לפני 3 שנים, כשפרסמתי לראשונה את המתכון לסטייק כרוב בבלוג, לא שיערתי ששנים אחר כך המתכון הזה, שמאז השתדרג פלאים, יהפוך לאחד הפופולריים והאהובים ביותר.
את הרעיון להפוך כרוב לסוג של סטייק, אני חייבת לעז תלם המוכשר שמפליא ללהטט עם ירקות וכל פוסט שלו בנושא משמח ומביא איתו המון השראה.
בשנים מאז עלה המתכון שיניתי ושדרגתי אותו לא מעט, ולאחרונה התווסף לכרוב גם סטייק כרובית מופלא וגם דלעת ערמונים שיש לה טעם אגוזי. אבל השוס הגדול הגיע ממש לאחרונה מירק שאני פחות מחבבת ופתאום כאן הצליח להפתיע בגדול – קולורבי.
נכון שהוא רך ומימי יותר מתפוחי אדמה אבל הוא לגמרי מזכיר אותם אחרי הצריבה בתנור עם המרינדה. ואם תגישו אותו עם מטבל שמנת ובצל סגול קצוץ דק תקבלו ביס משגע.
אז נכון, מדובר בהגדרה שמותחת מאוד את גבולות המילה סטייק, אבל היי – זה בריא, זה חסכוני בקלוריות, זה חתוך לנתחים כמו סטייק וזה טעים בטירוף! מי צריך יותר מזה.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
- אל תפספסו: עשרות מתכונים מעולים לשבועות.
סטיייק – אבל מירקות!
מצרכים לירקות (לבחירתכם):
כרובית יפה ומוצקה, שטופה היטב
כרוב לבן
קולורבי – עם הקליפה
דלורית – עם הקליפה
דלעת ערמונים – עם הקליפה
למרינדה (ל-6 סטייקים גדולים):
1/3 כוס שמן זית
2 כפות מייפל
2 כפות רוטב צ’ילי חריף
3/4 כפית פטרוזיליה מיובשת
3/4 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה:
– חותכים את הכרובית ו/או הכרוב לפרוסות בעובי 2 ס”מ ואת הקולורבי, הדלעת והדלורית לפרוסות דקות יותר בעובי 1 ס”מ. עשו זאת לאט ובהירות כדי שהכרובית או הכרוב לא יתפרקו. אם החלקים החיצוניים מתפרקים זה בסדר גמור.
– מניחים את הסטייקים על תבנית תנור עם נייר אפייה. את כל הירקות שהתפרקו מסדרים מסביב.
– מערבבים בקערה קטנה, או בתוך כוס, את מצרכי המרינדה.
– מברישים את הסטייקים בנדיבות במרינדה. אם יש לכם אפשרות להפוך את הירק לצד השני ולהבריש גם אותו זה מושלם. אם לא, כי הכרוב נוטה קצת להתפרק אם מזיזים אותו יותר מדי, אפשר להבריש גם בחלק העליון בלבד. ובכל מקרה תהיו נדיבים עם המרינדה המושלמת הזאת.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– אופים את הסטייקים במשך 40-60 דקות או עד שהם זהובים מאוד. אם שמתם כמה סוגי ירקות וחלק מהם כבר ממש זהובים בעוד האחרים עדיין לא, פשוט מוציאים את מה שמוכן וממשיכים לצרוב את השאר. חשוב חשוב לצרוב ממש עד הזהבה יפה.
– בשלב הזה אפשר להגיש את הסטייקים ככה, הם טעימים להפליא גם בלי תוספות, ואפשר להכין טחינה ירוקה, סלט עגבניות כיפי או מטבל שמנת עם בצל סגול קצוץ מעל ולהניח מעל הסטייקים ואז מתקבלת ממש ארוחה משגעת. נסו גם לפזר מעל שקדים פרוסים קלויים או צנוברים קלויים – חלום!
טופינגז – לבחירתכם
טחינה ירוקה:
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים קרים מאוד
1/4 צרור עלי כוסברה
1/4 צרור עירית
1/2 כפית מלח
אופן הכנה:
– טוחנים את כל המצרכים עד שנוצר רוטב טחינה סמיך וטעים. מתקנים תיבול בהתאם להעדפה האישית שלכם.
סלט עגבניות חרפרף:
10 עגבניות שרי – עדיף מזן תמר
1/2 פלפל צ’ילי
1/4 צרור עירית או כוסברה
2 שיני שום, קלופות
חופן צנוברים, קלויים
5 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
מיץ מ-1/2 לימון
אופן הכנה:
– חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ופורסים את השום והצ’ילי דק דק. קוצצים את העירית לטבעות דקות.
– מערבבים את כל המצרכים וטועמים אם צריך עוד מלח או לא.
מטבל יוגורט ושמנת:
1 מיכל שמנת חמוצה
1 מיכל יוגורט 3% בטעם טבעי
1/2 כפית אבקת שום
קליפת לימון מגורדת דק מ-1/2 לימון
1/2 כפית מייפל
אופן הכנה:
– מערבבים את כל המצרכים ומגישים מעל הסטייק, מומלץ עם בצל סגול קצוץ דק דק מעל.
היי רחלי ! נראה יפייפה, מה זה הרוטב הירקרק שנראה כמו צ’ימיצ’ורי על הכרוב? מחפשת רוטב צ’מיצ’ורי מושלם כבר תקופה… והכי מתאים על ירקות כאלו !