אז הנה זה קרה, השגרה המבורכת חזרה. בין עבודה לפיזור בגנים, בין לימודים באוניברסיטה לשהייה בבית, שוב חוזר הניגון – מה אוכלים בצהריים. והכי חשוב, איך הופכים את מלאכת הבישול לקלה ומהירה יותר כדי שנצליח להספיק הכל.
אז הפעם הבאתי לכם את אחד המתכונים שאני (ואחיינים שלי) הכי אוהבים – שניצל וצ’יפס בגרסה מאוזנת ומהירה. הגאונות במתכון הזה שלא צריך להכין שניצל שניצל, לעמוד שעות ולצפות ואחר כך לטגן, אלא מכינים חזה עוף שלם, עטוף במעטפת קראנצ’ית, שאופים בתנור במקום לטגן. כל חזה עוף כזה, שחותכים לפרוסות, מספיק בערך ל-2 אנשים כך שאם תכינו 3 חזות עוף תקבלו ארוחה ל-6. לצד העוף תמצאו גם מתכון לפוטטוס נפלאים, רכים מבפנים וזהובים מבחוץ, שמכינים בזמן שמצפים את העוף. שימו לב ששלבי ההכנה פה סופר חשובים. אם למשל לא תבשלו או תרככו את תפוחי האדמה קודם (אפשר גם כמה דקות במיקרו) ותאפו אותם עם השניצל כשהם לא רכים, תגלו שעד שתפוחי האדמה מוכנים השניצל כבר התייבש.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
שניצל וצ’יפס – הגרסה האפויה
מצרכים לשניצל חזה עוף בתנור:
3 חזות עוף שלמים ונקיים
2 כפות קורנפלור
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כפית מלח
2 ביצים L
1 כוס קמח
2 כוסות פירורי לחם – מומלץ זהובים
שמן זית להברשה וזילוף
לפוטטוס מושלמים:
4-5 תפוחי אדמה שטופים היטב
3 כפות שמן זית
3/4 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח גס (אפשר גם קצת יותר)
1/2 כפת אבקת שום – לא חובה
אופן הכנה:
– מחממים הרבה מים בסיר בינוני וממליחים את המים.
– חותכים את תפוחי האדמה לרבעים או קוביות ומבשלים במים רותחים עד ריכוך. חשוב לרכך אותם לגמרי. אופציה נוספת היא לרכך את פלחי תפוחי האדמה במיקרו במשך 5 דקות.
– מסננים היטב מכל הנוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים שמן זית, פפריקה, מלח ואבקת שום ומערבבים. זה בסדר אם תפוחי האדמה קצת מתכווצ’צ’ים או נמעכים. מניחים בצד.
– בקערה בינונית או קופסה מערבבים יחד קורנפלור, סודה לשתייה ומיץ תפוזים (אם אין מיץ אפשר לשים 1/2 כוס מים עם כף לימון). מוסיפים את חזות העוף, מערבבים מעט ומכסים. שומרים במקרר במשך חצי שעה או עד יממה.
– בינתיים מניחים בקערה בינונית את הקמח, בקערה נוספת את פירורי הלחם ובעוד קערה את הביצים. טורפים את הביצים היטב.
– מוציאים את חזות העוף מהמרינדה ועוטפים כל אחד בקמח, ביצה ופירורי לחם.
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים את הנייר עם תרסיס שמן או בעזרת שמן זית ומברשת.
– מניחים את חזות העוף וסביבם את תפוחי האדמה.
– מזלפים שמן זית על חזות העוף כדי שלא יתייבשו למעלה ויקבלו אפקט של טיגון. אפשר לזלף שמן זית או להשתמש בתרסיס שמן זית.
– אופים בתנור במשך 25-30 דקות או עד שהעוף זהוב בעדינות ומוכן בפנים. שימו לב לא לייבש אותו מדי ואל תדאגו לתפוחי אדמה, הם כבר נכנסו לתנור כשהם רכים ומוכנים. איך יודעים שהעוף מוכן? חורצים חריץ עם סכין חדה פנימה לחלק הכי עבה ואם העוף בצבע לבן עד לאמצע זה אומר שהוא מוכן.
הערות ושדרוגים
– חשוב לא לאפות את העוף יותר מדי (אל תחכו לצבע ממש ממש זהוב) אחרת הוא יתייבש לכם. בדיוק בגלל זה אני מעדיפה פירורי לחם זהובים במתכון הזה כדי שתהיה הזהבה יחסית די מהר.
– במקום תפוחי אדמה אפשר להשתמש ברבעי בטטה (או קוביות).
– אפשר להוסיף לתבנית גם ראשי שום, רבעי בצלים, חצאי קישואים ועוד.
– אין בעיה כמובן לאפות רק את השניצלים ללא תפוחי האדמה.
– אפשר לאפות את השניצלים (וגם את תפוחי האדמה) במכשיר לטיגון באויר חם. שימו על טמפרטורה גבוהה למשל 20 דקות ותבדקו שהעוף מוכן עד בפנים.
נראה מצוין. תודה על השיתוף
האם ניתן לוותר על פירורי הלחם מטעמי בריאות ולהשתמש למשל בקמח מצה או להסתפק בקמח בלבד וכמובן לזלף שמן זית?
פרורי מצה יותר בריא ? רק שואל
כן – כנראה כי קמח מצה מורכב מקמח ומים, בניגוד לפרורי לחם, שמכילים גם שומנים למיניהם ולעיתים (שלא תדע) גם צבע מאכל 🙁
לדעתי אפשר להשתמש עם פרורי לחם מחיטה מלאה
המתכונים שלך אליפות! דאלה האם אפשר את השניצלים לאפות בנינגה גריל? אםכן כמה זמן ומה הטמפ?
האם המתכון מתאים לחמם על הפלטה בשבת?
גם אני רוצה לדעת מה הדרך הטובה ביותר לחמם לשבת?
הכנתי לפי המתכון אבל לצערי ברגע החיתוך החלק של בפירורי לחם נפרד לגמרי מהחזה עוף. לא הצלחתי להבין מה הסיבה ואיך לשפר לפעם הבאה
גם לי קרה בדיוק אותו הדבר
הי, אחרי שהבשר המפורק שלך נהייה נכס צאן ברזל משפחתי, היום ניסיתי את זה ו.. שמעי.. הצלחת לאחד פעמיים 3 ילדים מאוד סלקטיבים ובעלי טעמים שונים למדי! תודה רבה!!! זו מנה מעולה שנכנסת ברגע זה לאוצר הפנתאון שלי!
האם מתאים לחימום על הפלטה בשבת?
יהיה טעים?
כשאני פורשת את החזה עוף הציפוי נופל ממנו, יש לך פתרון? עשיתי בדיוק לפי ההוראות
הכנתי והציפוי יורד מהחזה עוף, ובצד השני של החזה הוא נהייה רטוב בתנור (בצד כלפי מטה ).
חייב קורנפלור? אין תחליף?