אין קל כזה. אין טעים כזה. אין נחטפים כאלה הישר מהתנור. ותאמינו לי, לגמרי מניסיון 🙂 כל מה שצריך זה בצק עלים מוכן, גבינות שיש תמיד בבית וזהו. מורחים, חותכים, מגלגלים ולתנור. כמו בורקסים קטנים שאי אפשר להפסיק לאכול.
מושלם לארוחת ערב.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
רוגעלך גבינות בצ’יק מ-5 מצרכים
מצרכים:
1 בצק עלים – מופשר
1 גביע קוטג’
½ קופסה (125 גרם) גבינת פטה עיזים פיראוס
100 גרם פתיתי גאודה או מוצרלה מגורדת או עמק מגורדת
1 ביצה טרופה – להברשה
שומשום או תערובת לבייגל – לא חובה
אופן הכנה:
– בקערה בינונית מערבבים היטב קוטג’, פטה וצהובה מגורדת.
– פורסים את הבצק על נייר אפייה ומניחים מעל צלחת בקוטר הבצק. חותכים מסביב ליצירת עיגול ומוציאים את שאריות הבצק מסביב (אפשר להכין ממנו בורקס בלאגן בתבנית עם גבינות שיש במקרר.
– מורחים את המילוי על עיגול הבצק בשכבה אחידה ודקה יחסית וחותכים ל-16 משולשים.
– מגלגלים כל משולש פנימה, מהצד הרחב כלפי פנים, עד שמתקבל רוגעלך.
– מניחים את הרוגעלך על נייר אפייה ומברישים בביצה טרופה. אם רוצים מפזרים מעל שומשום או תערובת בייגל.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-30 דקות או עד הזהבה יפה.
הערות ושדרוגים
– במקום גאודה או מוצרלה אפשר להשתמש בכל גבינה קשה מגורדת. מפרמזן ועד אובריקו.
– במקום קוטג’ אפשר לשים גבינת שמנת בכל אחוז שומן שאוהבים.
– במקום פטה אפשר להשתמש בבולגרית.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף למילוי זיתים קצוצים דק.
– במקום בצק עלים אפשר להשתמש בבצק פילאס או בצק שמרים עלים.
– במקום שומשום בציפוי אפשר לפזר בצל יבש מטוגן, פרג, זעתר, פרג או כל תוספת שאוהבים. במידה ולא משתמשים בתערובת בייגל מומלץ לפזר מעל מעט מלח.
– המילוי במתכון מספיק ל-2 עיגולי בצק או לעיגול אחד ועם השאר אפשר להכין בורקסים קטנים או להעביר את שאריות הבצק לתבנית, לפזר מעל גבינות וקדימה לתנור.
– המתכון בשיתוף תנובה.
מה זה תערובת בייגל ואיפה קונים?
האם שמעת על גוגל?
אתה כייפי
מתכון בעייתי. הקוטג׳ והבולגרית הן גבינות רטובות ובתנור הרוגעלך שוחים במים שיוצאים מהן
יצא מושלם!
תודה