מצד אחד בא לי להגיד לכם לא להכין את המתכון הזה כי הוא מסוכן. אי אפשר להסתפק ברוגלך אחד. גם לא שניים. זה יוצא כל כך טעים שיש סכנה שתאכלו שורה שלמה – ודי בקלות.
מצד שני, מדובר באחד המאפים הטעימים שהכנתי. שילוב אדיר בין בצק שקצת מזכיר פרעצל ובתוכו גבינות נפלאות ומעל שכבה מבריקה ונדיבה של זעתר עם שמן זית. באמת אין לתאר.
אם אתם מעדיפים את הרוגלך דווקא בטעם שום כתבתי לכם למטה בהערות איך עושים את זה.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
ואל תפספסו את הסרטון כדי שתוכלו לראות איך לחתוך את הבצק ואיך לגלגל אותו לרוגלך:
View this post on Instagram
רוגלך גבינות וזעתר
מצרכים:
500 גרם קמח לבן או כוסמין
10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
70 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
240 מ”ל (1 כוס) חלב *תחליפים למטה
1 ביצה L
1 כפית פטרוזיליה מיובשת
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כפית שטוחה מלח
למילוי גבינות:
250 (1/2 חבילה) גבינת כנען תנובה
150 גרם פתיתי מוצרלה השף הלבן
5 כפות גבינת שמנת בטעם טבעי או שמנת לבישול/להקצפה
להברשה מעל:
1/3 כוס שמן זית
2-3 כפות זעתר עם שומשום
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חלב, ביצה ופטרוזיליה ולשים על מהירות איטית במשך 4 דקות.
– מוסיפים את החמאה והמלח ולשים עוד 15 דקות על מהירות 1 או 2 ולא יותר. עד שהבצק רך, חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך שעה על השיש או במשך הלילה במקרר.
– בינתיים מערבבים היטב בקערה את כל מצרכי המילוי. חשוב לערבב היטב כדי שהמילוי יהיה נוח יחסית למריחה. אם הוא גושי מדי אפשר להוסיף 2-3 כפות חמאה מומסת.
– מרדדים מחצית מהבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ, מומלץ על משטח מקומח, ומורחים מחצית מהמילוי על הבצק בשכבה דקה ואחידה.
– חותכים למשולשים באורך 10 ס”מ בערך (ראו סרטון למעלה) ומגלגלים לצורת רוגלך.
– מניחים את הרוגלך בתבנית תנור עם נייר אפייה, אפשר בצמידות יחסית, ומכסים. מתפיחים במשך שעה.
– חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– כשהרוגלך תפחו אופים אותם במשך 30 דקות או עד הזהבה יפה.
– מערבבים בקערה שמן זית וזעתר ומיד כשהרוגלך יוצאים מהתנור מברישים אותם בשמן עם הזעתר.
הערות ושדרוגים
– במקום שמן זית וזעתר אפשר לשים שמן זית עם אבקת שום או מלח או שמן זית עם עירית קצוצה.
– במקום מוצרלה אפשר לשים פתיתי גאודה או גבינת עמק מגורדת.
– לא חייבים לשים פטרוזיליה בבצק אבל זה גם יפה וגם טעים.
– במקום חלב אפשר לשים 1ו-1/2 מיכלי שמנת חמוצה או 3/4 1 מיכל שמנת לבישול או 1 כוס מים.
– המתכון בשיתוף תנובה.
נראה מעולה!!
כמה רוגעלך יוצאים בכמות אחת?
יש תחליף לכנען?
גבינת שמנת או בולגרית למריחה או כל גבינה שאפשר למרוח יחסית
האם אפשר להכין את הבצק במעבד מזון ולא במקסר?
כל מתכון שלך מושלםםם
המתכונים שלך תמיד מעולים, אבל זה… וואוו!!!
היי רחלי האם ריקוטה פרסקה תתאים במקום גבינה כנען?
החמאה צריכה להיות רכה?
נראה סוף הדרך!
אפשר להקפיא? אם כן – באיזה שלב?
מצטרפת לשאלה.
האם ניתן להקפיא ?
אם כן- האם אחרי האפייה או לפני?
ואם אחרי – פשוט לחמם אחכ בתנור?
מתכון מדהים כהרגלך רחלי, פשוט לא הצלחנו להפסיק לאכול מהם!
עכשיו סיימתי לעשות את הבצק … משאירה לילה במקרר. עם החמאה בסוף יצא לי מאוד שומני.. הוספתי קמח. אבל אחר כך יצא בצק מעולה
טעים מאוד! למרות שהבצק היה קצת מתוק מידי לטעמי. החלפתי את החמאה בשמן זית. יצא מגש גדול מלא. ישר ארזתי לבת שלי לבסיס, מסוכן מידי להשאיר בבית (-:
תודה!
הי רחלי,
כדאי להוסיף במתכון -להבריש בביצה טרופה לפני התנור (אמרת בסרטון אך לא נכתב במתכון).
חוץ מזה נראה סוף!
היי רחלי.
נראה מעולה. אני חייבת לנסות אבל שאלה –
אפשר להחליף את הזעתר בפסטו? או למרוח על הבצק עם הגבינה? איך יצא לדעתך?
מתאים להחליף איכשהו לשום ועשבי תיבול, במקום הזעתר, ואם כן, איך?
אם אין לי זמן להכין בצק ואני רוצה להשתמש בבצק קנוי, איזה בצק יתאים?
הכנתי היום. הבצק בהתחלה התנהג מוזר, אבל אחרי לישה נהייה נהדר ותפח יפה!
לא מרחנו בביצה כי לא היה כתוב במתכון וגלגלנו לרוגלך די גדולים אז חלקם נפתחו באפייה.
בשורה התחתונה – טעים מאד, הילדים עפו על זה. בפעם הבאה יותר קטנים ולמרוח ביצה 🙂