מצרכים למוס ריבת חלב:
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
3 כפות ריבת חלב
שכבת טראפלס שוקולד לבן וקוקוס:
70 גרם שוקולד לבן
50 מ”ל קרם קוקוס
לעיטור ותחתית:
10 עוגיות חמאה קנויות
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
2 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
10 עוגיות אלפחורס
שבבי קוקוס – לא חובה
אופן הכנה:
– ממיסים במיקרו, בקערה קטנה, שוקולד לבן ו-150 מ”ל שמנת מתוקה. מערבבים היטב עד שנוצר רוטב מבריק וחלק. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות או למשך הלילה.
– מניחים בקערת מיקסר, עם וו הקצפה, את השוקולד המומס שהתקרר, מוסיפים את יתרת השמנת (100 מ”ל) וריבת חלב ומקציפים במשך 2-4 דקות עד שנוצר מוס יציב.
– טראפלס שוקולד לבן וקוקוס: בקערה קטנה ממיסים במיקרו את השוקולד והקוקוס ומערבבים היטב עד שנוצר קרם חלק. מניחים בצד.
– מרכיבים: מפוררים עוגיית חמאה ומניחים בתחתית כל ביצה. מזלפים מעל מוס ריבת חלב עד ל-3/4 גובה.
– מכסים את המוס בשוקולד המומס עם הקוקוס עד לגובה תחתית הביצה. מעבירים למקרר ל-1/2 שעה.
– לעיטור: מקציפים מיכל שמנת מתוקה ביחד עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
– אם רוצים להוסיף שבבי קוקוס, קולים אותם על מחבת יבשה עד להזהבה ומפוררים מעט.
– מזלפים מעל שכבת הטראפלס תלוליות קצפת ומקשטים בעוגיות אלפחורס ושבבי קוקוס מפוררים.
הערות חשובות:
– המצרכים מספיקים ל-10 ביצים. אם נשאר לכם מעט מהקרמים אפשר לזלף לכוסות שקופות ולהכין קינוחי כוסות.
– את התבניות של הביצים ניתן לקנות ממש כאן בעלי אקספרס. אפשר לשטוף ולהשתמש בהן כמה פעמים.
– שומרים את הביצים במקרר עד להגשה.
הי רחלי
אפשר לשים משהו אחר במקום הקרם קוקוס? שמנת מתוקה אולי?
תודה
כן, אין בעיה
במה ניתן להחליף את הקרם קוקוס אבל שעדיין יהיה לזה טעם של קוקוס?
יעבוד גם כעוגה? או שהמוס לא מספיק יציב?
(ואם את יודעת לאיזו תבנית זה יתאים אז בכלל יופי 🙂 )
ערב טוב רחלי,
האם אפשרי לשים במקום ריבת חלב משהו שיעשה את זה לימוני כמו ריבת לימון מעין מעדן כזה
אפשר לשים קארד לימון או כל ממרח אחר שאת אוהבת
האם האלפחורס לא מתרכך בגלל שהוא יושב ככה על הקרם? עדיף לשים אותם לפני ההגשה?
היי רחלי,
האם אפשר להכין את זה לילה קודם? או שהעוגיות יתרככו?