כל כך קל ומהיר וכל כך טעים – פרגיות עסיסיות מוקפצות עם ברוקולי, כרובית וקשיו שמגיעים כבר רכים. 5 דקות צריבה ביחד וזה מוכן. אפשר להוסיף לזה נודלס כמו שהוספתי פה ואפשר גם בלי נודלס בכלל ואז מגישים עם אורז או בתוך באגט כמו פעם.
לעמוד האינסטגרם שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם
מוקפץ פרגיות עם ברוקולי, כרובית וקשיו
מצרכים (לארוחה משפחתית):
2 כפות שמן
350 גרם פרגיות חתוכות לרצועות
2 כפות קורנפלור
1/3 כוס טריאקי
1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק
3 כפות כוס רוטב סויה
2 כפות שמן שומשום
2 חבילות נודלס/אטריות אודון (מגיע מבושל בשקית וואקום)
¼ שקית לקט לפשטידה סנפרוסט
½ כוס קשיו
אופן הכנה:
– מניחים בקערה את הפרגיות ומוסיפים קורנפלור, 2 כפות טריאקי, 2 כפות רוטב צ’ילי, 2 כפות סויה וכף שמן שומשום. מערבבים היטב, מכסים ושומרים במקרר חצי שעה או עד יממה.
– בווק גדול או סיר סוטאז’ רחב שמים שמן ומטגנים את הפרגיות, עם המרינדה, עד שהפרגיות מוכנות ושינו את צבען.
– מוסיפים את הלקט לפשטידה וקשיו וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהירקות כבר לא קפואים.
– אם משתמשים באטריות אודון אין צורך לבשל קודם ואם משתמשים בנודלס אחרים מבשלים אותם לפי הוראות היצרן.
– מוסיפים את הנודלס לווק ומערבבים.
– מוסיפים את יתרת הרטבים – טריאקי, סויה, רוטב צ’ילי ושמן שומשום ומערבבים.
– טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה שלכם.
הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף, בזמן טיגון הפרגיות, גם 2-3 שיני שום פרוסות ו/או 1 ס”מ ג’ינג’ר טרי שקוצצים דק.
– ניתן להכין את המוקפץ גם ללא נודלס ואפשר גם להמיר את הפרגיות בקוביות טופו.
– במקום לקט לפשטידה אפשר להשתמש בלקט ירוק או לקט למוקפץ.
– המתכון בשיתוף סנפרוסט.
באיזה נודלס השתמשת? אני מחפשת כאלו עגולות כבר הרבה זמן ולא מוצאת
מה יש לך מטומטמת אחתתתתת
היי רחלי,
המתכון נראה מעולה 🙂
לא הבנתי אם ברטבים מתוך הכמויות שציינת מוסיפים לבלילה של הפרגיות, או שזה 1/3 כוס טריאקי לרוטב + 2 כפות להשרייה לפני.
היי,
המתכון נראה מעולה כמו כל שאר המתכונים שלך .
רק לגבי הסויה לא הבנ י מה הכמות 3 כפות?
ולגבי הלקט ם במידה והאני רוצה להשתמש בירקות טריים מה הכמות ?
תודה