חלת פלעצלך או חלה של שבת עם בצל מטוגן

Posted on
חלת פלעצלך

אם יש משהו שאני יכולה לעשות כבר בעיניים עצומות זה לקלוע חלה, בעיקר מ-6 רצועות. יש משהו מרגיע בקליעת הצמה הגדולה, בהברשה העדינה של הזיגוג ובפיזור השומשום או הפרג שהופך לתהליך תרפויטי.

בשנים האחרונות יצא לי לבלות יותר ויותר בבני ברק, לרוב בימי חמישי בערב, ולאכול במסעדת שלייקעס האהובה צ’ולנט, כבד קצוץ ומרק אטריות של סבתות.

כל ביקור כזה מסתיים תמיד במאפיית הצבי שם אני קונה חלה שמנמנה ורכה כמו כרית תפוחה שרק נקנתה.

חלת פלעצלך
והכי טעים? הבצק מתחת לבצל שנשאר רך וסופג את כל טעמי הבצלים המטוגנים

הפעם בחרתי להביא לכם גרסה קצת אחרת לחלה הקלאסית, עם המון בצל מטוגן באמצע, שמזכירה את מאפי הפלעצלך האהובים שכיכבו כאן עד לא מזמן בכל המאפיות וקצת נעלמו לאחרונה.

מאחלת לכם שבת שלום וסופ”ש רגוע וטעים.

חלה
ואפשר גם להכין ללא הבצל

חלת פלעצלך

מצרכים ל-3 חלות גדולות:
1 קילו קמח לבן, מנופה
2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים או שקית (50 גרם) שמרים טריים
5 כפות סוכר
2 ו-1/2 כוסות (600 מ”ל) מים קרים
1/2 כוס (100 מ”ל) שמן צמחי
כף גדולה מלח דק

למילוי:
3 בצלים לבנים, קלופים
2 כפות שמן זית
כף פרג שלם

לציפוי:
1 ביצה טרופה (או כף שמן זית מעורבב עם כף סילאן וקצת מלח לגרסה טבעונית)
2-3 כפות פרג שלם

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל המצרכים פרט למלח. לשים במשך 5 דקות על מהירות איטית.
– מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש על מהירות גבוהה במשך 5 דקות נוספות. מכסים ומעבירים להתפחה על השיש במשך שעה או מעבירים למקרר להתפחה של לילה.
– בינתיים מכינים את המילוי: חותכים את הבצלים לרצועות דקות ומטגנים במחבת עם שמן זית עד שהבצלים מזהיבים. מוסיפים את הפרג וממשיכים לטגן עוד דקה. מקררים היטב לפני שמניחים את המילוי על הבצק.
– מחלקים את הבצק ל-9 חלקים שווים ויוצרים כדורים. מניחים על השיש את כדורי הבצק, מכסים במגבת ומאפשרים לבצק לנוח 5 דקות.
– מרדדים כל כדור בצק לרצועה באורך 50 ס”מ וקולעים 3 חלות מ-3 רצועות כל אחת. חשוב שהקליעה תהיה רפויה ולא הדוקה מדי.
– בעזרת מערוך דק או בעזרת הידיים יוצרים שקע לאורך אמצע החלה – פשוט לוחצים עם המערוך על אמצע החלה. חשוב ליצור שקע עמוק ורחב יחסית כדי שיהיה מקום לבצל.
– ממלאים כל שקע בכמות נדיבה של בצל, יותר ממה שאתם חושבים שצריך כי הבצל מתכווץ באפייה.
– מכסים במגבת את החלות ומתפיחים במשך 1/2 שעה בקיץ או 3/4 שעה בחורף.
– מברישים את החלות, בלי להבריש את הבצלים, בביצה טרופה ומפזרים מסביב פרג שלם.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות או עד שהחלות זהובות.

אגב, אתם יכולים לקלוע חלה אחת מ-3 רצועות ולמלא אותה בבצל וחלה אחת מ-6 רצועות ללא מילוי. אז איך קולעים מ-6 רצועות? הו, טוב ששאלתם, צילמתי לכם סרטון 🙂

אל תפספסו:
10 טיפים לחלות מושלמות
חלה במילוי עגבניות מיובשות, כרשה וגבינת פטה
חלה מקמח כוסמין

17 תגובות

  1. נטלי says:

    מלכה ♥

  2. לין says:

    נראה טעים מאודדדד אבל בחיים לא אפיתי חלה ואני חוששת שיצא לי לא טוב ):

  3. צליל says:

    היי רחלי!
    תודה על המתכון!
    יש לי שתי שאלות
    1. הבצק אמור לצאת דביק?
    2. בפעם הקודמת שהכנתי חלה השתמשתי פעם ראשונה במיקסר (לעומת לישה בידיים) והבצק יצא לי מוזר ולא חלק, עם מין חורים כאלו. יש איזה טיפ או משהו כזה איך הבצק יוצא טוב גם במיקסר?

  4. מורן says:

    הכנתי אתמול, יצא מדהים!!!

  5. שני says:

    האם החלה ( ללא הבצל) יוצאת מתוקה בגלל הסוכר ? מחפשת מתכון לחלה מלוחה ולא מתוקה !
    תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      החלה לא יוצאת מאוד מתוקה, אבל אפשק להפחית בחצי את כמות הסוכר אם את פחות מתחברת.

      1. בתאל א. says:

        היי רחלי
        מעצם היותי אמא אני המון שעות במטבח
        אוהבת אפיה ובישול ברמותת ואוהבת נורא להתנסות
        ברוך ה’ יוצא מעולה כשלא מפסיקים לנסות.
        אפשר לומר שתמיד התגאתי בחלות שלי
        עד שהבאת את המתכון הסופר מדוייק הזה
        טעים ברמות הזויות
        משחקת עם טעמים ,מילויים שונים
        אם היה אפשר הייתי מעלה תמונה ובטוח היית מתגאה;)
        תודה לך על המתכון הזה ועל עוד המון מתכונים טעימים ויפים במיוחד

  6. טליה says:

    הי רחלי
    איך בצק יכול לתפוח במקרר כל הלילה?

  7. חלת שום ועשבי תיבול – קרוטית – Krutit says:

    […] תפספסו – עוד מתכונים לחלות: חלת פלעצלך – חלה עם בצל מטוגן חלת סלק ורודה חלה במילוי עגבניות מיובשות וכרשה חלה […]

  8. סיון says:

    אפשר להשתמש בקמח מלא?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להמיר חצי בקמח מלא

  9. יעל says:

    יש אפשרות לעשות את המילוי של הבצל ללא פרג?

    1. אביבית says:

      אחרי כמה פעמים מוצלחות במיוחד, החלפתי סופית את המתכון הנצחי שלי בשלך. (טוב נו, הוספתי טיפה סוכר, סתם כי אני אוהבת)
      הטיפים שלך מוצלחים ממש, והסילאן בביצה מוסיף המון! (עשיתי עם חיפוי אגוזי, זה יצא מושלם עם סילאן)
      תודה לך!

  10. רוית says:

    הי רחלי, אוהבת מאד את המתכונים שלך?
    כמה זמן בתנור? תודה

    1. ישראלית says:

      בדיוק מחפשת גם…..

  11. Daniel Roimy says:

    הכנתי ויצא מדהים!!! הכנתי את החלה עם הבצל ומהבצק שנשאר עשיתי כדורים ומילאתי בבשר, יצא מושלם!

  12. זוהר says:

    היי, הבצק פשוט מושלם. הצליח מהפעם הראשונה. יש לי בעיה אחת שאני לא מצליחה לפתור – החלות מתפוצצות לי (הקשרים של החלה נפתחים). אני יוצרת 4 חלות שוות, מכניסה כל פעם שתיים לתנור יחסית באמצע למטה על 200 מעלות. יכול להיות שההתפחה השנייה קצת יותר ארוכה מחצי שעה. איך אני פותרת את זה? אשמח מאוד לעצה. תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend