שברי שומשום, קוקוס ושקדים בציפוי שוקולד מריר

Posted on
שברי שומשום, קוקוס ושקדים בציפוי שוקולד מריר

אחד הקינוחים המהירים וממכרים שתכינו. שברים קרנצ’יים של שומשום עם ניחוח עדין של קוקוס ופריכות של שקדים בציפוי שוקולד מריר. למטה בהערות כתבתי לכם שלל אופציות לגיוון ושינויים.

לסרטון הכנה עם כל השלבים לחצו כאן

שברי שומשום, קוקוס ושקדים בציפוי שוקולד מריר
שברי שומשום, קוקוס ושקדים בציפוי שוקולד מריר

שברי שומשום, קוקוס ושקדים בציפוי שוקולד מריר

מצרכים:
100 גרם שומשום
4 כפות קוקוס לבן
4 כפות שקדים פרוסים
5 כפות מייפל
100 גרם שוקולד מריר
1-2 כפות שמן

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים שומשום, קוקוס, שקדים ומייפל ומערבבים היטב.
– מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ומשטחים לשכבה אחידה בגובה ½ ס”מ בערך. הכי חשוב שתהיה אחידה בגובה שלה והדוקה. אפשר להדק עם גב של סכין או פלטה או בעזרת ידיים רטובות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-165 במצב טורבו במשך 20-30 דקות או עד שהשומשום זהוב. יש תנורים שצריכים יותר או פחות זמן בהתאם לפיזור החום אז הכי חשוב שתסתכלו שזה בצבע זהוב.
– מאפשרים לעוגייה הגדולה להצטנן בתוך התבנית ובינתיים מכינים את הציפוי.
– בקערה בינונית ממיסים את השוקולד במיקרו, בפולסים של 30 שניות וערבוב בין חימון לחימום, עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
– כשהעוגייה הגדולה הצטננה והפכה פריכה (היא הופכת פריכה בזמן שהיא מצטננת) שופכים מעל את השוקולד ומורחים לשכבה אחידה.
– מעבירים למקרר עד שהשוקולד יתקשה. זה לוקח בערך 15-20 דקות.
– שוברים לשברים בכל גודל שרוצים ושומרים בקופסה במקרר. בחורף אפשר לשמור גם בקופסה מחוץ למקרר.

שברי שומשום, קוקוס ושקדים בציפוי שוקולד מריר
שברי שומשום, קוקוס ושקדים בציפוי שוקולד מריר

הערות ושדרוגים
– במקום קוקוס או במקום שקדים פרוסים אפשר להשתמש בעוד שומשום או בעוד שקדים פרוסים ואפשר גם להמיר לגרעיני חמנייה או דלעת.
– הכי חשוב לא לוותר על השומשום הוא המרכיב שקריטי פה.
– במקום שוקולד מריר אפשר שוקולד חלב או לבן.
– במקום מייפל אפשר דבש אבל יצא קצת יותר דביקי כזה.

  • לשתף זה כיף

5 תגובות

  1. רעיה says:

    היי, אפשר במקום שמן רגיל לשים שמן קוקוס?

  2. רעיה says:

    היי,
    אפשר במקום שמן רגיל עם השוקולד לשים שמן קוקוס?

  3. רותי says:

    שלום רחל,
    רציתי לשאול איך נראית לך האפשרות לשים במקום מייפל/דבש , 5 כפות מים ממתוקים בממתיק נוזלי מותר לסוכרתיים, או סוויטונגו. האם באפיה זה עדיין יאפשר איחוד המרכיבים או שלא יצליח? מה דעתך?

  4. חנה says:

    טעיםםםםםםם בכלום עבודה

  5. רותי זהבי says:

    הי רחל, מכיון שאני סוכרתית ונמנעת מדבש: מייפל, רציתי לשאול מה דעתך לשים 5 כפות מימרח חלווה או אגוזי לוז של סוויטנגו. ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend