כשראיתי את השניצל לביבה של קרולינה גלן, בלוגרית אוכל מארה”ב, היה לי ברור שזה רק עניין של שעות ספורות עד שאכנס למטבח ואנסה להכין את השילוב הגאוני שהיא יצרה. בנינו, די ברור מהסרטון שלה שמדובר בביס חלומי אבל האמת היא שמדובר בביס הכי פסיכי שטעמתי לאחרונה. כל כך טעים וגאוני שאני לא מבינה איך לא חשבנו על זה קודם.
אבל רגע, על מה בעצם מדובר? דמיינו חזה עוף עסיסי ממש, עטוף בלביבת תפוחי אדמה פריכה וזהובה. כזאת שיש בה שכבה דקה רכה שצמודה לעוף ומבחוץ שכבה קריספית שממש מזכירה צ’יפס. תקשיבו – נשבעת שזה מושלם.
שניצל לטקעס
מצרכים:
6-8 חזה עוף משוטח לשניצלים – עוף טוב
6 תפוחי אדמה שטופים
2/3 כוס פירורי לחם
2 כפות קורנפלור או קמח לבן
1/2 כפית מלח
2 ביצים L טרופות
1 כוס קמח
אופן הכנה:
– מגרדים את תפוחי האדמה על החלק הדק בפומפייה או בעזרת דיסק גירוד במעבד מזון.
– סוחטים היטב היטב את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה. מוסיפים פירורי לחם, קורנפלור או 2 כפות קמח ומלח ומערבבים.
– בצלחת רחבה שמים 1 כוס קמח ובצלחת שנייה 2 ביצים טרופות.
– מצפים כל חזה עוף בקמח, אחר כך בביצה ולבסוף בתערובת תפוחי האדמה עם פירורי הלחם. מהדקים היטב את הציפוי לעוף וחוזרים על הפעולה עם כל העוף.
– במחבת רחבה שמים שמן עד לגובה של 2 ס”מ ומטגנים את השנציל לטקעס מ-2 הצדדים עד הזהבה ממש יפה.
הערות ושדרוגים
– כמו בשניצל רגיל אתם יכולים לשדרג את הטעמים. להוסיף לביצים חרדל או קטשופ. להוסיף לקמח פלפל שחור או פפריקה. אבל בנינו? הכי טעים רק מלח.
– אין צורך לקלוף את תפוחי האדמה. רק לשטוף היטב.
– ממש חשוב לסחוט את תפוחי האדמה היטב. אנחנו רוצים כאן פסים קריספיים של תפוחי אדמה ולא נוזלים של תפוח אדמה.
– אפשר לגרד, ביחד עם תפוחי האדמה, גם גזר אחד ו/או בצל אחד.
– המתכון בשיתוף עוף טוב.
Omfg עכשיו!