10 דקות 3 תוספות – שעועית ברוטב צ’ימיצ’ורי, גזר עם מייפל וכרובית עם טחינה

Posted on

לרוב, כשפונים אלי מחברה מסחרית ורוצים שאפיק עבורם מתכון עם אחד מהמוצרים, אני מכניסה את המוצר למטבח ומתחילה לשחק איתו. ליצור, להכין, לטעום. אם יוצאת מנה מעולה אנחנו יוצאים לדרך ואם לא, אז לא ?

הפעם, כשפנו מסנפרוסט ובדקו איתי לגבי הפקת מתכון עם הגזר הגמדי, חייכתי חיוך של נצחון. אני אפילו לא צריכה לנסות! אני מכינה עם המוצרים שלהם מיליון מנות כל הזמן.

המממ… אבל בא לי להכין משהו עם האפונה העדינה, ועם הגזר הגמדי, והשעועית והכרובית. אלה שתמיד נמצאים אצלי במקפיא. ואיך בוחרים רק אחד?

בסוף לא עמדתי בפיתוי והכנתי 3 מתכונים. כל אחד בטעם שונה אבל לכולם מכנה משותף אחד – מכינים אותם בשנייה וחצי ואפשר לאכול אותם חמים כמו תוספת למנה העיקרית, בטמפרטורת החדר כמו סלט קטן לראשונה ואפילו ככה לבד כמנה צמחונית נהדרת. ואפרופו צמחונית, 3 המתכונים טבעוניים.

מעט מצרכים, 10 דקות עבודה ויש לכם תוספות היסטריות לשולחן החג

אז מה הכנתי?

  • שעועית ירוקה ברוטב צ’ימיצו’רי הכי טעים שאכלתם, כזה שמשלב בפנים גם עגבניות וגם עשבי תיבול ועוד ירק אחד שמקפיץ אותו גבוה למעלה. שימו לב שהמתכון לצ’ימיצ’ורי גדול ומספיק להרבה מנות והוא מדהים כממרח על סנדביץ’, בתבשילים, כרוטב וגם ככה עם חלה טרייה. תשמרו אותו במקרר ותוסיפו אותו לכל דבר בערך (למשל לטחינה שאתם מכינים בבית במקום להוסיף לימון). אל כל היופי הזה התווספו גם צנוברים קלויים, שגם מוסיפים יופי אבל גם הפתעות קטנות וקראנצ’יות.
  • גזר גמדי ברוטב מייפל, שום וצ’ילי עם פקאנים צלויים. מנה ססגונית ומדהימה, שמוכנה תוך גג 10 דקות, ואפשר לאכול אותה למנה ראשונה, לצד העיקרית או ככה לבד.
  • כרוביות ברוטב טחינה עם תלוליות של עגבניות וצ’ילי. גרסה קצת שונה אבל שואבת השראה ממנת הכרובית בטחינה של המסעדות רק שפה היא לא מטוגנת אלא צרובה על מחבת. רוטב העגבניות הטריות מקפיץ את הכל למעלה ומוסיף גם עוקצנות של צ’ילי וגם מתיקות ורעננות של עגבניות.

ודבר אחרון, לגבי היערכות עם הכנת המנות האלה לחג – את הצ’ימיצ’ורי ורוטב העגבניות אפשר להכין גם יום ויומיים קודם. כל השאר זה רק להקפיץ ביחד במחבת 5 דקות וזהו. אפשר גם להכין הכל בבוקר ורק לחמם בערב פרט למנת הכרובית שם מומלץ לזלף את הטחינה והעגבניות לפני ההגשה (הם כבר יהיו מוכנים במקרר).

מאחלת לכם חג שמח, שתגיעו אליו רגועים ובלי טרפת של הכנות, שתהיה שנה מאושרת ומספקת ושתמיד תבשלו לאנשים שאתם אוהבים. זאת מתנה שגם אתם וגם הם יזכרו.

אל תפספסו
– עשרות מתכונים לתוספות מדהימות.
– הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בעמוד האינסטגרם.
– כל המתכונים לראש השנה.

בריא, קל מאוד להכנה וטעים בטירוף – שעועית ירוקה ברוטב צ’ימיצ’ורי עם צנוברים קלויים

שעועית ירוקה ברוטב צ’ימיצ’ורי עגבניות עם צנוברים קלויים

מצרכים:
1/2 שקית שעועית ירוקה סנפרוסט, מופשרת
1/3 כוס צנוברים, קלויים

לצ’ימיצ’ורי (הכי טעים שאכלתם):
1 צרור עלי כוסברה
1 צרור עלי פטרוזיליה
2 ענפי סלרי, כולל העלים
8 שיני שום, קלופות
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית מלח
1 כפית מייפל או סילאן
1/2 צ’ילי (אדום או ירוק) טרי
1/3 כוס שמן זית
10-15 עגבניות שרי אדומות

אופן הכנה:
– במעבד מזון טוחנים את כל מצרכי הצ’ימיצ’ורי (עדיף לחתוך את הסלרי והעגבניות לחצי שיהיה קל יותר בטחינה). עד למרקם של ממרח עם חתיכות קטנות בפנים. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
– במחבת, ווק או סיר רחב שמים 3-5 כפות מהצ’ימיצ’ורי ומערבבים על אש גבוהה במשך דקה.
– מוסיפים את השעועית ומקפיצים ביחד, על אש גבוהה ותוך כדי ערבוב, במשך 4-5 דקות.
– מפזרים צנוברים ומגישים בטמפרטורת החדר או חם.

הערות ושדרוגים:
– אני ממש ממליצה להשתמש בעגבניות שרי תמר שהן מתוקות ונהדרות. אם אין לכם, אפשר 2 עגבניות תמר רגילות.
– אל תוותרו על הסלרי גם אם אתם לא אוהבים אותו. אתם לא מביאים כמה הוא מוסיף פה.

תוספת אדירה לארוחה – גזר גמדי ברוטב מייפל, שום וצ’ילי עם פקאנים

גזר גמדי ברוטב מייפל, שום וצ’ילי עם פקאנים קלויים

מצרכים:
1/2 שקית גזר גמדי סנפרוסט, מופשר
1/3 כוס פקאנים מומלחים או טבעיים או מסוכרים

לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 כף מייפל
7 שיני שום, קלופות
2 כפות רוטב צ’ילי
1/2 כפית מלח
חופן עלי פטרוזיליה או כוסברה

אופן הכנה:
– פורסים את השון לפרוסות או לקוביות.
– במחבת, ווק או סיר רחב מחממים זמן זית ומוסיפים את השום. מערבבים במשך דקה.
– מוסיפים את הגזרים ומטגנים, על אש גבוהה, במשך 5 דקות עד שהם מתרככים.
– מזלפים רוטב צ’ילי, מייפל ומלח ומערבבים היטב.
– קוצצים את הפקאנים גס ומפזרים מעל. מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר או חם.

הערות ושדרוגים
– לטעם קצת יותר פיקנטי מוסיפים, בזמן טיגון השום, 1/2 צ’ילי חריף קצוץ דק.
– אפשר להמיר את הפטרוזיליה או הכוסברה ב-2 כפות עירית קצוצה.

נהדר גם כארוחה בפני עצמה – כרובית ברוטב טחינה עם עגבניות, צ’ילי וצנוברים

כרוביות זהובות ברוטב טחינה עם תלוליות של עגבניות, צ’ילי וצנוברים

מצרכים:
3/4 חבילה מיני כרובית סנפרוסט, מופשרת
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח

לרוטב ולשאר הטופינג:
1/2 פלפל צ’ילי אדום טרי (אפשר גם אחד שלם)
15-20 עגבניות שרי, עדיף מסוג תמר
1/3 כוס טחינה גולמית
מיץ מ-1/2 לימון
מעט מלח
6 כפות שמן זית

אופן הכנה:
– במחבת או בסיר רחב מחממים שמן זית וצורבים את הכרוביות עד שהן מזהיבות. סבלנות ועדינות ותוך 7-8 דקות הן תהיינה צרובות. רק לא לערבב טירוף כדי לא למעוך אותן. ממליחים.
– בינתיים קוצצים לקוביות קטנות מאוד את הצ’ילי והעגבניות ומעבירים לקערה. מוסיפים שמן זית, מיץ לימון ומלח ומערבבים.
– כשהכרוביות מוכנות מזלפים עליהן טחינה גולמית בנדיבות ותלוליות של רוטב העגבניות והצ’ילי.
– מעטרים בצנוברים ומעט עלי פטרוזיליה ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לרוטב העגבניות המעולה הזה גם 2-3 שיני שום כתושות דק דק.
– אם אין לכם עגבניות שרי אפשר לשים עגבניות רגילות מסוג תמר או רגילות. אבל שתהיינה אדומות וטעימות.
– המתכון בשיתוף סנפרוסט.

19 תגובות

  1. ליטל says:

    כל הצימיצורי הזה בשביל 3 כפות? מה אישה עם השארית

    1. רחלי קרוט says:

      את יכולה להכין גם חצי, אני ממש ממש ממליצה לך להכין כמות גדולה. זה הדבר הכי טעים אבר והוא מדהים למלא שימושים:
      לסנדביצ’ים (ובכלל כממרח על לחם), לתבשילים (אני שמה כף כמעט בכל תבשיל), לאורז, לעוגיות מלוחות, לרוטב של פסטה, לתוספת טעם לרוטב של סלט ועוד מלא שימושים.

  2. ליאת says:

    זהה הרוטב הכי טעים שיש- בטוח תמצאי שימוש ליתרה (מתאים לבשרים, כריכים ועוד….)

    1. רחלי קרוט says:

      בטח. הוא מושלם לסנדביצ’ים, לתבשילים (אני שמה כף כמעט בכל תבשיל), לאורז, לעוגיות מלוחות, לרוטב של פסטה, לתוספת טעם לרוטב של סלט ועוד מלא שימושים.

  3. מירי says:

    נשמע נהדר. שתי שאלות: הטם יש להפשיר קוגם את הגזר הגמדי? האם אפשר להחליץ את המייפל בסילן? תודה

    1. רחלי קרוט says:

      כן, עדיף מאוד להפשיר. אפשר בטמפרטורת החדר אם יש לך זמן (זה לוקח בערך שעה) או להפשיר במיקרו 2-3 דקות.
      ואפשר להמיר בסילאן.

  4. עומר says:

    היי 🙂 אוהבת את המתכונים שלך מאוד! נראה לך יזרום עם הגזר בצל ירוק במקום הפטרוזיליה/ כוסברה? אני פחות אוהבת..תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      כן, לגמרי. ועירית תעבוד אפילו טוב יותר, פשוט לקצוץ דק ולפזר.

  5. קרן says:

    היי
    האם אפשר להכין את סלט הכרובית עם כרובית טרייה?

    1. יהל says:

      הכנתי עם כרובית טרייה שמתי במים חמים בערך 5 דקות שתתרכך קצת ויצא מצויין! הסלט יצא טעים מאוד ונחטף

  6. תומי says:

    האם יש לחלוט את השעועית הירוקה לפני?
    המתכונים שלך מעולים!

    1. אסתר says:

      שלום.

      השעועית הירוקה לא יוצאת רכה אחרי הקפצה כזו קצרה? לא כדאי לשלוק אותה מעט במים רותחים קודם?

  7. דנה בנדהאן says:

    אפשר להכין מראש ולחמם?

  8. שירה says:

    כמה זמן ניתן לשמור את הצ’ימיצ’ורי במקרר?

  9. אירה says:

    היי, הייתי בכמה סופרים ולא מצאתי את הכרובית. קניתי כרובית טריה, לאחר פירוק לפרחים קטנים צריך לעשות איתה משהו? תודה 🙂

  10. קרן says:

    היי
    רוטב צ’לי זה הרוטב בבקבוק ?

  11. לנה says:

    היי, הרוטב צ׳ילי בסלט גזר גמדי, הכוונה לרוטב צ׳ילי מתוק, או חריף? תודה

  12. פנינה says:

    היי, נשמע מהמם!! כמה זמן אפשר לשמור את הצימיצורי במקרר??
    אפשר להקפיא??

    1. פנינה says:

      וגם, אפשר לשים משהו אחר במקום צ’ילי? (רוטב צ’ילי תופס? או לוותר עליו וזה עדיין טעים?)

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend