שבוע שקפץ קפצתי לסופר ועל הדרך שאלתי את גיסתי אם היא צריכה משהו. “את יכולה לבדוק אם יש שניצל דינוזאורים או כוכבים?” היא שאלה. כמובן שאצתי רצתי למקפיא כדי לחפש את האוצר המבוקש לאחיינים שלי רק כדי לגלות שמדובר באחד המוצרים היקרים שיש.
“אני אכין להם” הצהרתי בהחלטיות בלי לחשוב שנייה איך בכלל מכינים את זה.
האופציה הראשונה שעלתה לי לראש זה להכין שכבה של עוף טחון ולהקפיא אותה ואז לקרוץ צורות עם קורצנים. מה הבעיה עם זה אתם שואלים? שאז נשאר מלא שאריות עוף קפוא מסביב ולכי עכשיו תחכי שזה יפשיר כדי לאחד את כל שאריות העוף יחד ואז שוב לשטח ושוב להקפיא ושוב לקרוץ ושוב שאריות. בקיצור, פחות.
לקח לי קצת זמן בסוף עליתי על שיטה אחרת שלא מותירה אתכם עם שאריות עוף. זה מצליח ידיים רטובות או משומנות וקורצן שגם אותו משמנים או מרטיבים מבפנים. ובגדול זהו.
שימו לב שהשניצלונים מורכבים מעוף טחון וקורנפלור וזהו. רציתי שהטעם יהיה הכי דומה לנאגאטס או שניצל רגיל אבל כמובן שאפשר להוסיף כל תיבול שרוצים. ובשביל מה הקורנפלור? כדי לייצב את התערובת ולספוג נוזלים וגם כדי לרכך את העוף.
שניצל כוכבים ביתי
מצרכים:
500 גרם עוף טחון
3 כפות קורנפלור
½ כפית מלח
לציפוי:
2 ביצים טרופות
1 כוס קמח
2 כוסות פירורי לחם מוזהבים מאסטר שף
1/3 כוס שומשום
אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים עוף טחון וקורנפלור ומערבבים היטב.
– משמנים קורצן בצורת כוכב (אפשר כמובן בכל צורה אחרת) ומניחים אותו על תבנית או מגש (כזאת שנכנסת למקפיא) עם נייר אפייה.
– מניחים בתוך הקורצן, עם ידיים משומנות או רטובות, כדור מתערובת העוף ודוחסים לתוך הקורצן כדי שהעוף יקבל את הצורה ואז מוציאים את הקורצן. אם הצורה מעט התבלגנה מסדרים עם היד.
– חוזרים על הפעולה עם כל העוף. שימו לב שאי אפשר להזיז את העוף מהתבנית אחרי שהנחתם אותו כל עוד העוף רך. אז תעצבו את העוף בתבנית בדיוק איפה שתרצו אותו וחשוב ממש לשמן או להרטיב את הידיים והקורצן לפני כל הכנה של כוכב עוף.
– מעבירים את התבנית למקפיא ל-20 דקות ובינתיים מכינים קערה אחת עם קמח, אחת עם ביצים טרופות ואחת עם פירורי לחם ושומשום.
– מוציאים את הכוכבים הקפואים, מצפים בקמח, ביצה ופירורי לחם.
– ועכשיו 3 אופציות:
1. מעבירים את כל כוכבי השניצל המצופים לקופסה ושומרים במקפיא לכל זמן שרוצים.
2. מטגנים את הכוכבים במחבת עם שמן כמו שמטגנים שניצלים.
3. מניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן, מתיזים תרסיס שמן גם למעלה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד הזהבה.
הערות ושדרוגים
– לא לשכוח לשמן או להרטיב את הידיים בזמן ההכנה.
– ב
נראה מעולה ואני הולכת להכין לנכדים. לכמה קורצנים זה מספיק?