שבלולי קינמון של הלייף (או: סינבון ממכרים)

Posted on

מאז שהקמתי את הבלוג, ובכלל את האינסטגרם, אני משתדלת מאוד לא לעלות תמונות של דברים שאני מכינה אם אין להם מתכון בבלוג. על פניו זה נשמע הגיוני וברור, אבל לפעמים זה ממש קשה.

כשאני מתרגשת ממרק שבדיוק סיים להתבשל או מעוגה שיצאה מהתנור כל מה שמתחשק לי זה לצלם ולהגיד לכולם – יווו, תראו איזה מופלא יצא. לספר לכם על מה שעובר עלי, והאוכל הוא חלק מזה.

ואז מה, מה אני עושה אם המרק בכלל לא בבלוג? לרוב אני פשוט מוותרת ולא מעלה.

אבל אז הגיעו שבלולי הקינמון האלה, שהכנתי מבצק שנשאר לי די במקרה.

הם יצאו כל כך טעימים – רכים, מדיפים ניחוח משכר של קינמון וספוגים בקרמל שנוצר מהסוכר החום, שלא התאפקתי ופרסמתי את התמונה בסטורי.

מחכים להכנס לתנור – רואים את הרווח בין השבלולים?? הוא יסגר בתנור

כמובן שלא צפיתי את מבול התגובות וההודעות שהגיעו כמה דקות אחר כך, אבל היי, אחרי כמה וכמה טסטים בבית המתכון עלה!

שימו לב שהוספתי לכם גם ציפוי שמנתי, אבל עדין, שמזכיר מאוד את הציפוי האמריקאי. אתם לא חייבים להוסיף את זה אבל זה מאוד משדרג.

טוב רגע, אתם עוד פה? רוצו להכין ושתפו אותי בעמוד האינסטגרם או הפייסבוק איך יצא.

בסדר, אני אזלול עוד אחד כזה

שבלולי קינמון של הלייף

מצרכים:
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
250 מ”ל (1 מיכל) שמנת לבישול 10% או 15% או חלב או שמנת להקצפה 38%
1 ביצה L
80 גרם חמאה רכה (אפשר גם מומסת אבל לא חמה מדי)

למילוי ולהברשה:
120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר (רכה מאוד אבל לא מומסת)
1 כוס סוכר חום כהה (לא דמררה הבהיר)
2 כפות גדושות קינמון
1 ביצה L – להברשה לפני האפייה

לציפוי:
5 כפות אבקת סוכר
3 כפות גבינת שמנת בטעם טבעי
5 כפות שמנת מתוקה
2 כפות חלב או מים
1 כפית תמצית/משחת וניל איכותית

אופן הכנה:
– בקערה מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים ולשים במשך 10 דקות עד שנוצר בצק רך. אם אחרי 5-6 דקות הבצק לא רך ונעים (לא דביק אבל רך) אפשר להוסיף 2-3 כפות מים).
– מכסים ומעבירים להתפחה. הכי טוב זה להתפיח לילה במקרר (עטוף היטב כדי שלא יקבל קרום יבש למעלה) ואפשר גם להתפיח בטמפרטורת החדר למשך שעה.
– מערבבים היטב את מצרכים המילוי.
– על משטח מקומח היטב מרדדים 1/2 מכמות הבצק למלבן דק. שימו לב, ככל שהמלבן רחב יותר ככה יהיו לו יותר גלגולים ואז השבלולים יהיו עם יותר סיבובים.
– מורחים 1/2 מכמות המילוי ומגלגלים לרולדה הדוקה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.
– חותכים לפרוסות בעובי 3 ס”מ ומניחים, עם הפנים כלפי מעלה, בתבנית עם נייר אפייה – עם רווח של 2 ס”מ בין שבלול לשבלול. שימו לב שהכמות כאן מתאימה ל-25 שבלולים בערך אז אפשר לשים בתבנית עגולה גדולה, ב-3 תבניות אינגליש, בתבנית מרובעת. מה שתרצו. ואם נשארו לכם שבלולים בצד פעם תאפו אותם בתוך תבנית שקעים. תבניות מעולות אתם יכולים לקנות כאן.
– מכסים ומתפיחים במשך שעה בחוץ (אפשר גם 3/4 שעה כשחם). בחורף שימו לב שזמן ההתפחה מעט ארוך יותר.
– מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהשבלולים זהובים.
– בינתיים מערבבים היטב את כל מצרכי הציפוי עד שנוצר רוטב לבן וחלק. אם רוצים יותר נוזלי אפשר להוסיף עוד מעט מים או חלב.
– כשהשבלולים מעט מצטננים מזלפים עליהם מהציפוי ומורחים עם כפית קטנה כדי שהציפוי יגיע לכל מקום. שומרים בטמפרטורת החדר בקופסה סגורה.

תגידו רגע, ראיתם פעם יופי כזה?

הערות ושדרוגים
– חשוב שהחמאה במילוי תהיה רכה ולא מומסת אחרת במקום משחה שאפשר למרוח יצא לכם נוזל שאי אפשר למרוח בצורה מסודרת על הבצק. אם במקרה זה קרה לכם והמילוי רך מדי, פשוט תכניסי למקרר ל-10 דקות או עד שהמילוי במרקם נוח למריחה.
– לא חייבים את הציפוי אבל הוא מאוד מוסיף.
– אגב, אם אתם מוותרים על הציפוי מומלץ להמיס 1/2 כוס סוכר עם חצי כוס מים ולהבריש את המאפים בנדיבות. זה גם ישמור עליהם רכים לאורך זמן.
– רוצים לשדרג? מפזרים מעל המילוי, לפני הגלגול, פקאנים קצוצים או אגוזים או צימוקים או כל תוספת שאוהבים. אפשר גם לפזר מעט קקאו.

96 תגובות

  1. עדי קורן says:

    הי רחלי
    יש אפשרות להפוך את המתכון לפרווה? (מטעמי אלרגיה לחלב)

    1. רחלי קרוט says:

      כן. שמן קוקוס או נטורינה במקום החמאה ובמקום השמנת אפשר כל חלב צמחי או קרם קוקוס (שיוסיף טעם של קוקוס)

    2. דנה ממן says:

      יש מים בבצק? לא רשום

      1. רחלי קרוט says:

        יש שמנת, ביצים וחמאה – הם הנוזלים של המתכון

    3. קורין says:

      רחלי, במתכון כרגע השמנת מופיעה פשוט שמנת מתוקה ולא וניל, מה העניין?

    4. רוני says:

      היי, באמת מתכון מצוין.
      האם אפשר לשים במקרר ללילה אחרי החלק של יצירת השבלולים לפני האפייה? כלומר בהתפחה השנייה?
      תודה!

  2. שני says:

    היי רחלי,
    המתכון נראה מצוין ואני מתכננת להכין בשישי הקרוב. יש אפשרות במקום השמנת וניל להשתמש בשמנת מתוקה רגילה?
    תודה ,
    שני

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה. רק תוסיפי כפית תמצית וניל איכותית

    2. סימונה says:

      אפשר ללוש ביד? פשוט אין לי וו גיטרה, יש לי מקציף או וו לבצק רגיל

  3. הילי says:

    וואו נראה מושלם! אשמח לשמוע על חלופות למילוי למי שלא אוהב קינמון…

    1. רחלי קרוט says:

      אותו דבר עם קקאו איכותי במקום הקינמון. במקרה הזה הייתי שמה 4-5 כפות קקאו

    2. יובל says:

      היי, יש לך בלוג מהמם ומתכונים עוד יותר!
      רק אם אפשר בקשה קטנה- עשיתי את המתכון של השבלולים המטורפים האלו
      ולאורך כל הדרך לא ידעתי אם אני עושה נכון- אם הבצק במרקם נכון וכו׳
      אם תוכלי להוסיף תמונות של מהלכי ההכנה גם לשאר המתכונים שלך זה יהיה מעולה 🙂

  4. שולה ציגלניק says:

    הי
    האם ניתן להקפיא?
    הן נראות מעולה

    1. רחלי קרוט says:

      תודה גדולה. וכן, אין בעיה. ולחמם קצת בתנור לפני ההגשה

  5. שירה says:

    זהו.
    התעלפתי.

    1. רחלי קרוט says:

      יאאא כיף שאהבת

  6. נירה says:

    שלום רחלי,
    אשמח לדעת אם אפשר להחליף את השמנת להקצפה וניל ברגילה?
    תודה נירה

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט ותוסיפי כפית תמצית וניל איכותית

  7. קטי says:

    נראה סוף!
    סוכר דמררה בהיר לא יעבוד?

  8. הדס says:

    איזה כיף! נראה מעולה! אם אני מכינה את הציפוי עם השמנת, הם עדיין ישארו רכים לאורך זמן? (כי אז אני מוותרת על הסוכר מומס במים)

  9. נירית says:

    היי ותודה על המתכון. יעבוד עם בצק שמרים עלים קנוי? לכמה בצק יספיק המילוי?

  10. ליאת says:

    היי רחלי, קמח רגיל או תופח?

  11. ליאת שכטר says:

    הי, האפ אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא?

  12. אילנית גניס says:

    הכנתי, יצא אלוהי!! תודה אלופה…

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע <3

  13. קרינה says:

    עשיתי היום, בלי הציפוי. יצא עילויייייי. תודה

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף! ממש משמח לשמוע

      1. פלורי אוקנין says:

        האם אפשר בכל זאת עם סוכר דמררה את הקרם או סוכר לבן אם אין סוכר חום,
        הבצק בהתפחה כרגע יצא בצקיפה חייבת תשובה דחוף תודה

  14. מיכל says:

    בדיוק מנסה את המתכון. אם אכניס למקרר ל 3 שעות ואז אוציא לרידוד זה בסדר?

  15. יערה says:

    מאוד אהבתי את המתכון וגרף מחמאות רבות 🙂
    רציתי להשתמש בבצק שיצא מעולה, ולמלא בקרם פטיסייר עם נטיפי שוקולד, האם הבצק יתאים או שכדאי לנסות בצק אחר כגון בריוש?

  16. טליה says:

    היי רחלי אפשר להמיר לפרווה קצפת פרווה או רק חלב סויה ?

  17. ענת says:

    הי רחלי. עשיתי והקפאתי חלק. ללא חימום יצאו רכים ונימוחים בטעם של עוד………תודה!!!

    1. דיקלה says:

      היי, סוכר חום בהיר לא יכול לעבוד?

  18. מיכל says:

    הי רחלי,
    מתכון מהמם!!! יש אפשרות להקפיא? באיזה שלב? שבלולים או בצק למקרה שצריך לארח במפתיע…

  19. יראת says:

    היי רחלי אין לי גבינת שמנת בטעם טבעי לציפוי.. מה לעשות ? שמנת חמוצה תופס?

  20. כרמית says:

    וואו טעים ברמות מטורפות

  21. קרן says:

    במה אפשר להחליף את הביצים ?

  22. מתנאל says:

    אחרי שעתיים כמעט לא תפח… מה עושים ?

  23. Eden says:

    האם אפשר ללוש ביד ?

  24. מיכל says:

    אין לי שמרים טריים, כמה שמרים יבשים לשים?

  25. קארין says:

    מתכון מושלם! עשיתי בלי הקרם, רק עם הסירופ ויצא מדהים.
    תודה!

  26. שרון says:

    אני לא רוצה לעשות את הציפוי, האם להבריש גם בביצה וגם ב-1/2 כוס סוכר עם חצי כוס מים או בלי הביצה?

  27. שחר says:

    יצא מעולה!

  28. ליבי רון says:

    וואוו!!! זו אחת ההתנסויות הראשונות שלי עם בצק שמרים, התפחה ללילה ויצא פשוט מושלם!!!! הספיק לי לתבנית עגולה ו-2 אינגליש קייק. הכל התחסל בשישי-שבת,
    תודה רבה על מתכונים מפורטים וברורים!

    1. אורית says:

      מאיפה התבנית הכחולה השווה?

  29. שלומית says:

    אין לי גבינת שמנת לציפוי, אפשר להשתמש בשמנת חמוצה במקום?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר <3

  30. אלי says:

    יצא מעולה רק המילוי מאוד גרגירי, מה עושים?

    1. נעמה תורבאטי says:

      האם אפשר להשתמש בקמח חיטה מלאה 100% או 70%?

  31. אנה says:

    היי רחלי, תודה רבה על המתכון.
    את השמנת וניל מכניסים בבצק או בציפוי? או בשניהם?

    תודה!
    חג שבועות שמח

    1. תמי says:

      כמה שעות אפשר להשאיר את הבצק במקרר?

  32. יניב says:

    מתכון ממש לא ברור לא רשום האם המצרכים לכל המתכון או רק לבצק

  33. נועה says:

    הי רחלי..
    א.את נהיית הגורו בישול שלי..כל מתכוו אני מחפשת קודם כל אצלך(העוף בלימון עם האורז..אגדה)אז תודה!!
    ב.אם אין לי מיקסר יש סדר מסויים שאת ממליצה לערבב בו את המרכיבים?עוד טיפים?
    תודה☺️

  34. חיה says:

    היי רחלי
    יש סיכוי לתחליף פרווה במקום הגבינת שמנת?

  35. עמליה says:

    הי! שאלונת לגבי התפיחה. רוצה להכין עכשו את הבצק, וחוזרת ב1500 להמשך עבודה. להתפיח במקרר 4 שעות או בטמפרטורת החדר?

  36. מרדי נחמני says:

    הי רחלי סוף סוף המתכון המושלם לשמרים קינמון קבלתי המון מחמאות כמובן בזכותך

    תודה מרדי

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע. תודה שחזרת לשתף.

      1. לאה רון says:

        הי. אני עושה את המתכון של הבצק שמרים שאת מכינה ממנו המון עוגות שמרים במילויים שונים. רציתי לשאול למה הבצק של השבלולי קינמון שונה. ראיתי שיש שם שמנת מתוקה במקום חמוצה ו 80 גרם חמאה במקום 100 גרם. האם יש סיבה לכך או שאפשר להכין את הבצק המעולה הרגיל שלך?

  37. שילהב says:

    יצא מושלם! וגרף מחמאות גם מהאופות של המשפחה

    תודה רבה!

  38. אלינור says:

    היי רחלי, התחלתי להכין המון מתכונים שלך וכל מתכון הוא הצלחה!!! תודההההה :))) סוף סוף מצאתי מתכון מושלם! לבצק שמרים ♥️

  39. עדי says:

    היי רחלי, מכינה ברגעים אלו ☺️ אני מתכננת להוסיף חצי כפית מלח לבצק, לדעתך זה יכול לשדרג אותו או שעדיף בלי? (כי לא כתוב במתכון וזה קצת מוזר לי)

  40. יעל says:

    בצק מדהים, כל כך רך אבל אפשר לרדד אותו לעלה דקיק, מושלם . המאפים יצאו נפלאים,
    תודה

  41. גיל says:

    הוכן בסופ’ש ויצא נהדר. מתוק במידה ונימוח בפה.
    אחרי שהבצק נח לילה במקרר, הוא כמעט לא תפח. מאידך בבוקר היה נוח לרידוד וגילגול עם מלית הקינמון. ההתפחה השניה והאפיה עשו יפה את עבודתן.
    אגב, הכנתי רק חצי כמות (קטן אמונה שכמוני) אשר הספיקה לתבנית אינגליש + 4 יחידות בתבנית שקעים.
    תודה על המתכון! אחזור אליו בוודאות 😀

    1. שובל says:

      הי רחלי
      אין בסופר סוכר חום כהה, זה ממש נורא אם יהיה דמררה רגיל? או שיש איזה תחליף אחר שאפשר להשתמש בו?

      1. ריקי says:

        יצא מעולה!! הילדים אמרו כמו בקונדיטוריה

  42. אודליה says:

    שמתי 30 גרם שמרים במקום 10 זה אבוד נכון? לזרוק את הבצק ולהכין חדש?

  43. לימור says:

    יצא מושלם!! אין מילים! לא הפסקנו לטרוף!
    יצאו לי 33.. האם כדאי להקפיא את הנותרים או לשמור בטמפרטורת החדר?

  44. לימור says:

    יצא מושלם!! אין מילים! לא הפסקנו לטרוף!
    יצאו לי 33.. האם כדאי להקפיא את הנותרים או לשמור בטמפרטורת החדר?

  45. חלי says:

    אפשר להשתמש בסוכר חום בהיר ? ראיתי שהרבה שאלו ולא ענית ?

  46. נויה says:

    יצא מושלם !!!! מתכון נדיר ♡♡♡ תודה רבה

  47. טליה says:

    לכל מי ששאלה…
    לא היה לי סוכר חום משום סוג.
    לקחתי סוכר לבן ומייפל אמיתי לפי אותה כמות סה”כ של סוכר.
    יצא מעולה👌

  48. נוי says:

    היי
    יש לי 2 שאלות-
    1. המתכון יכול לצאת טוב גם בלי מיקסר? איך היית ממליצה להכין את הבצק אם כן?
    2. האם הסוכר החום כהה קריטי או שניתן להשתמש גם בבהיר?
    תודה רבה

    1. נעמה says:

      האם אפשר להשתמש בקמח חיטה מלאה 100% או 70%?

  49. סיון says:

    יצא מדהים! החזיר אותי ואת הבנזוג לירח הדבש בניו יורק, כמעט כל בוקר פתחנו עם מאפה מ Cinnabon האגדי. והאמת שלך בול! תודה רבה לך על המתכון המושלם:)

  50. שרון says:

    אשמח לדעת איזה חלופה יכולה להיות לביצה בעוגות שמרים . תודה):
    נהנית מאוד ממתכוניך המצויינים

  51. עדיה says:

    היי תודה על המתכון 🙂 אופים בחום עליון/תחתון או טורבו?

  52. ליאן says:

    הבצק לא תופח הן בהתפחה הראשונית והן לאחר הכנת השבלולים. למה?

  53. תמי says:

    כמה שעות אפשר להשאיר את הבצק במקרר?

  54. אנה says:

    יצא מושלם! מתכון קל ומוצלח, תודה רבה!

  55. אפרת says:

    יצא מושלם! בהתחלה ממש חששתי מהבצק, אבל אחרי רידוד עם קמח הסתדר לי, שמחה שלא וויתרתי, פשוט אי אפשר להפסיק ללקק את האצבעות

  56. דנה says:

    היי, מה אמור להיות המרקם של הבצק? חוששת שאולי הוא דביק מדי ולא בטוחה שזה אמור להיות ככה

  57. מיכל כהן says:

    אימל’ההה!!!!
    תקשיבי, אני אף פעם לא מתעסקת עם עוגות שמרים, אבל הבן במכינה ביקש אז מי אני שאגיד לא?
    יצא טעים בטירוף!
    הלכה הדיאטה… 🙂

  58. הילי says:

    יצא מעולה! הבצק היה רך ונימוח, העוגה חוסלה וגרפה הרבה מחמאות

  59. רחל says:

    השמרים הכי טעימים שהכני אי פעם,תודה רבה על המתכון המדהים הזה!

  60. קרולינה ביטון says:

    וואוו הכנתי ויצאו טעימות בטירוף
    תודה רבה

  61. שי says:

    היי רחלי שבת שלום:) רציתי לדעת איך מאכסנים את היצירה הנפלאה הזו אחרי שמכינים ולפני שמגישים? יום יומיים..

  62. דור says:

    הבצק לא תופח. לא אחרי התפחה ראשונית ולא לאחר הכנת שבלולים. במעבר על התגובות, אני רואה שאני לא היחידה ולהרבה לא תפח. ניסיתי לפחות 5 פעמים. מוצרים טריים. למה הוא לא תופח???

  63. ין says:

    הבצק אינו תופח כלל. למה???

  64. יגיל says:

    מתכון נהדר.

  65. תהילה says:

    הי, האם זה משנה אם אני משתמשת בשמנת 32% או 38%?

  66. עלמא says:

    הי רחלי מתכון מדהים אפשר להחליף את השמנת במשהוא אחר?

  67. ברכי says:

    רחלי תודה על המתכונים המדהימים האם אפשר להחליף אתהגבינת השמנת בציפוי

  68. תהילה says:

    הי, אני רוצה להכין את השבלולים מחר ולהגיש רק ביום ראשון.
    יש לי 2 שאלות:
    1. האם ניתן להקפיא אותם ישר לאחר האפייה?
    2. האם ניתן להקפיא בלי הציפוי ולשים את הציפוי רק ביום ראשון?
    תודה

  69. מירית says:

    היי רחלי, האם היה שינוי במתכון לגבי כמות הביצים? פעם היו 2 ועכשיו אחת. תודה

  70. גיל says:

    עוגה מעולה. בגלל אחוז השומן הגבוה לוקח לה זמן לתפוח, קצת סבלנות והיא תופחת, אוורירית, מושחתת, טעימהההה.

    אני הרטבתי אותה כשיצאה מהתנור עם סירופ סוכר, וזילפתי עליה תערובת של שמנת חמוצה שמנת מתוקה ואבקת סוכר כשהתקררה קצת.
    גן עדן.

  71. נעמה says:

    היי, מה לעשות אם הבצק דביק?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend