להכין תערובת של קציצות זה הכי פשוט ורובכם כבר הכנתם מתישהו בחייכם – אבל להכניס את התערובת הנפלאה הזאת לתאנים? אתם חייבים לנסות. זה מרשים, זה חגיגי וזה שילוב נהדר.
תאנים במילוי בשר
מצרכים:
35 תאנים טריות
300 גרם בשר טחון
2 בצלים לבנים, קלופים
5 שיני שום, קלופות
1/4 כוס צנוברים
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
1 כפית בהרט
1/2 כפית מלח
5 כפות שמן זית
לרוטב:
4 כפות סילאן או רכז רימונים
5 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
פנים התאנים
מיץ מ-1/2 לימון
אופן הכנה:
– חותכים את השליש העליון של התאנה ומרוקנים את הפנים שלה. מניחים את פנים התאנים בצד ולא זורקים.
– בינתיים קוצצים את הבצלים והשום לקוביות ומטגנים עד הזהבה יפה.
– מוסיפים את הצנוברים והתבלינים ומטגנים יחד 5 דקות.
– קוצצים דק את עלי הפטרוזיליה.
– מורידים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את הבשר והפטרוזיליה. מערבבים היטב.
– להכנת הרוטב: מערבבים בקערה את תוכן התאנים ביחד עם סילאן, שמן זית, מלח ומיץ לימון.
– ממלאים את התאנים בבשר ומניחים אותם בתבנית עגולה כשהצד של הבשר כלפי מעלה.
– מזלפים מעל את הרוטב ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות או עד הזהבה עדינה. מומלץ מדי פעם להרטיב את התאנים ברוטב. אם אין נוזלים אפשר להוסיף 1 כוס מים רותחים.
– מפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה דק ומגישים.
הערות ושדרוגים
– אפשר להמיר את הבשר הטחון בפרגיות טחונות בכמות זהה.
– במקום סילאן אפשר מייפל.
– מחוץ לעונה של התאנים אפשר משמשים טריים או יבשים.
0 תגובות