בצק שמרים רך ונוח לעבוד עוטף מילוי של חלבה משובצת בשוקולד צ’יפס. שילוב טעמים משגע שיגרום לכולם לבקש מכם את המתכון. אתם יכולים להכין את העוגה בצורת שבלולים כמו שהכנתי פה או בצורת קראנץ.
שבלולי שמרים במילוי חלבה ושוקולד צ’יפס
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח לבן
7 גרם שמרים יבשים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
240 מ”ל (1 כוס) חלב מכל סוג שאוהבים
1 ביצה L
50 גרם חמאה קרה
למילוי ולזיגוג:
1 צנצנת ממרח חלבה קליית גת
200 גרם שוקולד צ’יפס מריר
½ כוס מים
3 כפות סוכר
1 ביצה טרופה
אופן הכנה:
– בקערה מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לחמאה ולשים על מהירות איטית במשך 5 דקות.
– חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לבצק. ממשיכים ללוש על מהירות איטית-בינונית במשך 15-20 דקות נוספות או עד שבצק חלק וגמיש.
– מכסים ומתפיחים במשך שעה וחצי בחוץ (או עד הכפלת הנפח) או במשך הלילה במקרר.
– מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל בצק למלבן בעובי ½ ס”מ.
– מורחים ממרח חלווה בנדיבות על הבצק ומפזרים שוקולד צ’יפס על כל הבצק.
– מגלגלים את הבצק, מהצד הרחב כלפי פנים, ליצירת רולדה ארוכה.
– בשלב הזה, בטח בקיץ, אני אוהבת להכניס את הרולדה למקפיא לחצי שעה כדי ליצור חיתוכים יפים וישרים, אבל לא חובה. גם אם יצא טיפה מרושל זה עדיין מהמם וטעים.
– חותכים את רולדת הבצק לפרוסות בעובי 3-4 ס”מ ומניחים בתוך תבנית עגולה בקוטר 22 או 24 עם נייר אפייה בתחתית. מקפידים להשאיר 1-2 ס”מ רווח בין שבלול אחד לשני כי הם תופחים.
– חוזרים על הפעולות עם יתרת הבצק והמילוי.
– מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה או עד שהשבלולים תפחו 2/3 מנפחם.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מברישים את השבלולים בביצה ואופים במשך 30 דקות או עד הזהבה יפה.
– בינתיים מחממים יחד, בסיר קטן, מים וסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי.
– כשהשבלולים יוצאים מהתנור מברישים אותם בסירופ ומצננים. מגישים בטמפרטורת החדר.
הערות ושדרוגים
– במקום שוקולד צ’יפס אפשר לפזר פקאנים קצוצים או פיסטוקים קצוצים.
– רוצים לשדרג? מעבירים כמה כפות מהממרח לשקית סנדביץ’ קטנה או שקית זילוף, חותכים שפיץ קטן מהשקית ומזלפים פסים יפים מעל השבלולים.
– המתכון בשיתוף קליית גת.
נראה מהמם. יש גירסה לפרווה?