אין טעים כזה. באמת. אצבעות כרוב עם אורז מתובל היטב אבל עדין, ומתחת מתחבא אורז רך רך שהופך בתנור לסוג של ריזוטו. לא משנה כמה אצבעות כאלה תכינו זה תמיד יגמר בשנייה.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
אצבעות כרוב ממולא
מצרכים (ל-35 ממולאים קטנים):
1 כרוב בינוני
2 כוסות אורז עגול
1/2 צרור עלי כוסברה
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
1 בצל סגול, קלוף
1 עגבנייה בשלה – למילוי
3 שיני שום, קלופות
1 כפית מלח
1 כפית שטוחה בהרט
5 כפות שמן זית
3 כפות רכז רימונים או סילאן
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כוס צנוברים
2 עגבניות בשלות – לתחתית הסיר
לנוזל:
3 כוסות מים רותחים
3 כפות סילאן או 2 כפות דבש/מייפל
מיץ מ-1/2 לימון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת שום או שום גבישי
4 כפות שמן זית
אופן הכנה:
– מבשלים את הכרוב בסיר מלא מים במשך 30-40 דקות או עד שהחלק החיצוני מתרכך. מצננים.
– חותכים 2 עגבניות לפרוסות ומניחים בתחתית סיר רחב ונמוך (שמתאים לתנור) או תבנית עגולה בקוטר 26-28.
– להכנת המילוי: קוצצים דק פטרוזיליה וכוסברה. חותכים את הבצל, השום והעגבנייה לקוביות קטנות.
– בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי המילוי פרט לכרוב כמובן.
– מניחים קצת פחות ממחצית מהמילוי מעל העגבניות בסיר/תבנית.
– מוציאים עלה של כרוב וחותכים ממנו החוצה את החלק הפנימי העבה – הלבן (אפשר להוסיף את זה למרק או להכין תבשיל כרוב ברוטב עגבניות). את עלה הכרוב שנותר לכם חותכים ל-2 או 3 תלוי בגודל שלו. אם הוא גדול אפשר לחתוך גם ל-3.
– מניחים בתחתית החלק הרחב של עלה הכרוב כפית מהמילוי (מעין פס בתחתית) ומגלגלים צמוד עד שנוצרת מעין רולדה הדוקה. מניחים על האורז בתבנית. ולא, איך צורך לסגור בקצוות.
– חוזרים על הפעולה עם יתרת הכרוב והמילוי ומקפידים להצמיד את הממולאים אחד לשני כמה שיותר.
– אם נשאר לכם בסוף קצת אורז תפזרו אותו על הממולאים בסיר.
– להכנת הנוזל: מערבבים היטב את כל המצרכים ומוזגים מעל הממולאים. הנוזל צריך להגיע ס”מ אחד מעל הממולאים. אם זה לא מגיע תוסיפו קצת מים. זה נורא תלוי בקוטר הסיר שבחרתם.
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– עוטפים את הסיר בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום או סוגרים עם מכסה שמתאים לתנור. חשוב שהסיר יהיה מכוסה היטב.
– אופים בתנור במשך שעה ורבע אפשר גם שעה וחצי.
– מוציאים את הכיסוי ואופים עוד כמה דקות עד שהחלק העליון זהוב. בערך 15 דקות.
הערות ושדרוגים
– אפשר להכין עם אורז אחר כמו בסמטי ויסמין אבל העגול הכי טעים.
– במקום עגבניות בתחתית הסיר אפשר לשים פרוסות של בצלים או פרוסות של תפוחי אדמה (לא מבושלים). כך או כך לא לוותר על החלק התחתון כי הוא זה ששומר שהאורז והכרוב לא ישרפו למטה.
– במקום בצל סגול אפשר בצל לבן.
– במקום בהרט אפשר לשים ראס אל חנות.
היי נראה מעולה☺️
רציתי לשאול אם לא אוהבים כוסברה ופטרוזיליה אפשר גם בלי?
אני חושב שחסר חלק שמסביר מה עושים עם האורז
מה את ממליצה לשים במקום כוסברה?
פטרוזיליה או עירית או בצל ירוק
אפשר על כיריים במקום תנוח?
היי
נראה אש
מה עושים עם האורז? ישר למילוי?
ישר למילוי
האם אפשר לוותר על הסילון מטעמי סוכרת?
תודה רבה, יצא מעולה!
ממש שמחה לשמוע ♥
כיכבו על שולחן הסדר 🙂 מתכון מעולה
אפשר להוסיף בשר טחון?
נראה מדהים. יכול אולי לעבוד גם עם אורז מלא?
הי. האם ניתן להכין יום מראש? אני רוצה להכין לראש השנה. אם כן,איך מחממים את הסיר?
חבל שאת לא עונה לשאלות😒 האם ניתן להכין מראש ולחמם?
אהבנו מאוד. האם אפשר להקפיא לפני אפיה? ואחרי הפשרה להוסיף הרוטב ולאפות?