בכל שנה כשמגיע החג וכולם נכנסים לטרפת הבישולים, אני תוהה איך ולמה הפכנו את הימים הכל כך שמחים האלה לרשימה ארוכה של מטלות ובישולים מבוקר עד ערב. לו הייתה מתקיימת הארוחה אצלי בבית, והיא לא כי הבית שלי קטן מלהכיל, הייתי מקבלת את פני האורחים עם שולחן צבעוני מלא בסלטים ססגוניים שמסמלים כל כך את הארץ הזאת ונוסכים תקווה לשנה טובה ומתוקה יותר.
וברור שהייתה מגיעה גם עיקרית, אבל אחת או שתיים, כי בואו נודה על האמת, גם ככה עד שמגיעות העיקריות כולם כבר שבעים ומחכים רק לקינוח.
אז השנה, בסימן שינויים טובים ושמחים, בחרתי להביא לכם רעיונות ל-5 סלטים שאת רובם אפשר להכין מראש ורק להוסיף את הרוטב לפני ההגשה.
מאחלת לכם שנה מעולה וטעימה עם המון חוויות שתרצו לזכור. אחת מהן תתרחש ממש עוד מעט לצד השולחן.
- כל המתכונים התפרסמו לראשונה במדור שלי בזמנים מודרנים | ידיעות אחרונות | 05.09.2018
סלט קינואה צבעוני עם גרגירי רימון
הוא קראנצ’י בזכות הירקות הקשים, בריא בזכות הקינואה ומאוד צבעוני ממש כמו קישוט לשולחן.
מצרכים:
1 כפית שמן זית
1 כוס קינואה לבנה (או מיקס לבנה, אדומה ושחור)
1/2 כפית מלח
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1/2 צרור עלי נענע
1/4 שקית אפונה עדינה, מופשרת
2 גזרים
2 מלפפונים קשים
1/4 כרוב סגול
גרגירי רימון מרימון מ-1/2 רימון
לרוטב:
3 כפות דבש או סילאן או מייפל
2 רוטב רוטב צ’ילי חריף
2 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל
אופן הכנה:
– בסיר רחב ושטוח מחממים שמן זית ומוסיפים את הקינואה. מערבבים דקה ומוסיפים מלח ומים רותחים. סוגרים את המכסה ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות. מצננים.
– קוצצים גס את עלי הנענע.
– חותכים את הגזרים, המלפפונים והכרוב לקוביות קטנות מאוד.
– מערבבים בקערה גדולה את כל המצרכים. ולא, אין צורך לבשל את האפונה.
– מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב בקערה קטנה ומזלפים על הסלט. מערבבים ומגישים.
סלקים צלויים עם בטטות ואגוזים
המלצה חמה: התנור דולק גם ככה? הכניסו יותר קוביות בטטה. הם יתאימו גם לסלט עדשים וגם כתוספת חמה למנות העיקריות.
מצרכים:
3 סלקים, קלופים
1-2 בטטות בינוניות, קלופות
3 כפות שמן זית
2 כפות סילאן או מייפל או דבש
1/4 כפית פלפל לבן או שחור
1/4 כפית מלח
1/2 כוס אגוזי מלך (או כל אגוז אחר שאוהבים – ואפשר גם צנוברים)
1/2 צרור עלי כוסברה
1 כף חומץ בלסמי
אופן הכנה:
– קולים את האגוזים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מתחילים להזהיב. מוציאים ומצננים.
– חותכים את הסלקים לרבעים ואת הבטטות לקוביות בגודל 2 ס”מ.
– מערבבים בקערה שמן זית, סילאן, פלפל ומלח.
– מניחים את רבעי הסלק והבטטות על תבנית עם נייר אפייה, כאשר בכל חצי תבנית יש ירק אחר כדי שהצבע של הסלק לא יצבע את הבטטה (ואפשר גם ב-2 תבניות נפרדות) ומזלפים מעל כל ירק מחצית מכמות השמן עם הסילאן. מערבבים מעט עם הידיים ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שהסלקים והבטטות רכים. אם הסלקים שלכם גדולים הבטטות תהיינה מוכנות קודם אז שימו לב להוציא אותן ולתת לסלקים עוד זמן בתנור. מצננים.
– בצלחת גדולה מניחים סלקים, בטטות, אגוזי מלך ועלי כוסברה.
– מזלפים מעל בלסמי ומגישים בטמפרטורת החדר.
סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי וקוביות בטטה
כשאתם מביאים את העיקריות השאירו את הסלט הזה על השולחן, הוא מתפקד נהדר גם כתוספת.
מצרכים:
2 בטטות, קלופות
1 כף שמן זית
מעט מלח
3/4 כוס עדשים שחורות
15 עגבניות שרי צבעוניות
1/2 בצל סגול
1/4 צרור עירית
1/2 כוס פרוסות שקדים – לא חובה
לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית סוכר חום
1/2 כפית צ’ילי טרי
מעט מלח
אופן הכנה:
– חותכים את הבטטות לקוביות בגודל 2 ס”מ ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית וממליחים. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים עד שהבטטות מתרככות. מומלץ לערבב מדי פעם כדי שכל צידי הבטטה יקבלו צריבה יפה.
– בסיר בינוני מרתיחים מים עד ל-1/2 גובה הסיר ומוסיפים את העדשים. מבשלים עד שהן מתרככות אבל עדיין שומרות על צורתן – בערך 15 דקות. מסננים.
– חוצים את העגבניות לחצי, פורסים את הבצל לרצועות דקות מאוד וקוצצים את העירית לטבעות דקות.
– קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מתחילים להזהיב.
– בקערה קטנה או בתוך כוס מערבבים את כל מצרכי הרוטב.
– מערבבים את כל מצרכי הסלט בקערה גדולה, מזלפים את הרוטב ומגישים בטמפרטורת החדר.
סלט תרד עם פלחי תפוחים ואגוזים מסוכרים
מומלץ להגיש את הסלט עם הרוטב בצד כדי שעלי התרד ישארו זקופים ורעננים ולא יפלו בגלל הרוטב.
מצרכים:
1 שקית (200 גרם) עלי תרד בייבי
1 תפוח מכל סוג שאוהבים
1/2 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות או אוכמניות טריות
1/2 בצל סגול, קלוף
1/2 כוס אגוזי קשיו מסוכרים – נמכר בחנויות תבלינים (אפשר גם פקאנים מסוכרים)
רוטב חרדל ומייפל:
2 כפות חרדל דיז’ון חלק
3 כפות מייפל או סילאן או דבש
2-3 כפות שמן זית
1/2 כפית שמן שומשום
מעט מלח
אופן הכנה:
– פורסים את התפוח והבצל הסגול לפרוסות דקות מאוד ואותם חותכים לחצי ליצירת חצי ירח.
– מערבבים בקערה קטנה את מצרכים הרוטב.
– בצלחת רחבה או קערה שמים את עלי התרד ומפזרים מעל פרוסות תפוח, רצועות בצל סגול, חמוציות או אוכמניות ואגוזים מסוכרים.
– לפני ההגשה מזלפים מעל את הרוטב (או מגישים בצד כדי שכל אחד ישים כאוות נפשו ובטנו).
קרפצ’ו תאנים וזוקיני עם צנוברים
תזכרו את ההמלצה שלי, הסלט הזה יכבוש את לב האורחים בפשטות ובשילוב הטעמים והמרקמים שבו. אגב, שלא בארוחת החג אפשר להוסיף מעל גבינה כחולה או פטה.
מצרכים:
3 תאנים טריות
1 זוקיני ירוק או צהוב או שילוב של שניהם
1/3 כוס צנוברים
1/2 צ’ילי אדום טרי
מעט עלי מיקרו מכל סוג שאוהבים
2 כפות חומץ בלסמי
אופן הכנה:
– קולים את הצנוברים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מזהיבים מעט. מצננים.
– פורסים את התאנים, הצ’ילי והזוקיני לפרוסות דקות מאוד. בעיקר חשוב שהזוקיני יהיה דק כי הוא מוגש טרי. אפשר לחתוך אותו עם סכין או בעזרת מנדולינה.
– בצלחת שטוחה מניחים בצורה חופפת פרוסות תאנים וזוקיני.
– מפזרים מעל פרוסות צ’ילי, צנוברים קלויים ועלי מיקרו.
– לפני ההגשה מזלפים מעל חומץ בלסמי ומגישים.
היי רחלי! קודם כל אני אוהבת את המתכונים שלך ומחכה לפוסטים חדשים. לגבי סלט התרד יש לך אפשרויות שדרוג בשבילי? עגבניות שרי/גזר/ פטריות? תודה