עוגת בננות ושוקולד צ’יפס רכה וקלה להכנה (עם קמח כוסמין)

Posted on

כמעט כל יום מישהו שואל אותי איך יש לי זמן לאפות. יש לי המון תשובות לשאלה הזאת, הכי טובה שבהן היא שאני פשוט מאוד אוהבת להיות במטבח, זה מרגיע אותי מכל הטרפת של היום, קצת כמו לישון צהריים.

ויש לי עוד תשובה – אני משתדלת מאוד שרוב המתכונים שלי יהיו מהירים, עם חומרי גלם שיש במקרר או בארון (כי לא תמיד יש לי זמן לקפוץ לסופר במיוחד) וגם כאלה שלא מייצרים המון כלים בכיור.

עם השנים פיתחתי שיטות עבודה שהפכו את האפייה לסופר קלה. לרוב אני נצמדת למתכונים פשוטים ורק מוסיפה להם את הטאץ’ הקטן שהופך אותם למשהו מיוחד. תוספת מגניבה, קישוט מוכן שיש לי בארון ההפתעות, הגשה קצת אחרת (למשל בתוך ביצי הפתעה מפלסטיק) ועוד סודות שאני מגלה לכם לא פעם כאן בבלוג.

כשקמתי היום בבוקר, שעה לפני שקבעתי עם חברים, וראיתי 3 בננות שחורות, ידעתי שאני חייבת להכין איתן משהו לפני שהן תמצאנה את עצמן בזבל. אבל מה עושים כשמבינים שהשעון מתקתק ועוד רגע חייבים לצאת מהבית?

נכון, מכינים עוגה בחושה. זה לוקח 5 דקות, מייצר 3 כלים בכיור (קערה, מטרפה ומזלג) ועד שהעוגה נאפת אפשר להתלבש, להתאפר, לסדר את הבית, להשקות את הבזיליקום שגוסס ואפילו להספיק לכתוב מהר את המתכון כדי לא לשכוח.

אפשר להמיר את השוקולד בכל תוספת שאוהבים – מאגוזים ועד קוביות תפוחים

לקח לי 10 דקות לצלם את כל שלבי ההכנה של העוגה, זה כלל עצירות כי העפתי קמח על הספה (אני מצלמת בסלון כי רק שם יש אור טבעי) וגם כמה הפסקות קצרות באמצע כי היה לי טלפון והודעות וואטסאפ (ביום שאצליח להתעלם מהודעות אדע שמשהו בי השתנה. לטובה כמובן).

בקיצור, בפועל לקח 5 דקות נטו להכין את העוגה ולא דילגתי על שום שלב בצילום וגם לא הכנתי כמויות מדודות קודם. צילמתי בדיוק כפי שאני מכינה. האורך של הסרטון הוא 4 דקות כי האצתי מעט שלבים כמו ערבוב, אבל אם תצפו בכולו תגלו שזה בערך הזמן שלוקח להכין את העוגה.

ואולי הדבר שהכי חשוב לי במתכון, ובסרטון, הזה – להראות לכם כמה חשוב להשתמש במשקל. עזבו רגע את העובדה שזה יותר מדויק, זה אחלה אבל לא בגלל זה אני משתמשת בו. אני משתמשת בו פשוט כי זה חוסך המון המון כלים! לא צריך כוס למדוד את כמות הקמח ואז עוד כוס בשביל השמן, לא צריך כפיות למדוד וניל או כפות כדי למדוד סוכר. הכל נעשה מעל המשקל ישירות מהאריזות. וזה אפילו לא יקר – גג 100 שקל.

אם תרצו שאסביר לכם איך משתמשים בו, למקרה שזה לא מובן מהסרטון, אני ממש ממש אשמח, רק תגידו. אבל תציצו קודם בסרטון ותראו כמה זה מקל על החיים.

פתאום קלטתי שלכתוב את הטקסט הזה לקח יותר ממה שלקח לי להכין עוגה 🙂

יאללה, מספיק קשקשתי, הנה המתכון המצולם ומתחת גם המתכון הכתוב.

עוגת בננות ושוקולד צ’יפס רכה וסופר קלה להכנה עם קמח כוסמין

מצרכים  ל-2 עוגות אינגליש קייק:
3 בננות רכות מאוד
3/4 כוס (150 מ”ל) שמן – כל שמן שאתם אוהבים, גם זית
4 ביצים L
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום דמררה – הבהיר (אפשר גם לבן)
3-4 כפות סילאן או מייפל או דבש
1 כפית שטוחה קינמון
1 כפית וניל איכותי (תציצו בסרטון תראו לאיזה וניל אני מתכוונת)
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן או כוסמין או חצי חצי
1 שקית אבקת אפייה
100-150 גרם שוקולד צ’יפס מריר או כל שוקולד שיש חתוך גס

אופן הכנה:
– מועכים בקערה את הבננות עד שהן במרקם של גרבר. זה בסדר אם נשארים מעט חתיכות, זה אפילו טעים יותר.
– מוסיפים שמן וטורפים.
– מוסיפים ביצים, מומלץ לפתוח אותן קודם בכוס לראות שהן בסדר, וטורפים היטב.
– מוסיפים סוכר, סילאן, וניל וקינמון וטורפים.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שהקמח נטמע בבלילה.
– מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבבים.
– מעבירים לתבניות אינגליש קייק, אני השתמשתי בסיליקון אש אין צורך לשמן אבל תבניות אחרות עדיף לשמן, ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 35 דקות או עד שהעוגות יציבות וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורי לחים.
– מצננים מעט, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

היא נחתכת כל כך יפה 

הערות חשובות
– במקום שוקולד מריר (או בנוסף) אפשר לשים אגוזי מלך קצוצים או שוקולד חלב/לבן. ואפשר גם אוכמניות או קוביות תפוחים.
– אם אתם משתמשים ב-100% קמח כוסמין מומלץ להוסיף עוד 1/4 כוס שמן.
– ניתן להמיר 1/4 כוס קמח ב-1/4 כוס קוקוס לבן.
– במקום סילאן/דבש/מייפל אפשר לשים טחינה גולמית. יצא פחות מתוק אבל מאוד מעניין ועם טעם עדין של חלבה.
– לטעם דומיננטי יותר של בננות אפשר להוסיף, ביחד עם השוקולד, קוביות מבננה אחת.
– תשתדלו לא לערבב יותר מדי את הבלילה אחרי הוספת הקמח אחרת תצא עוגה יבשה ודחוסה.

67 תגובות

  1. שירה says:

    נראה מעולה!!! אני אוסיף גם אגוזי מלך קצוצים:)

    1. סיגל says:

      היי, אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?

  2. Natalie says:

    איך אני אוהבת עוגות בננה! נראית מעולה ♥

    1. ילנה says:

      הפכה לעוגות הבית אצלינו, תמיד יוצאת מוצלחת פעם עם סילאן, פעם עם מייפל. תודה רבה על המתכון!

  3. יעל says:

    כמה גרם זה 150 מ״ל שמן?

  4. Yasmin says:

    הי,
    יצא טעים מאד. תודה עבור האתר הנפלא. אפינו עם קמח רגיל. אני רוצה לנסות עם קמח כוסמין בפעם הבאה. אפשר להחליף שמן בחמאה? במידה וכן כמה גרם חמאה?

  5. סיגל says:

    היי, אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?

    1. מעיו says:

      היי, אפשר להקפיא את העוגה? או להכין חצי מהכמות עבור עוגה אחת?

  6. סיון says:

    היי רחלי, הכנתי את העוגה בתבנית פלא… והשארתי את זה בתבנית כל הלילה. (אחרי שהוצאתי מהתנור)
    עכשיו כשאני באה להפוך , העוגה לא יוצאת… יש לך טיפ זריז לתת לי איך להוציא אותה בלי להרוס הכל לארוחת שישי ? :/

    1. נתנאל says:

      פעם הבאה יש להשים נייר אפייה קודם?

  7. דנה says:

    יצא מעולה!! חוסלה במהרה (:

    1. רוני says:

      3 בננות זה יוצא כמה צנצנות גרבר?

  8. ז’אנה says:

    היי רחלי:)
    קודם כל תודה,אוהבת את הבלוג ואותך, וזה עושה לי חשק להכין.
    כמה שאלות:
    יצא שהיא טיפה לא מצליחה להיאפות עד הסוף. האם זה מעיד על חוסר נוזלים או עודף?
    האם ייתכן שאבקת אפיה בכמות כזו עושה טעם לוואי?
    מה עושה קמח שיפון לעוגות? (יש דברים שאני אופה איתו ויוצא ממש אחלה,לא שמים לב שזה שיפון)
    תודה,ז’אנה

    1. רחלי קרוט says:

      1. פשוט לאפות עוד כמה דקות ולהוריד קצת את טמפרטורת התנור. עוגות בננה יוצאות רכות אז לא לפחד (אלא אם הבלילה כמובן לא מוכנה).
      2. לא, היא לא אמורה. בטח לא עם כל הטעמים המתוקים שיש כאן.
      3. הוא דחוס יותר וגם צריך יותר נוזלים. אפשר להשתמש בו כאן אבל עדיף בחצי כמות.

      בהצלחה!

      1. טל says:

        היי רחלי, תודה על המתכון. יש לי בננות בשלות ואשמח להכין עוגת בננות.
        שאלה לי: ראיתי שהשתמשת בשמן זית במתכון. האם הוא מתאים לעוגות?
        עד כה נהגתי להשתמש בשמן קנולה בכבישה קרה. טעמו ניטרלי, על כן הוא מתאים באפיה. . .
        מזה זמן אני לא מוצאת אותו בחנויות השונות וקיימת רק הגרסה הפחות בריאה, המזוככת.
        האם שימוש בשמן הזית לאפיה לא יותיר טעם לוואי?
        אשמח אם תוכלי לייעץ לי בעניין זה.
        תודה,
        טל.

  9. שירה says:

    היי, האם ניתן להכין גם כמאפינס קטנים?
    תודה,
    שירה 🙂

  10. ליאור says:

    טוב, זה יצא פשוט מעולה! תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה רבה <3 שמחה מאוד שהצליח

  11. ליאת says:

    העוגה יצאה פצצה!מתכון מעולה :)תודה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף.

  12. רותם says:

    חייבת להגיד שאני מכינה את העוגה כבר כמה שבועות כל יום שישי בבוקר והבית מתמלא בריח מדהים! שבוע שעבר הכנתי את העוגה ברביעי וכבר בשישי בבוקר לא נשאר כלום וביקשו שאכין עוד! עוגה מעולה!

  13. סמדר סף says:

    העוגה מצויינת קצרה מחמאות רבות. תודה

  14. שלומית says:

    יצא מצויין. תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף

  15. שירי says:

    כמה תבניות אינגליש קייק הכמות של הבלילה במתכון מספיקה?

    1. גיא says:

      2

  16. רוני says:

    אני מצטערת אבל כוס פלסטיק כדי לחסוך כלים? זו ממש הגזמה. את מודעת לכך שפלסטיק לא נעלם מהעולם לעולם? זה אחד האסונות שלנו על הכדור. ממש לא מגניב

  17. ציפי says:

    עוגה מעולה!

  18. ספיר says:

    יצא ממש מעולה וטעים!

  19. הילה says:

    מתכון פשוט וקל לעוגה טעימה ביותר!!

  20. me says:

    אפיתי על רשת במרכז התנור בחום שווה, אבל יצאה דחוסה קצת והבסיס למטה לא תפח כמו למעלה. האם לאפות על ריצפת התנור?

  21. ברכה says:

    נורא רוצה להכין אותה,
    רק לא מבינה,
    אין צורך להקציף את הביצים?
    שופכים אותן כך בשלמותן?

  22. sarit says:

    אפשר להחליף את הסוכר בעוד סליאן?

  23. מירי טלומק says:

    עוגה מווושלמת….קלה זריזה וטעימה … מתחסלת במהירות. עושה חשק לעוד. תודה לך

  24. תמר says:

    עוגה מדהימה! תודה על המתכון.
    שאלה- איך אפשר למנוע מהשוקוצ׳יפס לשקוע למטה? אם זה אפשרי בכלל

    1. מאי עמר says:

      מערבבים את השוקולד ציפס יחד עם הקמח לפני שמכניסים למסה, וזה עוזר לשוקולד לא לשקוע.;)

  25. ליהי says:

    היי רחלי,
    מכינה את העוגה הזו המון וכל פעם נטרפת תוך כמה ימים בודדים.
    אהבתי שאין בה הרבה סוכר, יש לך מתכון מומלץ לבראוניז?

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע! את מחפשת בראוניז ללא סוכר?

  26. אסתר says:

    תודה רבה! יצא נפלא.
    כל מתכון שלך שניסיתי עד עכשיו היה הצלחה.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! <3

  27. יעל says:

    היי רחלי. תודה על המתכון הפשוט והטעים.בדיוק כמו שמתאים לי…
    3 בננות שהתעייפו מהחום, מצאו את מקומן במתכון שלך. העוגה התחלקה ל 3 תבניות אינגליש קיק. שטוחות אבל 3…
    וחוצמזה צחקתי, בייחד עם בעלי, מההערות הנחמדות שבסירטון של המתכון.
    תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      ייאי! איזה כיף לשמוע <3

  28. אסתי says:

    עוגה מדהימה!!!!!!!; מכינה אותה קבוע!

  29. אינגה says:

    נשארו לי בננות בשלות מדי, זה מה שדחף אותי לחפש מתכון לעוגה:))
    עשיתי עוגה אתמול בערב, יצא מעולה! תודה רחלי!!
    השתמשתי בקמח קוסמין מלא, בתוספת של רבע כוס שמן קנולה. חוץ משוקולד מריר הוספתי גם אגוזי מלך וחמוציות כדי שהטעם לא יהיה מתוק מדי. היום בבוקר כבר לא נשאר כלום:))

  30. רחלי says:

    שנה טובה ומתוקה רחלי. תודה על המתכונים המעולים. העוגה הזו מככבת אצלנו. ניתן להקפיא אותה?

  31. יעל says:

    שנה טובה רחלי, נהנית מאוד מהמתכונים שלך!
    הכנתי את העוגה הזו כבר מספר פעמים והיא טעימה מאוד אבל בכל פעם יוצאת לי צורה משולשת ומבוקעת במרכז (לא עוגה שטוחה כמו שלך), מה אני עושה לא נכון?

  32. אורטל says:

    היי, אפשר להשתמש בקמח תופח?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אפשרי

  33. מאי עמר says:

    היי רחלי המקסימה,
    קודם כל, כל מתכון שלך בצבע! חולה על האתר שלך!
    לכמה תבניות אינגליש המסה מספיקה?
    ויש לי בננות רכות אבל לא ממש ממש ממש על הסף? האם זה בסדר?

  34. דנה says:

    מתכון מדהים שאני חוזרת אליו הרבה מאוד פעמים. תודה!
    חייבת לומר שהבננות, השוקולד והסילן מוסיפים כבר הרבה מתיקות לכן הורדתי את הסוכר לגמרי, ועדיין יוצא מתוק וטעים!

  35. גולשת מאוכזבת says:

    מלא שאלות שאין להן תשובה. ממש מבאס. שואלים שאלות שכל מי שקורא את המתכון היה שמח למענה עליהן. וזה גם גורם לגולש לא לשאול אותך שאלה כי הוא רואה מראש שיש לך נטיה לא לענות..

  36. דנה says:

    היי רחלי
    בקשה ידידותית מעוקבותיך מעבר לים: כאשר במצרכים כתוב משהו כמו ״שקית אבקת אפיה״ (או כל שקית/ חבילה/ קופסה אחרת), תוכלי בבקשה גם לציין מה הגרמים של אותה חפיסה?

    תודה מראש!

    ומתכון מושלם שאני מכינה קבוע כל שבוע שבועיים. המון תודות 🙏🏼

  37. קסניה says:

    פשוט עוגה מושלמת.
    קלה להכנה, פרווה והכי טעימה שיש.
    וניסיתי כמה מתכונים, זה הכי טוב עד עכשיו!

  38. עוגת בננות ושוקולד צ'יפס (עם קמח כוסמין) – קרוטית – Limi Food Blog says:
  39. דנה says:

    הכנתי עוגות בננות מכמה וכמה מתכונים. זה ללא ספק הכי טוב מכולם!!

  40. רחל פרידלנדר says:

    רחלי האשפית. אני אוספת מתכונים שלך. יוצא בול. יש ספר שלך?

    1. avital jacoby says:

      החלפתי את הקמח כוסמין בקמח שקדים ויצא מושלם: ללא גלוטן וללא פחמימה!!!

  41. מיכל says:

    דרך העוגה הנפלאה נחשפתי לאתר המעולה שלך! כל מתכון כאן מצליח לנו.
    את העוגה הכנתי כבר עשרות פעמים, קלה, פשוטה וטעימה. אני מכינה אותה בלי סוכר כלל, לפעמים עם בננה רביעית או קצת יותר סילאן. כשאין שוקולד בבית מוותרת עליו, שמה בבלילה פקאנים/אגוזי מלך וגם זורה מלמעלה. פשוט טעימה !

  42. גיא says:

    עוגה מדהימה. הכנתי ואותה עם קמח כוסמין מלא ויצא פנטסטי

  43. גיא says:

    2

  44. ליהיא says:

    היי רחלי
    זו ללא ספק עוגת הבית שלנו, אין שבוע שאין תבנית כזו במקרר או בהקפאה 🙂
    רציתי לגוון קצת ולשאול האם ניתן לחלק את הבלילה לשתיים ולחצי להוסיף כמה כפות קקאו ולהפוך אותה למין עוגת שוקו בננה?
    אולי להוסיף עוד משהו מה דעתך?
    תודה רבה מראש!!

    1. רחלי קרוט says:

      רעיון מעולה. בהחלט אפשר.
      אפשר גם להוסיף חמאת בוטנים, טחינה, חמוציות, אגוזים וכדומה.

  45. חן says:

    צריכה להכין אותה לגיל שנה.
    האם אפשרי להשמיט לגמרי את הסוכר?
    במה אפשר להחליף את השוקולד צ’יפס שירגישו טעם של עוגת בננות ושהיא תצא רכה?
    אולי לזלף מעל מייפל או סילאן?
    מה הכמויות לתבנית עגולה או מלבנית גדולה שתתאים ל25 איש בערך?

  46. רעות says:

    חבל, איבדת אותי ב – “עדיף להשתמש בכוס פלסטיק”

  47. רויטל says:

    בכל הכוסות מדידה שיש לי, המדידות לא תואמות לכתוב. למשל את כותבת 3/4 כוסות זה 150 מ״ל. אבל בכל הכוסות מדידה שלי (5 סטים) , 1/4 כוס זה 60 מ״ל, ולכן 3/4 כוסות זה 180 מ״ל.
    לפי איזה כמויות ללכת? לפי הכוסות או לפי המ״ל?

  48. Arza Hakim says:

    העוגה האולטימטיבית שאני מכינה שוב ושוב! תודה על המתכון❤️
    בא לי לעשות כפול
    אבל לא רוצה להשתמש ב-8 ביצים.
    יש חלופה מתאימה?

  49. רויטל says:

    בהלם שראיתי את ההערה על האקסטרה שמן אחרי ששמתי את העוגה כבר בתנור 🤦🏼‍♀️

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend