אחת העוגות האהובות עלי. כל כך פשוטה וכל כך מזכירה את הבית.
היא מדיפה ריח נהדר של דבש, רכה ואוורירית ומשתבחת מאוד ביום שאחרי וגם בזה שלמחרת בזכות הלחות שמגיר הדבש והטעמים שמתחזקים.
אני אוהבת להבריש אותה בעוד קצת דבש בחלק העליון כדי לחזק את טעמה ומשם היא נכנסת לתוך שקית וממתינה ליום שלמחרת. בזמן הזה הדבש מחלחל פנימה, הלחות בפנים גדלה ומתקבלת עוגה מצוינת ממש.
רק בבקשה הקפידו על כמה דברים חשובים:
– התנור חייב להיות חם ובטמפרטורה הנכונה כדי לקבל את העוגה ברגע שמסיימים לערבל את המצרכים. שימו לב שהעוגה לא יכולה להמתין ולו כמה דקות. ברגע שהוספת אבקת אפייה וסודה לשתייה הם מתחילים לעבוד ואם לא תכניסו ישר הם יסיימו את עבודתם לפני התנור.
– חשוב להקציף את הביצים והסוכר עד שהבלילה מסמיכה ויש בועות צפופות כדי לייצר עוגה רכה ואוורירית ולא דחוסה.
– מהרגע שהתחלתם להוסיף מצרכים לביצים כמו שמן, מים, קמח וכו, הנפח של העוגה יורד אז אל תתמהמהו בשלבים האלה וקחו 10 דקות להכין אותה בלי הפרעות.
– אחרי שהעוגה קצת מצטננת והדבש הוברש מעל, אני מכניה אותה לשקית ששומרת על הלחות של העוגה. אל תוותרו על השלב הזה ומומלץ ממש לאכול אותה יום אחרי למרות שגם באותו יום היא טעימה.
אל תפספסו:
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
– הכנתם מתכון מהבלוג? מחכה לראות איך יצא לכם <3 בואו לבקר בעמוד האינסטגרם.
עוגת דבש פשוטה – הכי טעימה ורכה
מצרכים:
2 ביצים L או 3 M
1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום כהה
1/3 כוס (70 גרם) שמן
1/2 כוס דבש איכותי + 4 כפות דבש להברשה
1/2 כוס (120 מ”ל) תה חזק חזק בכל טעם שאוהבים
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה – ולא גרם יותר
1/4 כפית (2 גרם) אבקת סודה לשתייה – ולא גרם יותר
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק גדולה או 2 בינוניות. מומלץ להניח גם נייר אפייה בתחתית ו/או בדפנות.
– מכינים תה חזק: ממלאים 1/2 כוס במים רותחים ושמים בפנים תיון שאוהבים. מניחים לתה להתקרר בצד עד לשלב שבו צריך להוסיף את התה.
– במיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים וסוכר ומקציפים על מהירות גבוהה במשך 7 דקות או עד שהבלילה מסמיכה ויש בועות צפופות.
– מוסיפים שמן, דבש, וניל ותה וממשיכים להקציף עוד 2 דקות ולא יותר.
– מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה (אם תשימו יותר סודה לשתייה ואבקת אפייה ממה שכתוב העוגה תגלוש לכם לכל עבר וגם תיפול פנימה אחרי האפייה) וממשיכים להקציף עוד דקה רק עד שהקמח נטמע ולא יותר מזה. אם צריך מסיימים את הערבוב עם לקקן כדי לוודא שאין קמח בתחתית הקערה.
– מעבירים מיד לתבנית משומנת, מקפידים שהבלילה תגיע עד 2/3 גובה ולא יותר כי היא תופחת מאוד (תזכרו שהזהרתי :)), ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 50 דקות עד שעה או עד שהעוגה זהובה מאוד וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. שימו לב לאפות אותה מספיק זמן ואם קיסם שמחדירים למרכז העוגה (חשוב למרכז כי שם הכי גבוה ולא לנסות אחרי 30 דקות כבר לבדוק כי אז פינצ’רתם את העוגה) יוצא לח מדי מחזירים לעוד 10 דקות אפייה. אם העוגה לא תהיה אפויה מספיק היא לא תהיה יציבה ותתכווץ.
– מאפשרים לעוגה להצטנן מעט ומברישים את החלק העליון ב-4 כפות דבש.
– סוגרים את העוגה עם שקית או ניילון נצמד או בקופסה ושומרים בטמפרטורת החדר.
הערות ושדרוגים
– העוגה טובה וטעימה יותר אחרי יום או יומיים.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לבלילה 1/2 כפית קינמון ו/או מעט אגוז מוסקט ו/או 1/4 כפית אבקת ג’ינג’ר.
– שימו לב שהטעם של התה משפיע על טעם העוגה. טעמים שעובדים נהדר הם הקלאסי, פירות יער, לימון וג’ינג’ר, קינמון.
– במקום סוכר חום ככה אפשר סוכר חום דמררה אבל באמת ששווה לקפוץ לסופר לרכוש כהה כי יש לו טעם עמוק יותר.
היי,
האם יש אפשרות להשתמש בקמח כוסמין מלא?
כן. יצא קצת יותר דחוס אבל עדיין טעים
האם במקרה כזה להוסיף יותר אבקת אפיה?
לקמח כוסמין
האם ניתן להכין בתבנית עגולה קוטר 21? אן שזה יצא נמוך מידי? להכפיל את המתכון?
היי, האם יש אפשרות
לוותר באלל על הזוכר ולהשאר רק עם הדבש כממציק? ישפיע על המרקם?
היי, התכוונתי-
האם יש אפשרות לוותר בכלל על הסוכר ולהשאר רק עם הדבש כממתיק? האם זה ישפיע על המרקם?
האם ניתן להחליף את הסוכר החום בסוכר קוקוס/אריתריטול?
ואת הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא ומה להוסיף מבחינת נוזלים כדי שלא יצא יבש?
תודה רבה ושנה טובה😬
הי רחלי אפשר להכפיל כמויות או שלא יצא טוב?
במוסף אפשר להכין באינגליש קייק קטנה של עשרה ס”מ?
הי רחלי, תודה על המתכון! בנוגע לתיון – אפשר גם תה ירוק? יש לי וניל ופטל תוהה אם מתאים
היי, יש לי תה קמומיל, האם יתאים?
ואני מנסה את העוגה בגרסה ללא גלוטן אשתמש בקמח תמי כתום, אעדכן איך יצא
איך יצא?
היי רחלי האם אפשר להכפיל כמות ולאפות בתבנית מלבנית או עגולה?
הי רחלי, אפשר לעשות במנזטים במקום בתבנית אינגליש קייק?
היי, אפשר להשתמש בקפה ולא בתה?
יותר מתחברת לטעם…
כן בהחלט. זאת רק אני שבעייתית עם קפה בעוגות 🙂
האם אפשר לעשות בתבנית גדולה?
צריך להוסיף לעוגה עוד כוס קמח אחרת ניא לא מוכנה אני הכנתי ולא יצא טוב ובפעם השניה הוספתי קמצ וזה יצא טוב‽
קמצ*קמח
לי יצא טוב אחרי 50 דקות בתנור. אוורירית וקלילה
חצי כוס נוספת יוצא טוב.
ולהוריד חצי מהסוכר אם לא יותר כי היא יותר מדי מתוקה.
האם להוציא את העוגה מיד כשהתנור כבה או שהיא מתקררת בתנור החם
כן אני עשיתי ככה
היי רחלי אפשר להקפיא? או שכדאי לתת לעוגה יום במקרר כדי שתספוג את הטעמים ואז?
גם אשמח לדעת אם ניתן להקפיא?
אכן, זו העוגה מהבית ההונגרי.
אני עושה תבנית גדולה והיא יוצאת מקסימה ובאמת משתבחת מיום ליום.
ההבדל הוא שני שמה סוכר לבן במקום חום, וקפה נמס במקום תה , ומוסיפה קינמון, ולפעמים ציפורן. העוגה יוצאת גבוהה ומרשימה וכמובן טעימה
שלום, תודה על מתכונים מעולים אחד אחד. אשמח לדעת במה אפשר להחליף את הביצים במתכון. תודה רבה🙏
איך אני אוהבת את המתכונים שלך!!
האם יש דרך לוותר על הסוכר ולהכין רק עם דבש?
לצערי לא. הוא חשוב כאן לייצוב של העוגה.
מי שויתר עליו העוגה קרסה לו אז לא לוותר 🙂
רחלי שלום אני חדשה אפשר בלי סודה לשתיה
היי
לאיזה תבנית העוגה מתאימה ?
מתאים ל2 תבניות אינגליש ?
גם אני תהיתי!
בדקת במקרה?
כרגע העוגות בתנור ,יצאו לי 2 תבניות אינגלישקייק מהמתכון הזה ,מחכה לתוצאה 🙌🏻
אינגליש קייק אחת גדולה או 2 בינוניות
שלום
הכמות הזאת מתאימה ל2 תבניות אינגליש קייק לפחות. אני הכפלתי כמויות ועכשיו יש בתנור 4 תבניות חד”פ קרטון בגודל 28*9
ועוד אחת של 30 ס”מ…
האם לשים את התנור על טורבו או רגיל?
העוגה עלתה יפה ואחרי האפיה קרסה לגמרי. הכנתי לפי ההוראות. השתמשתי בסוכר חום מהסוג הלח.
היי רחלי,
חייבת לציין שכל המתכונים שלך פשוט מדהימים. עוקבת באדיקות.
רציתי לשאול על כמות הדבש בציפוי העוגה. ארבע כפות? נשמע לי פשוט המון..
היי רחלי!
שאלה…
אם אני מכפילה כמויות האם להכפיל גם את חומרי ההתפחה?
המתכון נראה נהדר! הכמות היא לתבנית אינגליש קיי אחת?
היי רחלי
על כמה גרם דבש מדובר?
העוגות בתנור, לקראת סוף האפייה, ויש ממש סימנים של בועות על הקראסט של העוגות.
מקווה שזה בסדר והעוגות יצאו מוצלחות כי זה לארוחת חג
מדוע לא להשתמש בקמח תופח מוכן?
הפעם הכנתי לפי המתכון שלך, אך מסקרן אותי לדעת האם יד הבדל התוצאה?
תודה
רבה,התבניות בתנור, כך שעדיין לא יודעת מה יצא. אדווח 🙂
אפיתי את העוגה, יצאה רכה וטעימה מאד! רק שיש טיפונת טעם לוואי מהסודה לשתיה
זה אומר ששמת יותר מדי. הכמות פה מזערית וצריך לשמור עליה ככה.
גם אצלי. אורירית וטעימה מאד. מרגישים את טעם הסודה
אפשר גם עם קמח תופח. זה אותו דבר פשוט קמח עם אבקת אפייה.
[…] לעוגה שלי הגיעה מעוגת הדבש של רחלי קרוט- ציפוי העוגה בקרם התמרים כמו שהיא מצפה […]
אוי ואבוי..
נגעתי עכשיו בעוגות שבתנור לאחר 40 דקות אפייה והכל נוזלי..
אז להמשיך לאפות 🙂 כל תנור מתנהג אחרת וגם מאוד תלוי בתבנית וכמה מילאת את התבנית.
היי רציתי לדעת אם אפשר לשים יותר דבש? או שזה יערער את העסק.
או יותר מדי אבקת אפייה/סודה לשתייה או שהיא לא הייתה אפויה מספיק מבפנים
כתוב באופן ההכנה עד איזה גובה של התבנית למלא. אם מילאת יותר מזה זה יגלוש.
עשיתי שוב, הפעם את הכמות חילקתי לשתי תבניות, יצא מצוין. רחלי, סליחה שפקפקתי. תודה רבה!!!!! שנה טוב
הכנתי ויצא מדהים! נכנס באינגליש קייק + 4 קאפקייקס.
קיבלתי הרבה מחמאות, ריח משגע של דבש! כיף כיף כיף.
תודה על עוגה קלה להכנה וככ טעימה !!! שנה טובה ומאושרת.
ר ח ל י – עוגת הדבש יצאה נפלאה. הכי טובה שטעמתי. כל ביס היה תענוג וליישר את התבנית היה עוד יותר תענוג. תודה.
פשוט מתכון מושלם. הכנתי כבר פעם שניה לאור הביקוש. תודה!
עוגה פשוט נהדרת 😃 רכה, תפוחה ועסיסית.
הכפלתי כמויות ואפיתי בתבנית חד״פ מרובעת ועוד שלוש תבניות מאפין. בתנור שלנו האפיה לקחה יותר מ-45 דק
גם אני הכנתי, מאוד טעים אבל העוגה התכווצה ממש למרות שמדדתי עם משקל כמויות
צריך לאפות בטורבו או רגיל?
את אופה בטורבו או רגיל במתכון הזה ומתכונים אחרים שלך?
השאלה הזאת חזרה כמה פעמים ולא נענתה. תודה.
תמיד רגיל (חום עליון ותחתון).
האם צריך לאפות במדף המרכזי בתנור או מדף אחד מתחת לאמצעי ?
היי, הכנתי את העוגה בתבנית פלא קטנה יצאה נהדרת בפעם הבאה אכפיל כמויות או שאעשה אותה בתבנית מלבנית קטנה כדי שתצא גבוהה יותר אבל אין ספק שהיא טעימה מאוד תודה על המתכון
הי רחלי, תודה על המתכונים.
הכנתי לפי ההוראות באדיקות, אבל העוגה לא מאוד תפחה (הזוי) והיא עדין בתנור הרבה מעבר ל45 דקות ועוד נוזלית. אני מנסה להבין מה השתבש.. יש לך רעיון?
יצאה מושלמת!!! תודה רבה על המתכון 🙂
מתכון מנצח, יצאה לי עוגה אוורירית וטעימה- עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק ושלוש קאפקייקס
העוגה טובה בהקפאה?
היא נשארת טרייה???
איזה יאמיי יצא!! ספוגי ורך…
המלצות לשינוי- הפחתתי את כמות הסוכר ל1/3 כוס, הסודה לשתיה מורגש, צריך להפחית גם כן.
מושלם ליד כוס תה… כבר מחכה לשבת….
כמה אני אוהבת את המתכונים שלך אין לך מושג. את תמיד קולעת לטעם שלי…
הכנתי בדיוק לפי המתכון, לא שיניתי דבר ויצאה עוגה מושלמת!!!
רק במקום 45ד’ אפיה ב-165 מעלות, הייתי צריכה לאפות בתנור שלי 55 דקות ב-180 מעלות.
העוגה יצאה גבוהה, ללא בטן, רכה ואוורירית. באמת הצלחה ענקית.
תודה 🙂
לא הצלחתי 🙁
היי, האם אפשר לאפות בתבנית קוגלהוף?
אם כן, בכמה להגדיל את הכמות?
תודה ❤
תודה על עוגה טעימה טעימה! מכינה אותה כבר שנה שלישית❤
יכול להיות שמשהו במתכון השתנה? בשנים קודמות יצאה לי מושלמת, הפעם יצאה טעימה אבל נשרפה בקצוות ושקעה במרכז… ולא החלפתי תנור או משהו כזה.
בכל אופן יצאה טעימה ורכה!
שנה טובה וחג שמח
לא השתנה ♥ פשוט עוד כמה דקות אפייה והיא תצא מעולה
היי רחלי, העוגה יצאה מאוד! טעימה אבל גם אצלי קצת נפלה ונשאר באמצע פס קצת לא אפוי.. מה יכול להיות הגורם? תודה רבה 🙏
עוד כמה דקות אפייה גם כשהיא נראת כבר אפויה וחומה
היי,
אם אני רוצה לעשות בתבנית 24, מה הכמויות שאני צריכה?
בול הכמויות
למה ישר להגיד שהמתכון גרוע? הרצפה גם עקומה?
מתכון פגז עוגה מהממת ולמי שלא יצא שיבדוק מה עשה בשונה מההוראות!
כשמוסיפים את החומרים אחרי הקצפת הביצים להשאיר על מהירות גבוהה?
כן, אבל מרגע הוספת היבשים ממש ערבול מהיר רק עד שהקמח נטמע
אם אין לי סודה לשתיה?
עוד טיפה אבקת אפייה (ממש עוד רבע כפית)
היי רחלי!
העוגה שיצאה מהתנור נראת מושלמת.רק בודקת איתך….את חצי כוס התה הוספתי ( שכחתי….) אחרי הקמח.כלומר בסוף.יש מצב שזה השפיע על העוגה כי על פניו יצאה נהדר.
יצאה טעימה בטירוף
חילקתי ל 2 תבניות
היי רחלי
אפשר להחליף חלק מכמות הקמח הלבן במתכון בקמח שקדים?
אני לא מהמגיבות בדרך כלל…זאת עוגת הדבש הכי טעימה שהכנתי והכי טעימה שטעמתי. תודה רבה 😍
העוגה יצאה טעים מאוד, אבל…נראה שיש יותר מדי נוזלים או פחות מדי קמח. הזמן אפייה ממש לא מספיק. עשיתי כמות כפולה, אינגליש קייק הייתה שעה ורבע בתנור יצאה מצויין מבחינת אפייה, אבל מאוד רכה עד כדי שלא ניתן להגיע לפרוסות שלמות, מתפרק, גם אחרי כמה ימים.. אין מספיק חוזק פנימי, “בשר”. עדיין טעים אש. עשיתי גם בתבנית עגולה שעה וחצי בתנור. פעם הבאה אשים פחות תה.
העוגה יצאה אוורירית, קלילה וטעימה מאוד.
העוגה חוסלה עוד לפני החג.
הפחתתי את כמות הדבש ל 1/3 כוס וויתרתי על ההברשה של הדבש מעל, גם ככה יצאה מספיק מתוקה.
השתמשתי בתבנית עגולה עם החור באמצע, שווה לשתי תבניות אינגלישקייק בכמות.
עוגת דבש הכי טובה שהכנתי
מומלץ בחום!
יוצאת עוגה אוורירית ומלאת טעם של דבש
יצאה עוגה מעולה! אורירית ומדוייקת. חוסלה בדקה וחצי, הזכירה טעם אותנטי של סבתא
לתה שהכנתי הוספתי מקל קינמון שהשאיר ארומה עדינה וטעימה
האם אפשר להכפיל כמויות ולאפות בתבנית גדולה?
בס”ד
שלום, יש אפשרות להכין ללא מיקסר?
תודה
הי רחלי
אין על המתכונים שלך את אלופה!!
את ממליצה לשמור את העוגה בטמפרטורת החדש לאחר הקירור או במקרר?
תודה רבה!
עוגה מדהימה!!!
הריח התפשט בכל הבית היא מצוינת ממש!!
העוגה יצאה מושלמת!
תודה על המתכון הפשוט
היי, תודה על המתכון!
אפשר לאפות בקוגלהוף? (רוצה לעשות אותה בתבנית פרח מהממת 😊)
תודה
אפשר רק חשוב ממש לשמן אות היטב ואחר כך לקמח או לפזר סוכר כדי שהעוגה תשתחרר.
היי רחלי! תודה על המתכון נראה מעולה. רוצה לאפות בתבנית קוגלהוף חגיגית. אני רואה שכתבת שאפשר. הכמויות נשארות זהות? תןדה!
היי, האם יש דרך לעשות את העוגה ללא גלוטן?
היי רחלי
העוגה מזמינה להכין אותה..
איך באופן כללי עוגות דבש והקפאה?
תודה!!
היי רחלי האם אפשר להכפיל כמויות ולהשתמש בתבנית 24?
היי אפשר לשדרג ובסוף ממש לפני שמכניסים לתנור להוסיף שקדים פרוסים דק ?
איך יצא?
הי גם אשמח לדעת אם אפשר להקפיא
הכנתי כמות כפולה לפי כל ההוראות
הכל נפל
יצא עיסה מוזרה
אוףףףףףףף
יצאה עוגה נפלאה!!!
אבל מאוד מאוד מתפוררת. ברמה שאי אפשר להחזיק פרוסה ביד. זה אמור להיות ככה? מה עשיתי לא נכון?
לרוב זה בגלל כמות קצת יותר גדולה של אבקת אפייה. אפשר להוסיף פעם הבאה עוד 3-4 כפות קמח והיא תצא יותר יציבה. אבל חלק מהקסם שלה הוא ברכות הזאת.
אחרי יום היא יותר יציבה.
הייתי בלחץ 🙂 לדייק, ההוראות מדוייקות להפליא וגם האזהרות:)) והיה שווה את הדיוק, העוגות (יצאו 2 אינגליש) מושלמות. עוגת הדבש הכי טעימה ויפה! שיצא לי לאכול. תודה רבה.
ממש ממש משמח לשמוע. חג שמח!
היי רחלי, תודה על המתכון, הוא נראה מצוין ואני הולכת להכין אותו היום. אני רוצה להעיר על הדפסת המתכונים. הגרסה להדפסה כוללת גם את כל התמונות, וכך במקום 2 עמודי מתכון הודפסו 7 עמודים, 4 מהם מיותרים וכוללים את התמונות שבמתכון. חבל ומיותר. ניתן להוסיף גרסה להדפסה שהיא עירומה מתמונות. גם יותר נוח לעלעול בזמן ההכנה, וגם חוסך הדפסות מיותרות. מעבר לזה – שוב תודה על המתכון ושנה טובה.
את ממש צודקת. אשתדל לטפל בזה בימים הקרובים ♥
היי רחלי
אם יש לי רק טורבו בתנור מה את מציעה לעשות?
תודה ושנה טובה 🙏🏻
הכנתי ויצא מעולה.
גילוי נאות, לא הקצפתי את הביצים, אחא רק ערבבתי עם הנוזלים והסוכר לפני הוספת הקמח
רחלייייייייייייייייייייי היא יצאה מושלמת!!!!
תודה עלייך!! ושתהיה לך שנה נהדרת!!!
העוגה יצאה לא פחות ממושלמת, הרבה תודה רחלי!!
לאחר שקראתי את התגובות שכאן השתמשתי ב-2 תבניות אינגליש קייק קצרות ואחת ארוכה.
לפני האפיה הבלילה הגיעה לבערך מחצית מגובה התבניות – ובזמן האפיה תפחה עד למקסימום הגובה – ממליצה לקחת זאת בחשבון.
אני גם נזקקתי לפחות דקות אפיה – אחרי 35 דקות הקיסם כבר יצא יבש לחלוטין…
אני בנוסף החלטתי לותר על ציפוי הדבש, לטעמי העוגה מתוקה מספיק גם כך.
והעיקר – שנזכה כולנו לשנה טובה ומתוקה
התה זה בשביל הטעם? יש לי רק תה שחור האם זה משפיע על הטעם?
תה שחור יהיה מעולה פה
הטעם והצבע. שחור יהיה מצוין.
חג שמח
מאד טעים בה’
במקום קפה תה אני שמתי יין אדום מתוק
אפיתי בחד פעמי צורת ”סיר פלא” 2 תבניות קטנות 1 עם דבש 1 עם אבקת סוכר
תודה וכל טוב קלודט מבני ברק
מהממת שאת. שמחה שאהבת ויצא מוצלח.
היי רחלי, האם אפשר לבחוש ביד אם אין מיקסר?
העוגה נראית מעולה מחכה להכין
אפשר אבל זה לוקח קצת זמן עד שהביצים הופכות תפוחות ובמרקם של קציפה
הי רחלי אפשר להכפיל כמויות או שלא יצא טוב?
במוסף אפשר להכין באינגליש קייק קטנה של עשרה ס”מ?
היי רחלי! אפשר לשים מעל הבלילה לפני האפיה שקדים פרוסים או שזה בעייתי?
היי
תודה על המתכון המעולה!
יש אופציה גם להכין מקמח ללא גלוטן?
אם כן מה השינוי??
תודה רבה!!
היי רחלי, האם אפשר במקום סוכר חום להשתמש בסוכר לבן? האם צריך להפחית מכמות הסוכר בגלל זה?
ואפשר לאפות את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 20 סמ עם שוליים גבוהים ולזלף עם קרם?
טוב שאלה משונה- אני ממש חמה על עוגת שכבות עם קצפת לחג, סטייל עוגת ספוג, וחשבתי להכין עוגת דבש עם קצפת. את חושבת שאם אכין אותה בתבנית עגולה אוכל לחתוך אותה לשתי שכבות או שהיא מתפוררת מדי?
תוך כדי הכנת העוגה גיליתי שקניתי קילו סולת במקום קילו קמח🥴 אז השתמשתי בקמח תופח במקום ויצא מעולה!! הבלילה הספיקה לעוד 8 קאפקייקס טעימים😋
תודה על המתכון!!
יצא מושלם, תודה רבה
רק מעיר שאפשר להוסיף קצת יותר דבש
ולוותר לגמרי על הסוכר שמיותר לגמרי
יותר בריא ולא פחות טעים
שלום, יש לך מושג במקרה כמה קלוריות זה?
היי,
העוגה יצא גבוהה במרקם מצויין אבל הטעם ממש מוזר, ןהצבע דיי בהיר , לא טועם גמו עוגת דבש, מרגיש לי שהסוכר חום אחראי לטעם המוזר בעוגה
היי
נשמע מהמם
את אופה על חימום עליון תחתון או טורבו?
האם אפשר להשתמש בסוכר חום דמררה? לא מוצאת בסופר חום כהה.. והאם אפשר להקפיא?
האם אפשר להקפיא
אפשר
וואוו, עוגת הדבש הכי אוורירית וקלילה (וטעימה) שאכלתי! מתכון פשוט מדהים וקליל.
אני מאוהבת 🥰 תודה על המתכון!
היי
הכנתי בתבנית אינגליש אחת – למעלה צבע מהמם אבל בתחתית ובצדדים נשרפה לי – למה זה קורה? תודה!
היי
הכנתי את העוגה עם קמח כוסמין מלא- יצאה מעולה :))
תודה🍀
ושאלה: האם אפשר להשתמש בשמן זית במקום שמן קנולה?
תודה🍀
ושאלה: האם אפשר להשתמש בשמן זית במקום שמן קנולה?
אני הכנתי את העוגה עם קמח כוסמין מלא- יצאה מעולה :))