שנה שעברה העלתי תמונות של התפוחים האלה והן קצרו הרבה יותר מחמאות ותגובות מכל עוגה מפונפנת לחג.
המראה המבריק, הצבע האדום המשגע והזכרונות שעולים כשרואים את התפוחים הופכים אותם לכוכבים הראשיים של החג.
אז למי מכם שטרם הכין אותם, הנה ההזדמנות 🙂
אגב, את התפוחים המדהימים האלה הכנתי ביחד עם ישראלה אנג’ל לוי, שהיא קונדיטורית מוכשרת בטירוף שמעבירה סדנאות אפייה בבית ומוכרת את העוגות והקינוחים הטעימים שלה.
ההכנה של התפוחים האלה היא באמת קסם. נכון, תצטרכו כאן מדחום וגלוקוזה (לא להבהל) אבל את שניהם אפשר לקנות בכל חנות אפייה. וכאלה יש המון מסביב. מבטיחה לתת לינקים והסברים מדויקים למקומות שאפשר לרכוש את זה מיד בסיום הטקסט.
וחשוב לומר ולפרגן, המתכון נלקח מתוך הספר הנהדר של רונית צין קרסנטי “כישופי סוכר – ממתקים בעבודת יד” שהוא אחד הספרים הבודדים שמתמחים בקונפיסרי.
כמו שהבטחתי, ורגע לפני שאני שולחת אתכם להכין את הממתק הכל כך נוסטלגי הזה שיקצור יותר מחמאות מכל עוגה בשולחן החג, הנה רשימת מקומות ולינקים דרכם תוכלו לרכוש את החומרים שתזדקקו להם עבור המתכון הזה. ומה שטוב בכל הסיפור, שסוף סוף יהיה לכם מדחום ותוכלו להכין גם מקרונים 🙂
קניית מדחום
יש המון סוגים של מדחומים, חלק מודדים מרחוק על ידי לייזר וחלק עם מוט ברזל או חוט ארוך. כך או כך, את רובם אפשר למצוא בחנויות אפייה. המחירים נעים בארץ סביב 100-180 שקל. הנה המלצה על מדחום שאני משתמשת בו ואפשר לרכוש אותו בעלי אקספרס.
קניית גלוקוזה
גם כאן, המקום שלכם הן חנויות האפייה (ראו חנויות למעלה בקניית המדחום). עוד אופציות לרכישה הן בשוק לווינסקי (אצל חייק או מלמד – מול חנות מזרח ומערב).
קניית מקלות
אפשר להשתמש בשיפודים שמוכרים בכל סופר (אלה שעושים איתם על האש) אבל בעיני הם דקים מדי ואם תשמשו בתפוחים גדולים הם עלולים להשבר. הכי טוב לרכוש מקלות כמו של ארטיקים (פה יש בעץ רגיל או צבעוניים) או ללכת לחנויות יצירה ולקנות שם. זה לא עולה הרבה ויספיק לכם להרבה תפוחים.
זהו, עכשיו כשיש לכם את כל החומרים והכלים אתם יכולים לצאת לדרך. ואל תשכחו לצלם איך יצא לכם.
תפוחים אדומים מסוכרים על מקל
מצרכים:
10 תפוחים קטנים (עדיף ירוקים)
500 גרם סוכר
150 גרם מים
140 גרם גלוקוזה
צבע מאכל אדום
סוכריות צבעוניות (לא חובה כמובן)
אופן הכנה:
– שוטפים היטב את התפוחים ומייבשים. חשוב מאוד שיהיו יבשים לגמרי.
– נועצים מקל בכל תפוח, בחלקו העליון או התחתון.
– בסיר בינוני שמים סוכר, מים וצבע מאכל ומביאים לרתיחה.
– כשהסירופ מתחיל לבעבע והסוכר נמס מוסיפים את הגלוקוזה ומערבבים עם לקקן בעדינות.
– משתדלים לא לערבב יותר מעכשיו ומודדים את הטמפרטורה של הקרמל. המטרה היא להגיע לטמפרטורה שנעה בין 152-155 מעלות.
– כשהקרמל מגיע לטמפרטורה הרצויה מכבים את האש ומחכים כמה שניות עד שהבועות ירגעו מעט.
– עכשיו חשוב לעבוד מהר כי הקרמל מתקשה די מהר במגע עם האוויר הקר.
– טובלים את התפוחים בקרמל האדום, נפטרים כמה שאפשר מהנוזל כדי שתצא שכבה דקה ומניחים על משטח סיליקון או נייר אפייה כשהמקל כלפי מעלה.
– מחכים כמה דקות עד שהתפוחים מתקררים ועוטפים בצלופן או מניחים בקופסה אטומה. לא במקרר ולא בטמפרטורה חמה. פשוט במקום מוצל בלי לחות.
– התפוחים נשמרים במשך 3 ימים.
– אם רוצים להכין תפוחים עם סוכריות צבעוניות פשוט מניחים את התפוח, אחרי הטבילה בקרמל, על גבעה עם סוכריות ומניחים לתפוח להתקרר כשהסוכריות בתחתית.
הערות ושדרוגים
– אם נשאר לכם קרמל אדום בסיר ונגמרו התפוחים, פשוט זלפו שלוליות על משטח סיליקון (אפשר גם להניח מקל בפנים). תקבלו סוכריות תרנגול של פעם.
– לא חייבים להוסיף צבע מאכל, אפשר לגמרי להכין את זה גם בלי ואז התפוח יהיה עטוף בקרמל בצבע חום ענברי משגע.
– במקום סוכריות צבעוניות אפשר לפזר על התפוח, כמה דקות אחרי שהוא התקרר בחוץ, קוקוס לבן או אגוזים קלויים וקצוצים דק.
הייי
ערב טוב
אין לי מד חום
כמה זה קריטי?
לצערי קריטי. אפשר גם בלי אבל צריך ניסיון להבין מתי הבועות כבר מספיק צפופות והקרמל סמיך כדי שזה יצליח.
עם אני עושה 20 תפוחים כמה גרם של גלוקוזה אני יצטרך וכמה כמות סוכר ומים
ממש יפה וטעים
הכנתי ליומהולדת של בתי ויצא מושלם. הילדים עפו על זה!
תודה רבה!
ממש שמחה לשמוע <3 ומזל טוב!
היי
האם ניתן להמיר את הגלוקוזה בסירופ תירס ?
כן, אין בעיה
כמה צבע מאכל בארך לשים ? והאם זה משנה מתי מוסיפים אותו לפני הכנת הסירופ או אחרי?
תודה מראש.
כמה צבע מאכל בארך לשים ? והאם זה משנה מתי מוסיפים אותו לפני הכנת הסירופ או אחרי?
עם אני עושה 20 תפוחים כמה גרם של גלוקוזה אני יצטרך וכמה כמות סוכר ומים
האם אפשר להשתמש בסירופ של סוכרזית או בסירופ ויטמינציק במקום גלוקוזה?
כמה צבע מאכל צריך לשים?
וכמה זמן זה צריך להיות על הגז במידה ואין לי מד חום?
הייי אני רק רוצה שתדעי שהתפוחים שעשית בתמונות אם יצאו לך מווושלמות את עשית את זה מיוחד אם סוכריות ראיתי הרבה תמונות של תפוחים אבל שלך מיוחד….אז רציתי לשאול אני רוצה לעשות אבל אין לי גלוקוזה וגם לא סירופ תירס
אז אם אני לא ישים זה לא יצא טוב זה יהיה מימי או שיש פיתרון אחר השמח לתשובה
תודה לך תצליחי ובריאות איתנה….יום טוב…!
היי, למה משמש הגלוקוז? האם ניתן לעשות בצבע מאכל שונה? הבן שלי רוצה בצבע כחול 🙂
כשבאתי להכניס את התפוחים לנייר צלופן הרגשתי שהם דביקים ואין אפשרות להכניס אותם
מה הסיבה?
150 גרם מים או הכוונה למל?
במקרה של מים המשקל והנפח זהים אז כן. אבל לא בכל נוזל זה אותו דבר
יש לי מדחום לבשר זה בסדר?
כן זה בסדר, זה אותו דבר
מים וגלוקוזה.. בגרם? או מ”ל?
יצא מושלם תודה
היי, אם אני מכינה את התפוחים ביום חמישי הם יהיו טובים בראשון? איך הכי טוב לשמור אותם? תודה
היי תודה על המתכון .מה הסיבה שהסירופ לא מתקשה
למה זה נדבק לנייר אפיה?
רחלי חג שמח, קניתי את המדחום המומלץ אבל באמצע הוא ממש התחיל להשתגע עובר מצלזיוס לפרנייט ואז לטיימר..בגלל זה איבדתי את התזמון וכנראה שהמעלות היו גבוהות והציפוי יצא דביק באכילה ונדבק לשיניים 🤦🏻♀️ בפעמים הקודמות יצא מעולה. ידוע לך איך מתפעלים את המדחום?