לפני חודש קפצתי לשוק צפון בתל אביב כדי לחפש משהו מתוק לנשנוש של אחרי. כן, אני מאלה שחייבים קינוח אחרי הארוחה.
שיטוט קצר וגיליתי שבשוק נפתח קרפרי חדש, כזה שמכין קרפים במקום וממלא אותם בשלל מילויים, ממלוח ועד מתוק.
הריח שהתפשט סביב הדוכן החדש לא השאיר הרבה ברירה והחלטתי לנסות את הגרסה המתוקה שכללה, איך לא, נוטלה, פרוסות בננה וקוקוס קלוי.
עזבו שהקרפ עצמו היה מושלם, זהוב ומעט פציח מסביב, לא דק מדי ולא סמרטוטי כמו רוב הגרסאות, אבל מה ששבה את ליבי היה המילוי. לא היה בו שום דבר חדש, מדובר בשילוש הקדוש שהמון אנשים אוהבים, אבל איכשהו יצא ששכחתי מהשילוב הזה.
כשהגעתי הביתה, החלטתי לשחזר את הטעמים בגרסת העוגה. וכמו שאתם בטח מכירים אותי, רציתי עוגה שמצד אחד תהיה סופר קלה ומהירה להכנה, וגם כזו שלא תגרום לכיור לעלות על גדותיו, ומצד שני תצא יפה, מרשימה ותקצור מחמאות למרות פשטות ההכנה. והיא אכן יצאה כזו.
הפעם בחרתי להכין אותה בתבנית אינגליש קייק אבל אפשר להכין אותה גם בתבנית סיליקון עם דוגמה או בתבנית עגולה ואם רוצים לשדרג אותה למושחתת במיוחד, אפשר לצפות אותה מעל בגנאש נוטלה. פשוט ממיסים 2-3 כפות נוטלה עם 3 כפות שמנת מתוקה ומערבבים היטב. את הרוטב הסמיך שנוצר מורחים על העוגה וברגע שהוא קצת מתקרר מפזרים קוקוס מעל.
המממ למה חשבתי על הציפוי הזה רק עכשיו? יופי, עכשיו בא לי להכין אותה שוב ולצפות אותה בנוטלה.
טוב, רצה להכין שוב!
עוגת בננות, נוטלה וקוקוס
מצרכים:
3 בננות, רכות מאוד
2 ביצים L
3/4 כוס (150 גרם) גרם סוכר
3/4 כוס (150 גרם) שמן
1/3 כוס מיץ תפוזים או שמנת מתוקה או חלב/קרם קוקוס או מים
60 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) קוקוס
1 ו-1/4 כוסות (175 גרם) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
לשיוש:
1 כף קקאו איכותי
2 כפות גדושות ממרח שוקולד (נוטלה/השחר/עלית/לואקר)
אופן הכנה (הכי קל!):
– מועכים את הבננות עם מזלג בתוך קערה.
– מוסיפים את כל המצרכים (פרט למצרכי השיוש), לפי הסדר ברשימת המצרכים. טורפים היטב אחרי כל הוספה.
– מעבירים 1/2 מהבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת, עדיף לשים גם נייר אפייה בתחתית, ולחצי השני של הבלילה שנשארה בקערה מוסיפים קקאו ונוטלה וטורפים היטב.
– שופכים את בלילת השוקולד שנוצרה על הבלילה הבירה ומשיישים עם סכין או קיסם.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך שעה. עדיף לבדוק כבר אחרי 40 דקות אם העוגה מוכנה (עם קיסם).
הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? מוסיפים לבלילה, לפני הוספת השוקולד, כפית תמצית וניל איכותית ו-1/2 כפית קינמון.
– העוגה תופחת לא מעט בזמן האפייה אז חשוב למלא את התבנית עד 3/4 גובה, אפילו קצת פחות. אם התבנית שלכם יותר קצרה פשוט תעבירו את הבלילה שנותרה לתבניות קאפקייקס קטנות.
– אם משתמשים בממרח שוקולד פרווה, כמו שוקולד השחר למשל, העוגה תצא פרווה לגמרי.
– רוצים לשדרג עוד יותר? מוסיפים לבלילה 3/4 כוס שוקולד צ’יפס או אגוזי מלך או פקאנים קצוצים גס.
נראית מעולה! אפשר להמיר את הבננות במשהו אחר אם פחות אוהבים בננות בעוגה?
היי יש אפשרות להפוך ללא גלוטן?
קמח תמי תמיד עובד לי בהמרות ללא גלוטן אבל מודה שלא ניסיתי הפעם
אפשר לשים קמח במקום הקוקוס??
כן, אין בעיה
אם רוצים להכין עבור 2 אינגליש קייק אז פשוט להכפיל כמויות?
כן בדיוק
נראה נפלא. האם ניתן להכין עם קמח כוסמין מלא
אפשר להמיר חצי כמות מהקמח. בהצלחה!
עוגה פשוט מושלמת!
אני פחות מאוהבי עוגות הבננה, אבל השילוב עם הנוטלה טעים בטירוף.
רכה ונימוחה – תודה על מתכון נהדר ❤
אני רוצה להכין בתבנית אינגליש חד”פ, בתמונה נראה שיצאה לך עוגה רחבה ונמוכה… כדאי לחלק ל2 תבניות חד”פ?
לאף אמור להספיק לתבנית אינגליש קייק רגילה. מקסימום אם נשאר קצת תשימי במנז’ט של קאפקייקס או בתבנית שקעים.
אם אין קקאו אפשר להשמיט? תודה!
כן. ואפשר גם שוקולית
יצאה עוגה פשוט מושלמת! מתכון נהדר ?
ממש ממש שמחה לשמוע!
יש אפשרות להפוך את העוגה לכשרה לפסח??
תודה רבה על מתכון מעולה עוגת בננות הכי טעימה שהכנתי עד כה.מרקם אגוזי מעולה.הוספתי 1/3 בכמויות. 2 ביצים xl סוכר טרוביה חום(חצי כוס במתיקות כמו כוס סוכר רגיל ו75% פחות קלוריות) פחות מחצי כוס. לתערובת החומה הוספתי מעט מיץ תפוזים לקבלת מרקם פחות דחוס.בתבנית עם חור באמצע וצורות בתחתית (הופכים את העוגה אחרי האפיה). למי שאוהב עוגות בחושות ממליצה בהחלט
מתכון מזעזע! יצאה נמוכה כמו פיתה…