וואו, מה שמתכון אחד גרם לתיבת ההודעות שלי. מה שמתכון אחד, שכבר חודשים אני רוצה להכין, עשה לבלוטות הטעם שלי ושלכם.
זה התחיל לפני כמה ימים כשהכנתי ארוחה זריזה בסיר והעלתי תמונה בסטורי באינסטגרם. וזהו, מאותו רגע כל תיבת ההודעות שלי קרסה.
האמת שהייתי צריכה לחשוב על זה קודם ולא לפרסם לפני שיש לי מתכון כתוב ומדויק, אבל אתם יודעים איך זה, לא פעם אני פשוט מתעדת את החיים שלי בלי לחשוב רגע על הבלוג.
בשלב כלשהו, כשהבנתי שאין מצב שאוכל לענות לכולם, החלטתי לעלות את המתכון אבל במחשבה שנייה הבנתי שהוא לא היה מצוין. שהוא אמנם היה טעים, ואחלה ארוחת צהריים בכלום זמן, אבל רגע – אני חייבת להכין את זה שוב.
כך קרה שבסוף המתכון עולה כמה ימים אחרי שפורסם בסטורי. אבל היי, עדיף מאוחר מאשר לעולם לא 🙂
בעצם מה שמתקבל כאן זה נודלס ברוטב שמזכיר מאוד את המנות החמות של פעם אבל בקטע הנוסטלגי והכיפי. הטעים ו-אוח, איך זה נגמר כל כך מהר. נודלס רכים רכים ברוטב שהוא קצת פיקנטי וקצת מתוק, קצת חמוץ וקצת מלוח.
אז איך מכינים בצ’יק? הכי פשוט – שמים את כל מצרכי הרוטב בסיר, מבשלים כמה דקות ומוסיפים פנימה נודלס שנקראים אטריות להקפצה. אתם יודעים, אלה שלרוב יש במנות חמות או במוקפצים (אני השתמשתי באלה של מאסטר שף). ובעצם זהו, מפה צריך להמתין קצת שהנודלס יתבשלו בתוך הרוטב. יספגו לתוכם את כל הטעמים. ובסוף מפזרים גם בצל ירוק ושומשום בשביל המרקם והרעננות.
אה וכן – יש גם טריק מעולה במתכון הזה. כדי שהרוטב אכן יעטוף את הנודלס ויהיה סטיקי כזה, מוסיפים רגע לפני שמסיימים לבשל את הנודלס קצת קורנפלור מהול במים ותוך דקות הרוטב נעשה סמיך וקרמי. ייאי!
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- איזה סיר מתאים להכנת נודלס? הכנתי לכם מדריך מפורט לבחירת סירים מומלצים.
נודלס ברוטב חמוץ מתוק פיקנטי – ארוחה בסיר אחד
מצרכים:
2 כוסות מים רותחים (אם יש לכם ציר בכלל נהדר)
2 כפיות רוטב סויה איכותי
2 כפיות מייפל או סוכר חום
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת שום או 2 שיני שום כתושות
1/4 כפית שמן שומשום
2 כפיות רוטב צ’ילי מתוק
1 כף גדושה רסק עגבניות או 1/2 כוס עגבניות מרוסקות דק
1/4 כפית פפריקה חריפה או 1/2 כפית פפריקה מתוקה
2 חבילות (70 גרם כל אחת) נודלס – אטריות להקפצה
1 כף קורנפלור + 3/4 כוס מים
להגשה:
3-4 ענפי בצל ירוק – החלק הירוק
מעט שומשום קלוי
אופן הכנה:
– בסיר בינוני שמים את כל המצרכים פרט לאטריות ולקורנפלור. מבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך 10-15 דקות או עד שהרוטב מבעבע. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה האישית שלכם. הרוטב צריך להיות קצת מלוח, קצת מתקתק, קצת פיקנטי וגם קצת חמוץ. בשלב הזה אפשר גם קצת להמליח מאוד תלוי אם הסויה שלכם מלוחה דיה או לא.
– מוסיפים לסיר את הנודלס ומאפשרים לו טיפה להתרכך. בהתחלה הוא קשה ונדמה שלעולם לא יפרד מהקובייה שלו אבל לאט לאט זה קורה.
– מערבבים מדי פעם עד שהנודלס רך. לי זה לקח בערך 10 דקות. אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף 1/2 כוס מים רותחים.
– כשהנודלס רך, מערבבים בכוס קורנפלור עם מים עד שאין גושים ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים ביחד 5 דקות עד שהרוטב מסמיך ועוטף את הנודלס בצורה מהממת.
– קוצצים את הבצל הירוק לטבעות, מפזרים מעל הנודלס ומגישים.
הערות ושדרוגים
– אפשר להקפיץ בצד קוביות טופו עם מעט שמן זית וסויה ולהוסיף לנודלס בסיום הבישול ולערבב הכל ביחד.
– ניתן להתחיל את הרוטב עם טיגון של 2 ס”מ ג’ינג’ר קצוץ ו-3 שיני שום קצוצות ומשם להמשיך כמו במתכון.
– מאוד טעים להגיש גם עם כוסברה במקום או בנוסף לבצל הירוק.
– הטעמים פה די חזקים, אם רוצים לעדן אותם מוסיפים עוד כוס מים ואז עוד חבילה אטריות. כל השאר נשאר זהה.
– בבקשה תטעמו את הרוטב לפני הוספת הנודלס. ההבדלים בין רטבי הסויה ובין העגבניות המרוסקות גדולים ולכן מומלץ לבדוק שהרוטב מאוזן טוב.
– אם יש לכם ציר ירקות בבית אפשר להוסיף אותו במקום המים.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לרוטב בהתחלה כוס אפונה עדינה או מיקס אפונה וגזר קפוא (לא משימורים כי זה טעם אחר).
– אל תשימו יותר מכף קורנפלור אחרת הרוטב יצא סמיך מדי.
היי רחלי. לכמה מנות המתכון בבקשה?
3 בערך
היי אפשר במקום קרונפלור לשים קמח?
יתאים גם עם איטריות אורז? 🙂
לצערי פחות כי הן לא סופגות טוב רטבים כמו נודלס
לא מצאתי את המתכון
יצא מעולה!
היי רחלי,
מה אפשר לשים במקום הצ’ילי המתוק או האם אפשר פשוט לוותר עליו?
אפשר לוותר עליו
הי
האם בזמן הוספת האטריות מורידים מהאש או עדיין ממשיכים לבשל על האש כולל הוספת הקורנפלור?
ממשיכים לבשל עד שמתרכך
מתכון מטורףףףףףף
ממליצה מראש להכפיל ב1.5 לפחות!
או להחביא את הסיר ולזלזול לבד 😉
ואוו כמה רוע. אם אין משהו טוב להגיד אפשר גם לא להגיד כלום!! המתכון לא מתאים לך? תמשיך הלאה..
אפשר לשים טריאקי במקום צילי מתוק?
נשמע מעולה. את ממש חמודה
נראה מעולה!
האם שמן השומשום הכרחי לטעם? במה אפשר להחליף?
היי רחלי, מאוד נהנית מהמתכונים! הפגת לי את הפחד מקציצות (:
אשמח לדעת איך משלבים פה עוף?
יצא מעולה, עדיף להכפיל כמויות
הי רחלי, הכמות של האיטריות לא כל כך ברורה. בחבילת איטריות יש 400 גר’ ורשמת 2 חב’ 70 גר’ כל אחת,
תוכלי להבהיר?
היא קנתה חבילה שיש בה 140 גרם
יצא טעים מאוד והיה פשוט ביותר להכין – תודה רבה על המתכון!
היי רחלי, אפשר עם עוף? אשמח לדעת אם כן איך?
מתאים לצהריים לילדים?
מתכון פשט ומהיר!!!
ממליצה להכפיל כמויות כי זה חוסל מהר
אפשר להוסיף קצת ירקות ? איזה מתאים ואיך?
יעבוד עם פתיתים?
ווווווווואווווו הכנתי וזה פשוט יצא נדיר אין עליך אלופהההה
היי אולי כתבו קודם – אם רוצה לשלב עם נתוני חזה עוף ? האם לשים הכול באותו הסיר ?
שלום, אין לי קורנפלור אפשר בלי?
טעיםםםם!!!!
תודה!
היי, האם יתאים לפסטה ספגיטיני ארוכה?
עשיתי..יצא מעולה. תודה!
אפשר לשים קטשופ במקום רסק עגבניות?