5 מתכונים לרטבים שהופכים כל סלט לחגיגה

Posted on
רטבים לסלטים. צילום: אפרת ליכטנשטט

“אני יכול לקחת את הרוטב הביתה?” אח שלי שאל אחרי שהפצרתי בו לטעום מהרוטב שום. ברור, אמרתי וחייכתי לעצמי. יודעת שברגע זה נולד הרוטב הכי ממכר וטעים בעולם. כזה שמתאים לסלט, למריחה על לחם, לירקות חתוכים כמטבל, להמבורגר וצ’יפס ובעצם – לכל דבר. את שאר הרטבים השארתי לעצמי, בכל זאת, מותר גם לי להתפנק.

ואגב, המלצה שלי – בארוחות חג מומלץ לשים את הרטבים בצנצנות זכוכית קטנות על השולחן ולתת לאורחים לזלף כמה ואיזה רוטב שהם אוהבים.

רוטב חרדל ודבש מושלם

מעולה לסלטים ירוקים, כמטבל לירקות ואפילו כמרינדה לעוף או בשר.

מצרכים:
2 כפות חרדל דיז’ון חלק
1 כף חרדל דיז’ון גרגירים
3 כפות דבש
4-5 כפות שמן זית
1 שן שום, קלופה וכתושה
מיץ מלימון שלם
1/2 כפית פלפל שחור

רוטב טחינה ירוקה שהולך עם כל דבר

כשהוא סמיך הוא משדרג כל סנדביץ’, כשהוא נוזלי יותר הוא יהפוך כל סלט למושקע. שימו לב שאפשר לערבב את כל המצרכים או לטחון אותם ביחד כדי לקבל רוטב חלק וירוק יותר.

מצרכים:
4 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
1 שן שום, קלופה וכתושה
1 כף חרדל דיז’ון חלק
2 כפות דבש
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק דק
1/2 צרור כוסברה, קצוצה דק דק
1 צרור עירית, קצוצה דק דק
3/4 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים קרים מאוד
3/4 כפית מלח

רוטב שום שמתמכרים אליו בשנייה

תכינו מראש כמות כפולה, אתם תודו לי.

מצרכים:
1 מיכל (200 גרם) יוגורט בטעם טבעי (או קרם קוקוס + 3 כפות מיץ לימון לגרסת פרווה)
4 כפות מיונז איכותי
1/3 כוס חלב מכל סוג שאוהבים (אפשר גם צמחי)
1/2 צרור עירית, קצוצה דק דק
4 שיני שום כתושות
1/4 כפית פלפל שחור
מלח במידת הצורך – קודם תטעמו בלי

רוטב חמאת בוטנים וקוקוס

את סמיכות הרוטב אפשר לקבוע בקלות על ידי הוספת חלב קוקוס כך שהוא יכול לתפקד גם כמטבל וגם כרוטב לסלט כרוב או סלט שורשים.

מצרכים:
4 כפות חמאת בוטנים – חלקה או עם שברי בוטנים
1 כף דבש
3 כפות רוטב סויה
3 ס”מ ג’ינג’ר טרי, קלוף ומגורד על החלק הדק של הפומפייה (או 1/2 כפית זנגביל טחון)
1/3 צ’ילי אדום, קצוץ דק דק
3 כפות מיץ לימון
1/2 כוס חלב קוקוס או קרם קוקוס (אפשר גם יותר)

רוטב דבש, ג’ינג’ר ושומשום

רוטב עדין אבל בועט שמתאים גם כמטבל (נסו אותו ביחד עם ספרינג רול או סיגרים) וגם כרוטב לסלט עלים או סלט ירקות קשים כמו כרוב, גזר, קולורבי או סלק.

מצרכים:
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי, קלוף ומגורד על החלק הדק של הפומפייה
1/3 כוס שמן זית
1 כפית שמן שומשום
1/3 כוס חומץ אורז
1/2 כפית אבקת שום או 1 שן שום כתושה
2 כפות דבש
2 כפות שומשום קלוי
1/2 כפית מלח

7 תגובות

  1. יסמין says:

    לאיזה סלטים הרוטב שום הכי מתאים? שנה טובה.

    1. רחלי קרוט says:

      לסלטי כרוב למשל זה יהיה מדהים.

  2. אורלי says:

    לא צריך מלח ברוטב חרדל ודבש ?

  3. Xu Chen says:

    הי אפשר מייפל במקום דבש ?

  4. עדן says:

    היי יש משהו שאפשר להחליף בו את המיונז ברוטב שום?

  5. נורית says:

    שלום רחלי. נשמע מעולה! אשמח לדעת כמה זמן אפשר (ומומלץ) לשמור על הרטבים

  6. נתי says:

    היי
    בקשר לרוטב חרדל ודבש
    אפשר להחליף את החרדל גרגירים בעוד חרדל חלק או משהו בסגנון?
    וגם איזה סלטים הולכים עם הרוטב הזה?
    תודה מראש

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend