שנת 2021 הייתה שנה מאתגרת. בשלב כלשהו, כשהטילים רעמו בשמיים ובחדשות דיברו על מגפה, חשבתי לעצמי שלולא חוויתי את זה בעצמי הייתי חוטאת לחשוב שמדובר בסרט הוליוודי.
השנה הזאת, שהביאה איתה המון מהמורות, אבל גם הזדמנויות, הייתה השנה שבה רבים כל כך מצאו נחמה במטבח. בבישול, באפייה, בריח עוגת שמרים שיוצאת מהתנור. גם ככה חלק גדול מהזמן שהינו בבית – בן אם היינו בבידוד, בפגישות זום או בסגר.
אז רגע אחרי שהשנה האזרחית החדשה נכנסה החלטתי להכנס לבלוג ולבדוק מה הכי אהבתם השנה. איזה מתכונים הכנתם הכי הרבה.
אז בלי הקדמות ארוכות, קבלו את רשימת 20 (ועוד קצת) המתכונים הכי פופולריים בבלוג לשנת 2021. אגב, שימו לב שטעיתי באינסטגרם בסדר החמישייה הראשונה. כיאה לשנה מבולבלת התבלבלתי גם אני 🙂
ועוד דבר אחרון – אשמח לשמוע מכם איזה מתכונים תרצו שאעלה לכאן השנה? יותר מתכונים בריאים, יותר עוגות בחושות, עוד רעיונות לארוחת צהריים או ערב, מתכון ספציפי שחסר לכם. כתבו לי בתגובות כאן או באינסטגרם או בקבוצה שלנו בפייסבוק.
אה אה – עכשיו אחרון באמת – בואו לעקוב אחרי בטיק טוק. אני מעלה לשם סרטונים של מתכונים מהבלוג אז שווה!
מקום 1 – פנקייקים כמו בבית הפנקייק
האמת? קצת הופתעתי שהם הגיעו למקום הראשון. בכל זאת, יש המון מתכוני פנקייקים ברשת. ואז הכנתי אותם שבוע שעבר כדי לצלם לכם תמונות חדשות שלהם ותקשיבו – אתם צודקים שהכתרתם אותם למקום הראשון 🙂 ואני לא הגזמתי כשכתבתי שהם הכי טעימים בעולם. הם באמת הכי טעימים. ואגב, מאז שעלה המתכון לבלוג נכנסו אליו מעל מיליון אנשים שונים. זה מטורף ומשמח מאוד.
מקום 2 – המדריך לחלה המושלמת
מדובר במתכון שעבדתי עליו הכי הרבה זמן ואני עדיין מעדכנת אותו בכל פעם כשאני מגלה טיפ חדש ומוצלח. במדריך הזה תמצאו לא רק מתכון קלאסי לחלה שתמיד מצליחה אלא גם סרטון עם כל הטיפים כולל כמה סוגי קליעות.
מקום 3 – ספגטי ברוטב עגבניות שרי
המתכון שפיצח את השיטה להכנת רוטב עגבניות מושלם. כזה שלא צריך לאזן עם סוכר, כזה שמכינים בקלות מעגבניות שרי ובעיקר כזה שעוטף את הפסטה בצורה מושלמת ותמיד יוצא טעים. תמיד. מי שלימד אותי איך להכין הוא עומר מילר שגם העוגת שוקולית של אמא שלו מככבת כאן בבלוג ומאוד אהובה עליכם.
מקום 4 – עוגיות שוקולד צ’יפס הכי טעימות בעולם
בלי מיקסר, בלי שלבים מסובכים – רק לערבב את המצרכים ולתנור. והכיף הגדול? חכו שתגלו כמה שוקולד יחכה לכם בפנים. אלה בהתחייבות העוגיות שוקולד צ’יפס הכי טעימות שתכינו ואני שרופה על המתכון הזה.
מקום 5 – לחם טחינה
המתכון שהפך את הבלוג למה שהוא. ביום שעלה, ממש בתחילתו של הבלוג, הוא כל כך הצליח עד שבמשך שבועות ארוכים הבלוג לא תפקד ונפל כל כמה שעות. אני באמת מאוד גאה במתכון הזה ורואה כל כך הרבה גרסאות שלו היום ומתמוגגת איך הוא תפס. הוא באמת גאוני. ואתם יודעים שאין בו טיפת קמח כן?
מקום 6 – כרוב שלם נמס לתוך עצמו
המתכון הזה הוא באמת בייבי אהוב מאוד. הוא כל מה שאני אוהבת – פשטות, ירקות, מינימום זמן התעסקות ורכות שקשה להסביר. כל פעם כשאתם מכינים את הכרוב הזה ומתייגים אותי הלב שלי שמח – כי הנה, אפשר לנצח גם עם ירקות.
מקום 7 – מג’דרה של סבתות
את המג’דרה הנפלאה הזאת לימדה אותי להכין דליה אקשוטה – אמא של כנרת (חברה שלי מגיל 14). כשהיינו צעירות נהגתי לבוא אליה הביתה לאכול קוסקוס ביתי עם מרק ומג’דרה מושלמת עם סלט. מאז אני מכינה את המג’דרה שלי בדיוק כמו שהיא הסבירה לי ובדיוק כמו שכתוב כאן במתכון. רק אל תתקמצנו על הבצל כן? ואגב, המתכון הזה בבלוג משנת 2016 וכך גם התמונה שצולמה עוד במצלמה הישנה שלי.
מקום 8 – עוגת שוקולד בחושה
המתכון הזה הוא כנראה המתכון שאני מכינה הכי הרבה מהבלוג ומסתבר שגם אתם. קצת כמו שמלה שחורה שמתאימה לכל אירוע העוגה הזאת היא הפתרון שלי לכל יום הולדת, לכל מסיבה או כשמתחשק לי לפנק מישהו אהוב. היא באמת מעולה ממש, שוקולדית ורכה וקל מאוד להכין אותה. קערה אחת, מטרפה וקדימה לתבנית.
מקום 9 – עוגת כדור שוקולד
טוב, איך בכלל מתחילים לספר מה קרה עם המתכון הזה השנה. הטירוף סביב העוגה הזאת שבר כל שיא אפשרי שלעיתים נדמה היה שכולכם נכנסים לבלוג רק בשביל העוגה הזאת 🙂 מדובר באמת בעוגה קסומה שאין מי שלא מתאהב בה.
מקום 10 – פאי רועים מהחלומות
יש מתכונים שמיד כשהם מתפרסמים אני יודעת שהם יצליחו אבל דווקא המתכון הזה הפתיע אותי ממש. בשנה שהוא עלה הוא אמנם היה אהוב והכינו אותו לא מעט אבל הוא בטח לא היה בעשירייה הראשונה. בחודשים האחרונים הוא עשה קפיצה מטורפת ומאות אלפים נכנסו אליו והכינו אותו – שזה הכי משמח. יש בו שכבות של בשר מתובל היטב ומאוד עסיסי ומעליו פירה שסופג את הטעמים, תודו שמדובר בשילוב מנצח.
מקום 11 – לחמניות כוסמין רכות
בשנתיים האחרונות קמח כוסמין הפך לשם נרדף לבריאות. אני מודה שגם אני אופה איתו הרבה יותר והלחמניות האלה הן דוגמה טובה לכך. הן רכות כמו ענן ומשארות כאלה גם ביום שאחרי ואפשר להכין איתן כריכים מעולים לבית הספר או לארוחת שישי.
מקום 12 – עוגת דבש קלאסית
עוד מתכון שהדירוג הגבוה שלו הפתיע אותי. באמת שמדובר בעוגה מדהימה אבל חשבתי שהיא נורא נישתית ושיכינו אותה רק בראש השנה. אבל לא, מסתבר שהכנתם אותה שוב ושוב כל השנה שזה הכי משמח כי היא באמת מדהימה לתד כוס תה או קפה.
מקום 13 – קאפקייקס שוקולד מהחלומות
את הקאפקייקס האלה אני מכינה לכל פגישה שאני מגיעה אליה והם תמיד תמיד קוצרים מלא מחמאות וחיוכים. אפשר לשדרג אותם עם סוכריות, קצפת, תותים או למלא אותם בממרחים מתוקים אבל אני הכי אוהבת אותם פשוטים עם גאנש שוקולד מעל וקצת קוקוס או סוכריות.
מקום 14 – מאפינס תירס
מתכון קלאסי שהוא הכי להכין ולשמור. מסוג המתכונים שמכינים שוב ושוב – למסיבות יום הולדת, לארוחת ערב חלבית או לאירועים. אפשר להכין את המאפינס האלה גם כפשטידה ולא רק בגרסה האישית.
מקום 15 – סלט קיסר כמו במסעדות
חסה טרייה ופציחה, קרוטונים ביתיים והשוס הגדול – רוטב קיסר מדהים בלי ביצים חיות ובלי אנשובי. הסלט הכי אהוב עלי בעולם. ואגב, יש לו גם גרסה משודרגת וסופר סופר טעימה – הנה כנסו לכאן.
מקום 16 – צ’יפס פסטה
הרעיון למתכון הזה נולד בטיק טוק. סוג של חטיף שמכינים מפסטה לא מבושלת שאופים בתנור עם תבלינים. יוצא משהו שמזכיר מאוד צ’יפס אבל יותר פריך – שימו לב להשתמש בפסטה כמה שיותר דקה אחרת זה יצא קצת קשה מדי לטעמי.
מקום 17 – מרק תירס בסגנון סיני
שירים את היד מי שלא גדל על המרק הזה 🙂 אישית מדובר באחד המרקים שאני הכי אוהבת ואני מזמינה אותו שוב ושוב בכל פעם כשיש לי הזדמנות. בבית לוקח באמת חצי שעה גג עד שהוא מוכן – כולל זמן הבישול.
מקום 18 – עוגת רוגלך
האמת שאני קצת מופתעת שהעוגה הזאת לא התברגה לחמישייה הראשונה. מדובר באחת מעוגות השמרים שהכי הרבה מכינים מהבלוג ומתייגים אותי והיא לא פחות ממופלאה. אינספור שבילים של שוקולד עם בצק הכי נוח בעולם לעבודה.
מקום 19 – פוקצ’ה של מסעדות
מתכון לפוקצ’ה עם בועות אויר בפנים ממש כמו במאפיות רק בלי התעסקות ארוכה או שלבים מתישים. אפשר לעטר אותו מעל עם ירקות קלויים, שום קונפי, עגבניות וגם פרוסות תפוחי אדמה שאופים קודם בתנור.
מקום 20 – קציצות טונה אפויות
הו מיי גד, אני לא מאמינה שהן נכנסו ל-20 המתכונים הכי פופולריים באתר. אתם יודעים שאני אלרגית נפשית לטונה? אבל היי, מסתבר שאתם לא ושאהבתם אותן ממש. אז איך הכנתי אותן אם אני לא אוהבת טונה? אפשר לקרוא הכל בפוסט 🙂 אגב, אל תגלו אבל לא מזמן הכנתי אותן לאיזה פרויקט והחלטתי בכל זאת לטעום (מדובר באירוע נדיר) ותקשיבו, הן היו נהדרות. האם אצליח לאכול שוב טונה? לא בטוחה. יש לי ממש שריטה לא מוסברת שאני חייבת לפתור עם עצמי בעניין הזה.
והנה גם לינקים למתכונים שהתברגו למקומות 20-30
מתכון לפיתות ביתיות
מתכון לפיצה קלאסית
מתכון למרק כתום
מתכון ללחם כוסמת
מתכון ללזניה מהירה
מתכון לאצבעות בורקס דפי אורז
מתכון לקציצות עוף אפויות שמשנות עולמות
מתכון ללחמניות באן אדירות
מתכון לשקשוקה ירוקה
מתכון לבורקס בשר של מירי זומר
הי רחלי
תודה על שנה של מתכונים מעולים!!!!!!!!
אין כמוך. אשמח אם תפרסמי מתכונים המתאימים לארוחות עררב זריזות( כמו הלחמניות גבינה המעולות🙂)
תודה גדולה. ורעיון מעולה, אני על זה ♥
וואו איזה יופי של אוסף. הגאונות שבפשטות מנצחת
יו ממש. לא יאמן איך בסוף הפשוט מנצח.
תודה רבה רחלי על כל המתכונים המעולים שאת מעלה! אני אשמח אם תוכלי להעלות עוד מתכונים בריאים השנה 🙂
תודה רבה. ובשמחה.
תודה רבה על המתכונים המעולים! אני אשמח אם תוכלי לפרסם בהמשך: 1. מתכונים לארוחות ערב קלות ומהירות- גם חלבי וגם פרווה. 2. מתכון לעוגת שמרים מעולה פרווה (מחפשת מלא זמן.. ועדיף עם שמן רגיל ולא שמן/קרם קוקוס). תודה!
רחלי המהממת…
כמה זמן השנה הייתי על הבלוג שלך…
המתכונים מעולים ואת מספרת כל כך יפה על עצמך
ממש מרגישה כבר חברה שלך!!!
אני ממש אשמח למתכון לעוגה בחושה טעימה ו”שונה”, אבל שגם ילדים יאהבו, ופרווה!!!
אשמח מאד אם תביאי מתכון כזה
באהבה
חני