טארט חופשי שאני מאוד אוהבת להכין כי הוא לא מצריך תבנית ולא אפייה מקדימה וגם לא מיומנות ודיוק. מדובר באמת באחד הקינוחים המדהימים שתכינו. יש בו שילוב נפלא בין העסיס החמצמץ של המשמש למתיקות של קרם הפיסטוקים והפריכות של הבצק שמכיל בתוכו שקדים. ביס שהוא אושר.
גאלט משמשים עם קרם פיסטוקים ושקדים
מצרכים לבצק:
3/4 כוס (90 גרם) שקדים טחונים
1 כוס (140 גרם) קמח
4 כפות סוכר
120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה L
לקרם פיסטוקים ושקדים:
3/4 כוס (90 גרם) שקדים טחונים
4 כפות סוכר
30 גרם חמאה מומסת
3 כפות קמח או קורנפלור
1 ביצה L
2 כפות גדושות מחית/ממרח פיסטוקים
עוד צריך:
7-8 משמשים
1 ביצה טרופה להברשה
מעט שקדים פרוסים לעיטור
2 כפות ריבה שאוהבים – עדיף משמשים או תפוזים
מעט פיסטוקים קצוצים לעיטור
אופן הכנה:
– להכנת הבצק: שמים את כל המצרכים במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים רק עד שנוצר בצק. מעבירים לשקית, מועכים מעט לצורת פיתה ושומרים במקרר עד להכנה (לפחות שעה במקרר).
– להכנת הקרם: מערבבים יחד את כל המצרכים ומעבירים למקרר.
– פורסים את המשמשים לפרוסות ומניחים בצד.
– מרכיבים ואופים: מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לצורת עיגול. זה בסדר אם זה לא לגמרי עיגול משורטט. הבצק צריך להיות בגובה ½ ס”מ.
– מניחים את הקרם במרכז המילוי ומורחים עד 4 ס”מ משולי הבצק.
– מניחים מעל הקרם את פרוסות המשמשים ומקפלים את יתרת הבצק שמסביב פנימה מעל המשמשים.
– מברישים את הבצק בביצה, מפזרים פרוסות שקדים ואופים ב-190 מעלות במשך 25-35 דקות או עד הזהבה יפה.
– מברישים את המשמשים בריבה ומגישים.
לעוד מתכונים עם משמשים
הערות ושדרוגים
– במקום משמשים אפשר להשתמש בנקטרינות, אפרסקים ואפילו תפוחים.
– במקום ממרח פיסטוקים אפשר להשתמש בממרח/חמאת שקדים.
היי האם אפשר להוריד את הקמח ולהוסיף שקדים טחונים לגרסה ללא גלוטן?
מושלם.