מרק עוף אסיאתי עם אטריות שעועית

Posted on

הן נטולות גלוטן, לא מצריכות בישול אלא רק השרייה והן בעיקר מאוד מאוד טעימות וסופגות בקלות כל רוטב. אם טרם הכרתם את אטריות השעועית, שנקראות גם אטריות זכוכית, עכשיו זה ממש הזמן.

בארץ נוהגים להכין איתן סלטים אסיאתיים והן גם נכנסות לספרינג רול אבל האמת היא שאפשר להכין איתן עוד המון המון מאכלים. ממרקים ומוקפצים ועד סלטים ותבשילים.

אז ממה מייצרים אותן? בעיקר מעמילנים שמגיעים משעועית מאש, אפונה או תירס.

המראה השקוף שלהן, ביחד עם המרקם הכיפי והחלק, הופכים אותן לחומר גלם שאתם חייבים להחזיק במזווה.

והפעם גם החלטתי להביא לכם את אחד המתכונים שאני הכי הכי אוהבת – מרק אסיאתי עם אטריות שעועית שמעדנות והופכות אותו לארוחה של ממש.

רק בקשה קטנה לפני שאתם ניגשים להכין את המתכון, אל תוותרו על חלק מהמצרכים. מכיוון שכל הטעמים פה נבנים בצורה הגיונית – מליחות מהסויה, עוקצנות עדינה מהג’ינג’ר (גם אם אתם לא אוהבים אל תוותרו, זה עדין וחשוב), שומניות נעימה מהעוף וצבע וטעם משגעים מהבצל והגזר, חשוב לי שתעשו אותו פעם אחת כמו שצריך. אחר כך תוכלו כמובן לשחק לפי טעמכם האישי.

עדין מצד אחד ובועט מצד שני. צילום: טל סיון צפורין

מרק עוף אסיאתי עם אטריות שעועית

מצרכים:
4-5 חלקי עוף, נקיים ועם העור (מורידים אותו בהמשך)
1 בצל, קלוף
1 כרשה, שטופה היטב
2-3 גזרים, קלופים
4 שיני שום, קלופות
5 ס”מ ג’ינג’ר, קלוף
2 כפות רוטב סויה איכותי
1 כפית שמן שומשום
4 ענפי בצל ירוק
2 כפות מלח – תתחילו עם פחות ושימו כמה שאתם אוהבים
1/2 צ’ילי חריף

להגשה:
עלי כוסברה
1/2 שקית (100 גרם) אטריות שעועית
2-3 ענפי בצל ירוק – החלק הירוק

אופן הכנה:
– בסיר גדול מאוד שמים את העוף ומכסים ב-2 ו-1/2 ליטר מים. מבשלים במשך שעה ומקפים את הקצף שנוצר למעלה כל הזמן כדי שיווצר ציר נקי וצלול.
– בינתיים חותכים את הכרשה למקטעים של 5 ס”מ ואת הגזר חוצים לחצי.
– כשהעוף סיים להתבשל והמים צלולים ויפים מוסיפים את כל המצרכים (כן, הבצל נשאר שלם) ומבשלים במשך שעה. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי שלכם.
– בינתיים מניחים את אטריות השעועית בקערה גדולה ומכסים במים רותחים. מאפשרים לאטריות להתרכך במשך 10 דקות וכשהן רכות מסננים מכל הנוזלים ומעבירים לקערה. חשוב שהאטריות לא יתייבשו אז תזלפו עליהן מעט סויה או ממש טיפה שמן ואפשר גם לסגור עם מכסה.
– מסננים את המרק ואת המרק הצלול מחזירים לסיר.
– את תכולת המרק שנותרה במסננת מכינים כך: מורידים את העור מהעוף ובעזרת מזלג או הידיים מוציאים את בשר העוף ומחזירים למרק הצלול שבסיר.
– חותכים את הגזרים לפרוסות ומחזירים לסיר. מי שאוהב כרישה אפשר לחתוך גם אותה ולהחזיר למרק אם כי לא חובה. את שאר התכולה שנתרה במסננת ניתן לזרוק.
– איך מגישים? מוזגים את המרק לקערות יפות, מוסיפים אטריות שעועית בנדיבות, עלי כוסברה ומעל בצל ירוק חתוך ומגישים חם חם.

בחורף, בקיץ, בכל עונה בשנה. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– במקום כרשה אפשר לשים בצל נוסף.
– בבקשה אל תשימו רוטב בטעם סויה אלא סויה אמיתית טובה. זה הבדל של שמיים וארץ.
-אם אין ג’ינג’ר? יורדים לסופר לקנות. הוא באמת חשוב כאן. זה יצא טעים גם בלעדיו אבל פחות אסיאתי.
– לגבי העור של העוף, הוא כאן כדי לתת שומניות עדינה ולא אוכלים אותו. לפני ההגשה מוציאים אותו גם ככה אז אל תוותרו.
– ככל שתקפו את הקצף בהתחלה ככה המרק שלכם יצא צלול יותר.
– אטריות שעועית מחזיקות גג יומיים בתוך קופסה סגורה אחרי זה הן מתחילות לשחרר עמילן סטיקי כזה מסביב. אם רוצים לשמור אותן אחרי יום צריך לשים אותן בתוך המרק.

20 תגובות

  1. נועה says:

    האם ניתן להשתמש באטריות אחרות? איטריות אורז? נודלס?

    1. ליאל says:

      לדעתי כן… אבל אטריות אורז סופגות את הטעם

      1. ליאל says:

        התכוונתי אטריות שעועית..

  2. or haver says:

    שלום,
    “4-5 חלקי עוף” , הכוונה ל4-5 כרעיים שלמות?

    תודה!

  3. עודד says:

    היי רחלי!
    יש דרך לטבען/לצמחן?
    תודה 💚

    1. שיר says:

      מצטרפת לשאלה

  4. יפעת says:

    מה דעתך על הוספת פלח לימון לצלחת בהגשה לאיזון השומניות? יכול להתאים או יהרוס את הטעם?
    מה לגבי ירקות כמו בוקצ’וי/בזיליקום וכו’ ואם כן, מתי להוסיף?

  5. מיכל says:

    איך קוראים לאטריות שעועית באנגלית ?

    1. רחלי קרוט says:

      glass noodles

  6. רוני says:

    אפשר פרגיות במקום עוף…?

  7. ג׳ני says:

    מתי מוסיפים את הג׳ינגר?

    1. נועה says:

      יצא טעים מאוד!!!
      האמת שהבשר היה לנו קצת לא קשור אבל חוץ מזה
      מרק של מסעדות עם טעם אסיאתי מיוחד

  8. לודה says:

    מרק מעולה, מאוזן בטעמים.
    הכנתי עם בצל..בלי כרישה.
    והאמת שאכלתי אותו בלי אטריות…והוא מצוין!

  9. רותי says:

    יצא לא פחות ממושלם

  10. עדי says:

    עזרה למתחילה (: מה אני מבקשת מהקצב? אילו חלקי עוף? והאם אפשר פרגית?

  11. אור says:

    יצא נחמד מאוד. הצ’לי והכוסברה שידרגו את המרק, אך הטעם מאוד בסיסי.
    לדעתי 2.5 ליטר מיים על 4 חלקי עוף , זה מעט מידי… אני הכנתי מרק עם 2 חלקי עוף ושמתי 2 ליטר מיים ועדיין לאחר בישול של שעתיים ( עם סיר סגור ) נישארו מיים ל 3 מנות מרק קטנות. לדעתי כמות המיים צ”ל גדולה יותר.

  12. ענת אלון says:

    יצא מצויין.כמה גרם אטריות יבשות למנת מרק?

  13. טלי says:

    לא הבנתי איפה נכנס השמן שומשום, הצ’ילי, הג’ינג’ר במתכון? יצא מרק לתא טעם

  14. איריס says:

    היי רחלי
    הכנתי ויצא טעים מאוד
    הפעם מחליפה את העוף בדג לטובת אחת מבנות הבית, יש הבדל בהוראות?
    מנצלת את ההזדמנות להגיד תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים וההוראות הבהירות,
    המתכונים שלך מגוונים ומשפרים את הארוחות שלנו.

  15. ליאל says:

    חייבת לציין שבמקרה היה לי במקרר כרישה ועוף מופשר ואטריות שעועית (יודעת שזה נשמע מוזר…) אבל יצא לי פגזזזזזזזז!!!!! לא שמתי את העוף שעה לפני זה לבד בסיר אלא ישר שמתי את כל הדברים לשעה בסיר ויצא שלמות!!!
    הייתי חייבת להשאיר תגובה כי זה ממש סגר לי פינה…
    מתכון אש ממליצה מאודדדדדדד!!!!!!!!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend