שקשוקה ירוקה – שקשוקה תרד מהחלומות

Posted on
שקשוקה ירוקה - שקשוקה תרד

לפני כמה שנים ביקרתי בחנדל’ה, שהוא בית קפה מקסים ליד רעננה, והזמנתי שקשוקה ירוקה. זאת הייתה הפעם הראשונה שאכלתי שקשוקה שלא מכינים מרוטב עגבניות ותוך שנייה התאהבתי.

אני זוכרת שהופתעתי מהמהירות בה השקשוקה נגמרה ומהטעם העשיר של הרוטב שהזכיר יותר מנת פסטה מעולה מאשר שקשוקה.

מאז אותו יום רציתי לשחזר את הטעמים האלה בבית ואיכשהו לא יצא והנה, שנים אחר כך, ועם זכרון עמום של השקשוקה ההיא, הכנתי מחבת ששיוועה ללחם טרי כדי לטבול בתוך הביצים והרוטב.

אגב, כמובן שהיה לי בבית רק לחם פרוס מקמח מלא, אבל היי – זה עבד מצוין גם איתו ויעבוד עוד יותר טוב עם חלה או לחם אחיד של פעם שבוצעים חתיכה גדולה ומתענגים.

שקשוקה ירוקה
חשוב שהחלמון (הצהוב) ישאר מעט רוטט. גם כי זה טעים יותר וגם כי הביצים עוד ממשיכות להתבשל גם אחרי שסוגרים את הגז

שקשוקת תרד ושמנת

מצרכים:
1 כף שמן זית
5-6 שיני שום, קלופות
1 שקית (300 גרם) עלי תרד
10 עלי בזיליקום או 1 קובייה בזיליקום קפוא
1 מיכל שמנת מתוקה 38% (אפשר גם פחות אחוזי שומן)
1/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
3-5 ביצים

אופן הכנה:
– פורסים את השום לפרוסות דקות וקוצצים את התרד לרצועות דקות (ללא הגבעולים הקשים).
– במחבת גדולה מטגנים את השום בשמן זית במשך דקה.
– מוסיפים את התרד הקצוץ, זה יראה הרבה וזה בסדר, זה מתכווץ בשנייה. ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 3-4 דקות.
– קוצצים דק את הבזיליקום ומוסיפים למחבת. אם משתמשים בקוביית בזיליקום מוסיפים אותה.
– מוסיפים מיכל שמנת מתוקה, מלח ופלפל ומבשלים, על אש נמוכה, במשך 10-15 דקות. המטרה היא להסמיך את הרוטב ולרכך מאוד את התרד, אז אש גבוהה רק תשבור את השמנת ולכן – סבלנות. חשוב גם לערבב מדי פעם.
– שוברים כל ביצה קודם לתוך כוס (כדי לבדוק שהיא בסדר) ורק אז מעבירים בזהירות רבה לתוך הרוטב, ומכסים עם מכסה.
– מבשלים על אש נמוכה רק עד שהחלבון משנה את צבעו ללבן והוא לא שקוף יותר, זה לוקח בערך 6 דקות. קחו בחשבון שהביצים ממשיכים להתבשל גם אחרי שכיביתם את הגז אז זהירות לא לבשל יותר מדי.
– מפזרים מעט פלפל שחור מעל ומגישים.

שקשוקה ירוקה - שקשוקה תרד
הרוטב הזה מתאים גם לפסטה וגם לשקשוקה

הערות ושדרוגים
– כן, אפשר להשתמש בשמנת לבישול 15% או 32% אבל השמנמנה תהיה לרוב טעימה יותר ?.
– אפשר להמיר את התרד בעלי מנגולד, החלק הירוק.
– רוצים לשדרג? מתחילים את השקשוקה עם טיגון של בצל אחד קצוץ דק ואז ממשיכים ישר לשום.
–  ניתן לקנות בזיליקום קפוא בסופר במקפיאים, זה פשוט בזיליקום שקצצו דק דק והקפיאו.

63 תגובות

  1. טלי לוי says:

    אני מניחה שהתכוונת לכתוב מכבים את הגז ולא מכבים את הגזר..?❤️

  2. שירה says:

    אפשר גם להשתמש בחלב ולא בשמנת?

    1. שחר says:

      הי רחלי. איזה בלוג מהמם. אפשר לוותר על השמנת? רוצה לעשות פרווה.
      תוכלי לעזור לי עם הכמויות? מכינה ל10 אנשים בערך..

      1. שחר says:

        וגם. אפשר להשתמש בריצ’?

  3. עדי says:

    האם אפשר להחליף את הבזיליקום בכוסברה? או משהו אחר? (:

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר. ואפשר גם לוותר 🙂

      1. שחר says:

        הי רחלי. איזה בלוג מהמם. אפשר לוותר על השמנת? רוצה לעשות פרווה.
        תוכלי לעזור לי עם הכמויות? מכינה ל10 אנשים בערך..

    2. אלישבע פרץ says:

      איזה באסה ממש תכננתי על השקשוקה וקניתי עלי סלק במקום תרד. אפשר להחליף?

  4. נילי says:

    את התרד הקפוא צריך להפשיר ?

  5. למה כל בלוגי הבישול עילגים כל כך? says:

    אני מניחה שהתכוונת לכתוב:
    “מחבת ששיוועה ללחם טרי כדי לטבול בחלמונים וברוטב”
    ולא
    “מחבת ששיוותה ללחם טרי כדי לטבול בתוך הביצים והרוטב”

    1. רחלי קרוט says:

      תודה על ההערה החכמה והנימה המגעילה בכותרת. יצאת חכמה אבל כל כך לא נעימה.

      1. קרן says:

        תשובה יפה ולעניין.
        הכנתי את השקשוקה כמה פעמים, מהקורונה ועד היום. יצא פצצה.
        לגזור ולשמור. תודה!

    2. נועה says:

      למה יש טוקבקיסטים שחצנים ומגעילים כל כך? מישהי צילמה, כתבה, הביאה מתכון (מתכון שווה אגב), השקיעה וכתבה פוסט בבלוג שלה. באת לקבל מפה רעיונות והדרכה להכנת מנות טעימות- ועדיין בחרת בכותרת מזעזעת. כאילו בצד השני לא יושב בנאדם- אלא רובוט שכאן כדי לשרת. אותך. עצוב

      1. אמונה says:

        צודקת לגמרי, הגזמה לחלוטין

    3. etty says:

      כדי שיהיה לאנשים קטנים וחסרי רגישות מה לכתוב.
      אפשר ואפילו חשוב להאיר ולתקן.
      אם הכוונה לא הייתה זדונית אפשר היה לשלוח הודעה פרטית או אפילו להעיר כאן בנועם.
      כל כך חבל שלא לומדים כלום בחברה שלנו.
      עצוב ומיותר לחלוטין

    4. אוסי says:

      למה לתקן בצורה מגעילה כל כך? לא ברור !!
      בסך הכל טעות הקלדה
      אין צורך להתחכם ועדיף לי בתור אורחת לקרוא את המשפט עם שגיאה מאשר לקרוא את ההערה העלובה שלך

  6. ספיר says:

    אפשר במקום שמנת לבישול רגילה להשתמש בשמנת על בסיס סויה של אלפרו? 4.7% שומן.

  7. ענת says:

    בדיוק אוכלת ברגע זה את השקשוקה האגדית…במקום השמנת השתמשתי בתחליף שמנת לבישול על בסיס אורז (רגישה ללקטוז בעוונותיי?) . תודה רבה על מתכון כל כך מדהים!!!

  8. מילנה says:

    אם אני משתמשת בתרד טרי אני צריכה לחלוט אותו קודם ולסחוט נוזלים?

  9. צוריאל זיגדון says:

    וואו זו פעם ראשונה שניסיתי לעשות כזו שקשוקה והיא יצאה מושלמת !!! תודה רבה על המתכון ??

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף

  10. דורין says:

    מתכון אדיר

  11. Simone Barda says:

    איזה לחם את ממליצה לרכוש כדי להגיש עם השקשוקה הזאתז?
    האם ניתן להוסיף גם מנגולד?

  12. יפית ואורי פלג says:

    מתכון מעולה ! יצא טעים ברמות אחרות .הוספנו פרמז’ן מגורד מלמעלה לפני שכיסינו את המחבת מה שהוסיף עוד מימד של טעם . תודה רבה !

  13. ויזלית says:

    היי רחלי, מתכון מעולה תודה! יש אפשרות לשלב פה איכשהו פטריות? או שזה מיותר ולא יוסיף?

  14. יפעת says:

    אם אני רוצה להכין עם 8 ביצים (מארחת), כדאי להכפיל כמויות של הרוטב?

  15. יניב ישעיהו says:

    היי רחלי המתכון שלך הפך להיות חלק מהדיאטה שלי. במקום לאכול פחממות וסוכר אני אוכל את השקשוקה לערך ב10 בבוקר אחרי אימון בוקר וללא אכילה לפני כן וגם נהנה ברמות על וגם מרזה. תודה רבה. יניב ישעיהו.

  16. אלונה says:

    הי רחלי,
    המתכון נראה נהדר. האם אםשר להשתמש (במקום שמנת) ביוגורט 3% עם/ בלי שיבולת שועל?

  17. שי says:

    מדהים מדהים מדהים
    הולך גם בלי החלבי

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת <2

  18. שירי says:

    טעים בצורה מטורפת!!! כשקראתי הייתי בטוחה שזה יהיה טעים אבל לא ברמה של מסעדה, ובפועל? וואו. לגמרי מתכון חובה אצלי 🙂 תודה לך!

    1. סיגל says:

      היי, האם ניתן (או כדאי מבחינת טעם) לשים רוטב פסטו במקום עלי הבזיליקום? אם כן – כמה כפות/כפיות?

  19. נועה says:

    נראה מהמם! שאלה לגבי התרד: האם מדובר בתרד טרי (ואם כן, האם יש לחלוט אותו לפני?) או קפוא (ואם כן, האם יש צורך להפשירו לפני)? תודה!!

  20. אלינור says:

    אפשר במקום תרד להשתמש בקייל?

    1. הילה says:

      שלום רב
      רציתי להודות לך ולספר שהשקשוקה הזו הפכה להיות אורחת פחות או יותר קבועה בארוחות שבת בבוקר. למדנו לגוון פה ושם עם קצת גבינות שונות ומשונות או עשבים כאלו ואחרים מהגינה. אבל המתכון הבסיסי, התרד והשמנת (על כל שלושים ושמונת אחוזיה), תמיד נוכחים.
      תודה 🙂

      1. רחלי קרוט says:

        איזה כיף לשמוע <3 תודה שחזרת לספר.

        1. גלי says:

          היי רחלי, אני מחפשת מלא זמן כבר את השקשוקה של החנדלה! אני יודעת שבשקשוקה שלהם יש קשקבל ובמתכון שלך אני רואה שאין, האם עדיין זה יוצא אותו טעם?

  21. דנה says:

    וואווווווו איזה מתכון מדהיםםםםםםםםםםם
    לא יכולנו להפסיק לדבר על השקשוקה שבוע אחרי שאכלנו אותה מרוב שהיא הייתה טעימה.
    תודה תודה תודה!!!!!!

  22. נעה סער says:

    אחרי שישבתי בחנדלה חיפשתי את המתכון לשקשוקה האגדית שלהם.
    עכשיו הכנתי את המתכון שלך. אין לי מילים לתאר את האושר!!!
    יצא לי בול אם לא יותר טעים מהמקורי!!!
    תודה רבה!!!!

  23. אמנה מוריה says:

    אפשרי להכין מתרד קפוא (מדליוני תרד)?

    1. רחלי קרוט says:

      אפילו עדיף האמת

  24. שוקרן says:

    אפשר להוסיף 3 כפות פרמזן

  25. אביטל says:

    הכנתי וממש נהניתי. תודה!
    יצא טעים ביותר.
    הוספתי מעט פלפל לבן גם.

  26. דפי says:

    נראה לך יעבוד עם עלי חובזה? 🙂

  27. אמונה says:

    הכנתי, יצא טעים מאוד. הכנה מהירה וקלה. הוספתי קישואים כי יש לנו שלל גדול מהגינה. וניגנתי קצת אחרי השום ולפני התרד לריכוך

  28. ורד says:

    קיבלתי את הלינק למתכון שלך מאחותי. נראית שקשוקה מהחלומות. אני נערכת לארוחת בראנצ׳ ל 8 סועדות. כמובן שאכין עוד דברים. לכמה סועדים המתכון הזה ? שאדע להכפיל כמויות.

    1. לאה says:

      הכנתי כבר כמה פעמים, הוספתי הפעם גם פיטריות וקישוא. פשוט מושלם! טעים ברמות

  29. קרן says:

    מבשלת על אש קטנה לפי ההוראות אבל השמנת לא מסמיכה לי, למה?

  30. יפה סאלם says:

    היי רחלי אפשר להכין את הרוטב מראש ולחמם לפני שבירת הביצים?

  31. עירית says:

    אני מכורה למתכונים של רחלי
    קראתי את התגובות ועושה חשק להכין. אבל לא הבנתי באיזה עלי תרד מומלץ להשתמש בקפוא או בטרי?

  32. עינבר says:

    מה שמת במקום?

  33. נעמי says:

    הכנתי עם מדליוני תרד ופסטה לארוחת צהריים. היה מעיף!! (כולל הילדים!) תודה

  34. זהבית says:

    וואוו!!! שקשוקה מעלפת!!! תודה רבה!

  35. מירי says:

    רציתי לשאול מה ההבדל אם אני ישים שמנת לבישול או שמנת מתוקה?
    תודה רבה

  36. אביטל says:

    יצא מושלם!! הכנתי עפ״י המתכון, רק טיגנתי כרישה פרוסה (בעיקר החלק הלבן) לפני שהוספתי את השום. הצלחתי להכניס 7 ביצים במחבת גדולה. נטרף בתיאבון וקצר הרבה מחמאות. תודה!!!!!

  37. מאור says:

    יצא מושלםם
    במקום שמנת מתוקה שמתי הרבה חמאה בהתחלה, 3 כפות של יוגורט כבשים ועוד קצת שמן זית כשהנחתי את הביצים .
    טעים לאללה.

  38. הילה says:

    היי אני מארחת לבראנץ והשקשוקה מצטרפת לעוד מנות שאני מכינה יש אפשרות להכין את הרוטב יום לפני ואז לחמם על הגז ולהוסיף ביצים?

    1. מרב says:

      היי, זה עבד לך? אותה ההתלבטות כאן 🙂

  39. אורית says:

    גם לי כמו שמישהי כתבה כאן התערובת לא התאחדה ובסוף השתמשתי בבלנדר מוט כדי להפוך את התרד עם השמנת לרוטב אחיד. אשמח לדעת מה הסיבה. כמומכן תהיתי אם אפשר להחליף את השמנת בקרם או בחלב קוקס.

  40. גלית says:

    יעבוד עם השמנת החדשה של ה-23% של שטראוס או שהיא סמיכה מידי?

  41. מיכל says:

    הי רחלי אני נהנית מאד מהמתכונים שלך.
    האם אפשר לדעתך להגיש יום למחרת? אני חושבת להכין לצהרי החג ואני לא מבשלת בחג עצמו.

    1. רחלי קרוט says:

      הייתי מכינה את הרוטב ויום למחרת רק מוסיפה ביצים לכמה דקות

  42. שמרית says:

    היי,
    אם אני משתמשת במדליוני תרד קפואים במקום תרד טרי – האם הכמות זהה – 300 גרם או לשים יותר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend