שקדים וקשיו חריפים-מתוקים או: הנשנוש שלא תוכלו להפסיק לאכול

Posted on

בפעם הראשונה שגיל הכין את הנשנוש הזה אצלי בבית אמרתי שזאת פעם אחרונה שאני משאירה צנצנת מלאה במטבח כי יש גבול ליכולת האיפוק שלי ואם לא יקחו ממני את הנשנוש הזה אני פשוט אוכל הכל.

כן, כמה פשוט להכנה ככה ממכר.

כמובן שלא עמדתי בזה ומאז הכנתי את המתכון כבר כמה וכמה פעמים, לפעמים כמתנה, ארוזים בתוך בצנצנת שקופה, ולפעמים כשהגיעו חברים ורציתי להכין משהו כייפי לאכול לצד השתייה.

מדובר בעצם בשקדים וקשיו (שאר האגוזים פחות עובדים כאן) שנעשים פציחים וקראנצ’יים באפייה והרוטב המיוחד שעוטף אותם מתקרמל, נדבק אליהם ומייצר שכבה מעט דביקה עם טעמים מאוזנים של חריפות ומתיקות.

מפעם לפעם שיניתי קצת את המתכון, ואני מביאה לכם את הגרסה שאני הכי אוהבת. ואגב, הצצתי קצת ברשת ומצאתי מתכון ממש דומה שהכינה עידית נרקיס כ”ץ המוכשרת שאת ההשראה אליו לקחה מכאן. זהו, נראה לי שנתתי את כל הקרדיטים האפשריים 🙂

רק הערה אחת ממש חשובה – אל תשכחו לערבב את התערובת לפחות 2-3 פעמים במהלך האפייה, בעיקר לקראת הסוף כי לסוכרים יש נטייה להשרף די מהר אם לא מוציאים אותם בזמן. איך יודעים שזה מוכן? גם לפי הזמן אבל גם לפי הצבע שמתכהה לצבע חום/כתום עז אבל לא שחור כמובן. קחו בחשבון שאחרי הצינון השקדים והקשיו יהפכו מרכים לקשים ופציחים אז אל דאגה אם בהתחלה אתם טועמים וזה טיפה רך.

יאללה מתחילים.

שקדים וקשיו בדבש וסרירצ’ה

מצרכים:
300 גרם שקדים שלמים, לא קלופים ולא קלויים
300 גרם קשיו, טבעי ולא קלוי
1/4 כוס דבש
1/4 כוס רוטב סרירצ’ה*
3 כפות שמן זית
3/4 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח + 1/2 כפית מלח לפיזור אחרי האפייה

*רוטב צ’ילי חריף מהמטבח התאילנדי (אפשר למצוא בסופרים הגדולים במחלקה האסיאתית או בחנויות אסיאתיות כמו מזרח ומערב או דרגון או בחנויות מתמחות כמו לגעת באוכל/ספייסס וכדומה). ולא, רוטב צ’ילי רגיל לא יעבוד כאן כי הוא מיימי מדי.

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– מערבבים בקערה גדולה את כל המצרכים פרט לשקדים ולקשיו (שימו לב לשים רק 1/2 כפית מלח).
– מוסיפים את השקדים והקשיו ומערבבים היטב עד שהם מכוסים ברוטב.
– משטחים את כל התערובת על תבנית תנור עם נייר אפייה, תשתדלו שזה יהיה בשכבה אחת.
– אופים בתנור במשך 20-25 דקות עם הכללים הבאים: אחרי 10 דקות מערבבים עם כף עץ כדי שהשקדים והקשיו יאפו כמו שצריך מכל הכיוונים. אחרי 8 דקות נוספות בודקים אם השקדים והקשיו מוכנים, הם צריכים לקבל צבע חום די חזק כמו בתמונה. אם זה עדיין בצבע חום בהיר פשוט מערבבים ואופים עוד 5 דקות. אבל תשארו קרוב אליהם שלא ישרפו.
– מוציאים מהתנור, מפזרים 1/2 כפית מלח בצורה שווה על הכל (כל עוד הרוטב עדיין דביק) ומאפשרים להם להתקרר לגמרי בטמפרטורת החדר. אני אוהבת לערבב אותם שוב בשלב הזה.
– רק אחרי צינון מוחלט מפרידים (אם הם דבוקים אחד לשני פשוט שוברים) ומכניסים לצנצנת סגורה היטב.

שקדים וקשיו בדבש וסרירצ'ה
מומלץ להכין כמות כפולה מראש

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לרוטב 1/2 כפית פפריקה מעושנת.
– אם בכל זאת מתחשק לכם לגוון עם האגוזים אפשר לשים אגוזי לוז או מקדמיה.

 

15 תגובות

  1. פלאקה says:

    היי, אני טבעונית וממליצה בחום לוותר על השקדים ולהתמקד בקשיו.
    בלוג יפה מוזמנת לשלי.

    1. פלאקה says:

      אויש שכחתי את השאלה. האם אפשר קוקוס במקום דבש?

    2. רחלי קרוט says:

      פלאקה חמודה, התגעגעתי.
      באמת אין כמו קשיו, אשתדל בפעם הבאה להתמקד בו.

  2. שיר says:

    קודם כל מתה על האתר שלך ברמות.
    רציתי לדעת מעבר לנשנושים אם יש לך עוד רעיון לשימוש בהם? סלט אולי?

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף <3
      כן! רעיון נהד בסלט. רק לשבור אותם קודם קצת שיהיו חתיכות ופחות שקדים שלמים

  3. הדר says:

    אפשר להחליף את הדבש בסילאן?

    1. רחלי קרוט says:

      כן

  4. אורטל says:

    היי רחלי!
    תודה רבה על בלוג מצויין!
    שאלה- הכנתי, יצא טעים מאוד!! אבל לי זה היה קצת יותר חריף…. 🙂 האם ניתן להוריד בכמויות של הרוטב ולהוסיף בכמות הדבש?
    תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, אפשר להוריד בכמות החריף. אין צורך לגעת בדבש.

  5. עדי says:

    הכנתי וזה נהדר! תודה!
    יש לך רעיון איך אפשר לעשות את זה חריף יותר בפעם הבאה?

    1. רחלי קרוט says:

      לחצי חריף מדי, חצי רוצים עוד יותר חריף 🙂
      תוסיפי 1/2 כפית צ’ילי גרוס או כפית אם ממש רוצים חריף יותר.

      וממש שמחה שאהבת

  6. אורית says:

    מאוד נהנית לקרוא את הבלוג וליישם.
    מתאים מאוד גם בוטנים .

    1. רחלי קרוט says:

      לא ניסיתי בוטנים אבל נראה לי שלגמרי יעבוד <3

  7. מירי says:

    היי. האם ניתו להכין יומיים מראש בתנאי שמאכסנים סגור או עדיף ממש באותו היום ?

  8. לימור says:

    היי רחלי, יצא פשוט מושלם. אי אפשר להפסיק לנשנש. כמה זמן זה נשמר בצנצנת סגורה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend