אני אשה של מרק. בחורף, בקיץ, בעונות ביניים. בכל טמפרטורה בחוץ אני יכולה, ושמחה, לאכול מרק. או שמא יש לומר לשתות מרק. העולם לעומתי, לרוב אוהב את המרקים שלו בחורף – אז לכבוד סיומו של החורף, שאם נודה על האמת לא ממש הגיע השנה, החלטתי להכין מרק עם שיטת הכנה נפלאה במיוחד. כזאת שגם מקלה על העבודה אבל בעיקר הופכת את המרק למשובח במיוחד ועם טעם עמוק יותר.
בעצם כל מה שצריך לעשות זה לאפות את כל מצרכי המרק, כולם ביחד, עד שהעגבניות והבצלים מתקרמלים ומקבלים טעם עז יותר, ואז לטחון ביחד עם מים לקבלת מרק סמיך וקרמי. אין צורך בטיגון בצל או סלרי, אין צורך לבשל במים, פשוט אופים אותם בתנור וזהו.
תזכרו שאמרתי, אחרי שתכינו את המרק שלכם פעם אחת בשיטה הזאת כבר יהיה קשה לחזור אחורה לבשל במים.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
מרק עגבניות צלויות עם קרוטוני טוסט
הבעיה הכי גדולה של רטבי ומרקי עגבניות היא הניסיון לאזן את הטעמים. לפעמים זה יוצא חמוץ מדי ולפעמים דלוח. אז לא עוד. העגבניות מקבלות כאן באפייה טעם מתקתק משל היו הן סוכריות קטנות וביחד עם השום והצ’ילי נוצר מרק משגע. ואף מילה כמה טעימים הקרוטונים שסופגים את המרק.
מצרכים:
7-9 עגבניות אדומות ובשלות מומלץ מזן תמר
ראש שום
2 בצלים סגולים או לבנים, קלופים
1/2 פלפל צ’ילי טרי
2 כפות סוכר חום או סילאן
1 כף מלח גס
3/4 כפית פלפל שחור גרוס
5-6 כפות שמן זית
10 עלי בזיליקום
1/2 כפית אורגנו מיובש או טרי
1 ליטר מים
1/2 כוס שמנת להקצפה 38% או שמנת לבישול 15% או קרם קוקוס או חלב קוקוס
קרוטוני טוסט:
4 פרוסות לחם שאוהבים
80 גרם מוצרלה מגורדת
20 גרם חמאה או שמן זית
אופן הכנה:
– חוצים את ראש השום, הפלפל והעגבניות לחצי. חותכים את הבצלים לרבעים.
– מעבירים לקערה ומזלפים שמן זית. מתבלים במלח, פלפל שחור וסוכר.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מעבירים את כל תכולת הקערה לתבנית תנור עם נייר אפייה וצולים במשך 40 דקות או עד שהעגבניות משחירות מעט.
– מעבירים את כל תכולת התבנית לסיר כולל שיני השום הרכות ללא הקליפה.
– מוסיפים מים, שמנת מתוקה עלי בזיליקום ואורגנו וטוחנים בעזרת בלנדר מוט או בלנדר/מעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. בשלב הזה אפשר להעביר לבישול של כמה דקות להעצמת הטעמים או להגיש ככה בלי לבשל (יוצא אש). רק תטעמו אם חסר לכם תיבול.
– מכינים קרוטונים: מניחים 2 פרוסות לחם על השיש ומעל כל אחת שמים 40 גרם מוצרלה מגורדת. סוגרים כל פרוסה עם פרוסה נוספת.
– במחבת רחבה שמים חמאה (או שמן זית) וכשהיא נמסה מניחים בפנים את הלחמים עם המוצרלה. לוחצים עליהם עם היד או מניחים מעל צלחת וסיר כדי שיהווה משקולת וצורבים עד הזהבה יפה מלמטה. הופכים וצורבים גם מהצד השני.
– חותכים את הטוסט לקוביות ומגישים מעל המרק.
הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לתבנית, יחד עם העגבניות, גם 2 פלפלים אדומים מתוקים, ללא הגרעינים.
– אם אתם פחות אוהבים שיש קצת קליפה מרוסקת במרק (למרות שהיא לא מאוד מורגשת, תלוי בעוצמת הבלנדר) אפשר להוציא את הקליפה בקלות אחרי האפייה.
וואו נרה מדהיםםםם
נראה*
סליחה אבל לא אשים שתי כפות סוכר במרק שלי. ולא, זה שזה סוכר חום לא ממש משנה. זה סוכר. שתי כפות, כלומר שש כפיות. הקירמול במקרה הזה לא בא מאפיית הבצלים, וכמות כזאת של סוכר תגרור גם הוספת כמות גדולה של מלח לאיזון. תהיו לי בריאים… אכין מתכונים אחרים.
אני גם לא בעד הוספת סוכר למאכלים
אבל אם הכנת פעם מרק עגבניות, את אמורה לדעת שמדובר בירק חמוץ, שדורש איזון טעמים
חוץ מזה, 2 כפות סוכר לסיר מרק זה ממש מעט והבצלים בהחלט מתקרמלים ומשלימים את המתיקות
תוהה אם בכלל נכנסת פעם למטבח כששום דבר ממה שכתבת על בישול המתכון אינו נכון בעליל…
טוב
מרק מעולה כך בדיוק לפי המרשם
המרק יצא פגז! אכן אין דרך חזרה…. היום מכינה כבר פעם שנייה על פי דרישה. תודה על המתכון
תודה על המתכון:)
אפשר להשתמש בעגבניות רגילות? אם כן כמה?
מעלףף, יצא טעים מאוד!! מכינה כבר פעם שלישית!
מתכון מצויין ומדוייק.
הכנתי ויצא מעולה!!
המרק מעלף פשוט גורמה
הכנתי לפי ההוראות במדויק ומכינה פעם נוספת
תודה רחלי ♥️
היי
נראה מעולה
יתאים להוסיף אורז?