קוסקוס ברוקולי עם טופו מוקפץ

Posted on

אחד הדברים שהכי קשה לי איתם בחורף, כשאני רוצה לאזן את כל הפחמימות שזללתי, זה למצוא מה לאכול שגם יהיה בריא וחסכוני בקלוריות וגם יהיה חם ומשביע. כי סלט, כשיורד גשם בחוץ והבטן זקוקה למשהו חם, פשוט לא עושה לי חשק.

כל מה שבא לי זה אוכל של קערה. ארוחה שאוכלים עם כף. ביס חם שעושה נעים בבטן.

את הקוסקוס ברוקולי הזה, שקצת מצחיק לקרוא לו מתכון כי הוא כל כך פשוט, אני מכינה לא מעט בחודשים האחרונים אחרי שגיליתי שכרובית (איתה הייתי מכינה את הקוסקוס קודם) עושה לי ברדק בבטן.

מדובר בעצם בשיטה די מוכרת שבה קוצצים את הברוקולי (או הכרובית) דק דק – אפשר במעבד מזון או בפומפייה על החלק העבה, ואז צורבים במחבת חמה עם כף שמן זית או שמן קוקוס וקצת מלח. נוצרים פתיתי ברוקולי ששומרים מצד אחד על פריכותם ומצד שני נצרבים ומתחממים והופכים ממש לביס שמזכיר פחמימה כמו קוסקוס או בורגול.

ממש כמו פרח

כדי להשלים את הארוחה מגישים את הקוסקוס עם טופו מוקפץ ואפשר גם עם מרק ירקות ממש כמו של קוסקוס או תבשיל ירקות בקרם קוקוס למשל. מה שעובד לכם עם קוסקוס או בורגול יעבוד גם כאן.

זה גם הזמן שלכם להוציא מהמקרר (או מהמקפיא) עוד ירקות שיש לכם בבית, במיוחד אם הם ירוקים שעובדים כאן מעולה. אדממה, אפונה עדינה או רגילה, עשבי תיבול, זוקיני/קישואים, קייל. הכל יעבוד כאן. את כולם מקפיצים ביחד עם הטופו (ולא ביחד עם הברוקולי) כדי שיתרככו ומוסיפים מעל הקוסקוס.

אין על ירקות ירוקים

מאחלת לכם חורף נעים וחמים. בריא וירוק. שמח ומואר. ומחכה לשמוע איך יצא לכם <3

אפשר להוסיף לטופו גם קרם קוקוס כך שיווצר לכם רוטב משגע

קוסקוס ברוקולי עם טופו מוקפץ

מצרכים לקוסקוס ברוקולי:
2 ראשי ברוקולי טרי – שטוף
1-2 כפות שמן זית או שמן קוקוס
1/4 כפית מלח

מצרכים לטופו:
1-2 כפות שמן זית או שמן קוקוס
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי (קלוף)
2-3 שיני שום קלופות
1/3 צ’ילי טרי – לא חובה
1 חבילה טופו (אני השתמשתי בטופו האורגני של גרין)
2-3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
1/2 כפית שמן שומשום
2-3 כפות שומשום קלוי או רגיל או שחור

אופן הכנה:
– קוצצים את הג’ינג’ר, השום והצ’ילי דק דק ומטגנים במחבת גדולה או בסיר רחב ונמוך.
– בינתיים חותכים את הטופו לקוביות בגודל 2 ס”מ ומוסיפים למחבת. מטגנים ביחד 3 דקות.
– מוסיפים את שאר המצרכים וממשיכים לטגן במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב.
– בינתיים מגרדים את הברוקולי (כולל הגזר שצמוד לראש הברוקולי) על החלק העבה בפומפייה או קוצצים בפולסים במעבד מזון עד שנוצרים פירורי ברוקולי.
– מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה או בסיר רחב ונמוך וצורבים את הברוקולי במשך 3-4 דקות. ממליחים מעט. שימו לב שהברוקולי צריך להשאר ירוק ומעט נגיס.
– מגישים את הקוסקוס ברוקולי ביחד עם הטופו ונהנים.

אתם חייבים לנסות

הערות ושדרוגים
– אני הוספתי לטופו המוקפץ גם 1/2 כוס אפונה קפואה ו-1/3 כוס אדממה שהפשרתי מהמקפיא והוצאתי מתוך התרמילים. אפשר להוסיף גם קישוא או זוקיני חתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ – מוסיפים למחבת ביחד עם הטופו.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לטופו המוקפץ, בשלב הוספת הרטבים, 1/2 כוס קרם קוקוס ואפשר גם 1/2 כפית אבקת קארי או משחת קארי.
– אפשר, ומומלץ, להגיש עם כוסברה קצוצה.
– כן, אפשר גם עם נתחי עוף.

7 תגובות

  1. יעל says:

    אפשר לעשות גם אם פתיתי הברוקולי המוכנים הקפואים?

    1. יסכה says:

      הי
      ניסיתי עם הקפוא של סנפורוסט, לא כל כך מוצלח לטעמי. אין בו כמעט תפרחת, זה יוצא לבן ועם קצת סיבים, הוספתי כוסברה וזה שידרג ובכל זאת נראה לי שברוקולי טרי יוצא הרבה יותר טוב.

  2. נטע says:

    הכנתי את המנה הזאת רק בלי השמן שומשום והשומשום עצמו ויצא פשוט מושלם!! מנה מוצלחת במיוחד ?

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף

  3. ליאורה says:

    יצא מעולה! הוספתי גם קוביות אבוקדו:) ארוחת ערב מהירה, טעימה וסופר מזינה

  4. גלית says:

    יצא מעולה פעמיים ובשלישית פירורי הברוקולי היו מרים יש לל מושג למה

  5. עמית says:

    אפשר להשתמש בברוקולי קפוא?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend