בלי לחתוך כלום לפני, בלי ללכלך כלים (חוץ מהתבנית) – כל מה שצריך זה לשים את כל המצרכים בתבנית, להכניס לתנור ולהמתין בסבלנות. שעה אחר כך ויתקבל תבשיל קינואה רכה רכה עם פרגיות ושעועית. ארוחה שלמה בתבנית אחת. כזאת שהיא גם משביעה, גם זמינה וגם ממש קלה להכנה.
שימו לב כתבתי לכם למטה רעיונות לתחליפים וגיוונים.
לאינסטגרם שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם
תבשיל קינואה עם פרגיות ושעועית ירוקה בתבנית אחת
מצרכים (תבנית בגודל 25X35):
2 כוסות קינואה
400 גרם פרגיות חתוכות לרצועות או קוביות
1/3 שקית שעועית ירוקה שלמה סנפרוסט
2 כפות פפריקה אדומה מתוקה בשמן
1 כפית פטרוזיליה מיובשת
1 כפית אבקת שום או שום גבישי
1 כף מלח
4 כפות שמן זית
4 כפות סילאן
4 כוסות מים פושרים
אופן הכנה:
– שוטפים את הקינואה במים ומסננים.
– שמים בתבנית את כל המצרכים ומערבבים.
– מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום כך שהתבנית תהיה סגורה לגמרי.
– מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים במשך שעה או עד שהקינואה רכה לגמרי.
– פותחים, מאווררים את הקינואה ונהנים.
הערות ושדרוגים
– במקום קינואה אפשר להשתמש באורז או בורגול.
– במקום פרגיות אפשר לשים חזה עוף חתוך לקוביות או רצועות ואפשר גם קוביות טופו.
– במקום שעועית ירוקה אפשר לשים ברוקולי או בטטה – קפוא של סנפורסט ישר מהשקית.
– אל תפספסו: מגוון מתכונים עם קינואה.
– המתכון בשיתוף סנפרוסט.
נראה נפלא! אבל האם לא צריך להוסיף מים?
יש במתכון 4 כוסות מים
המים לא נספגו.. אחרי שעה.. מה לעשות?
אפשר גם עם חזה עוף?
נראה מעולה
רצתי להכין אבל אחרי שעה בתנור הכל שט במים!! מה לעשות?
נראה מעולה!
במה אפשר להחליף את הפטרוזיליה היבשה?
ועוד שאלה – אפשר להוסיף פטריות? אם כן, פשוט לחתוך ולהוסיף או שצריך להקפיץ אותן לפני?
עברה שעה והכל מלא במים
מבאס ממש
מה עושים?