רול אורז במילוי שניצל וירקות

Posted on
רול אורז במילוי שניצל וירקות

מכירים את הרולים המדהימים של shi shi? אז בהשראתם הכנתי כאלה בבית. מה שכיף בהכנה ביתית זה שאפשר לשים את התוספות שאוהבים, עם שניצל או חזה עוף, טופו או פרגיות. וכל כך קל להכנה שזה מדהים. רק מבשלים אורז, מהדקים לדף אורז וממלאים.

קצת רוטב צ’ילי בצד ויש לכם ארוחת צהרים מדהימה.

לעמוד האינסטגרם שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם

רול אורז במילוי שניצל וירקות
ארוחת צהריים אדירה וגם ממש משביעה – רול אורז במילוי שניצל וירקות

רול אורז במילוי שניצל וירקות

מצרכים לאורז:
1 כוס אורז סושי מאסטר שף
2 כוות מים רותחים
1 כפית שטוחה מלח

להרכבה (הירקות והתוספות לבחירתכם):
4-5 דפי אורז מאסטר שף
סרירצ’ה מאסטר שף – לא חובה
חופן עירית או בצל ירוק או שניהם
לבבות חסה
גזר קלוף
סלק טרי קלוף
4-5 שניצלים ביתיים או קפואים – מוכנים

אופן הכנה:
– מעבירים את האורז לקערה גדולה ושוטפים עם הרבה מים עד שהמים צלולים. מסננים היטב.
– בסיר בינונית שמים את האורז ביחד עם המים והמלח וסוגרים את המכסה. מבשלים על אש קטנה במשך 25 דקות. סוגרים את האש, משאירים את המכסה סגור ורק אז פותחים ומצננים היטב את האורז. חשוב להשתמש פה באורז בטמפרטורת החדר או קריר רק לא חם.
– חותכים את הגזר והסלק (אין צורך בבישול שלו) לגפרורים דקים, אפשר בעזרת קולפן ג’וליינים, ומטגנים 4-5 שניצלים. אפשר להשתמש גם בשניצלים קפואים ששמים בתנור או בחזה עוף צרוב.
– מניחים דף אורז על נייר אפייה או נייר שיש לו מעיין ציפוי שלא נדבק (כמו הניירות של הסנדביצ’ים שיש להם ציפוי מבריק). אם תשימו נייר רגיל דף האורז ידבק אליו. ואפשר גם פשוט על השיש.
– מניחים על דף האורז מהאורז המוכן והמבושל ומהדקים, עם ידיים רטובות, לשכבה אחידה ודקה.
– מזלפים סרירצ’ה (אפשר גם רוטב צ’ילי במקום) מניחים באמצע מכל הירקות שאוהבים ומעל מניחים שניצל או חזה עוף.
– מגלגלים לרולדה הדוקה, עם נייר או בלעדיו, וזוללים בהנאה.

רול אורז במילוי שניצל וירקות
אפשר לשים בפנים סרירצ’ה או מעט רוטב צ’ילי מתוק – רול אורז במילוי שניצל וירקות

הערות ושדרוגים
– במקום שניצל אפשר להשתמש בחזה עוף או פרגיות צרובות ומוכנות. אפשר כמובן גם רצועות טופו צרובות על מחבת עם קצת שמן זית או רוטב צ’ילי/טריאקי.
– עוד אופציות לירקות לרול – כרוב חתוך דק דק, רצועות בטטה מטוגנות, שום קונפי, רצועות פלפל דקות ועוד כיד הדמיון שלכם.
– אפשר להשתמש בדפי אורז קטנים או גדולים איך שנוח לכם. פשוט יצא לכם יותר טו פחות רולים.
– המתכון בשיתוף מאסטר שף.

4 תגובות

  1. עינב says:

    תודה על המתכון, רחלי! שאלה: האם צריך להשרות את דפי האורז במים לכמה שניות לפני המילוי באורז ושאר המצרכים? או שהאורז איכשהו מרכך את דף האורז כך שניתן יהיה לגלגל אותו?
    [אם אכן צריך להשרות – זה לא מופיע באופן ההכנה]

  2. איתן says:

    מצטרפת לשאלה האם להרטיב את דף האורז

  3. שחר says:

    לפי האינסטגרם (והתשובה שלה בתגובות שם) היא לא מרטיבה את הדפים, הם מתרככים מהאורז.

  4. קרן says:

    המתכונים שלך מעולים !!!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend