קרמבו אוראו בציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות

Posted on

מצרכים:
55 גרם חלבונים (חלבונים מביצה וחצי)
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
40 גרם מים
כפית תמצית וניל איכותית

לציפוי ולתחתית:
200 גרם שוקולד מריר
כף שמן קנולה
2 חבילות עוגיות אוראו

אופן הכנה:
– פותחים את עוגיות האוראו ל-2 ומניחים על השיש או משטח ישר כשהצד של הקרם למעלה.
– מניחים את החלבונים בקערת מיקסר עם וו הקצפה.
– בסיר קטן מניחים סוכר ומים ומרתיחים על אש בינונית. מודדים את טמפרטורת הסירופ באמצעות מדחום וכאשר הוא מגיע ל-111 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים על מהירות גבוהה.
– כשהסירופ מגיע לטמפרטורה של 118 מעלות מורידים אותו מהאש ומזלפים לתוך החלבונים, בזמן שהמיקסר על מהירות גבוהה. חשוב מאוד לזלף באיטיות עד שכל הסירופ נטמע במרנג.
– ממשיכים להקציף במשך 10 דקות או עד שהקערה לא חמה מהסירופ שהתווסף. דקה לפני הסוף מוסיפים תמצית וניל.
– מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים גבעות על חצאי עוגיות אוראו. מעבירים למקפיא לשעה לפחות. אם מצפים את הקרמבו באותו יום אפשר לשים במקפיא בלי כיסוי, אם רוצים לצפות יום למחרת או שבוע לאחר מכן, מכניסים את הקרמבו לקופסה סגורה.
– ממיסים את השוקולד במיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מוסיפים שמן ומערבבים היטב. מעבירים את רוטב השוקולד לכוס. חשוב לשים לב שהכוס תהיה מעט גבוהה יותר מהקרמבו וכמובן רחבה מגודל העוגיה.
– מוציאים את הקרמבו מהמקפיא וטובלים, כשהוא הפוך, בתוך השוקולד. מרימים בזהירות ומפזרים מסביב סוכריות.
– מצפים את כל שאר הקרמבו ומאחסנים במקרר או במקפיא בקופסה סגורה.

קרמבו

8 תגובות

  1. נועה says:

    איזה תמונה מושלמת!!!
    את מצלמת מהמם!
    וזה גם נראה טעם חבל”ז…

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה <3

  2. שיר says:

    היי , רציתי לדעת אם צריך להפשיר את הקרמבו לפניי ההגשה או להגיש קפוא ? תודה (:

    1. רחלי קרוט says:

      המרנג לא ממש קופא אז אפשר קפוא אבל אני אוהבת לתת להם כמה דקות בחוץ, אפילו חמש דקות מספיקות, כי אז זה רך יותר. אבל באמת ששתי האופציות נהדרות

      1. שיר says:

        כשטבלתי את הקרמבו בשוקולד הוא נמס ושינה את הצורה ): , יכול להיות שהוא היה צריך להתקרר יותר זמן..

  3. שמרית says:

    היי רחלי
    הכנתי ויצא מצוין
    הקפאתי את הקרמבואים כמה שעות ובכל זאת כשציפיתי הצורה קצת השתנתה ונמסה.
    לפני זה הם עמדו מושלם.
    האם צריך לחכות שהשוקולד יתקרר מעט לפני טבילת הקרמבואים?
    תודה!!

  4. עדי גלמן says:

    היי רחלי,
    אני עוקבת אדוקה וקבועה, היום נכנסתי בבוקר לבלוג כדי למצוא השראה.. והחלטתי להכין את הקריבו שלך. יצא טעיים ממש!
    עם זאת, כדי ללמוד להמשך אשמח לשאלות
    1. הכנתי את הסירופ ממש לפי המתכון עם מד טמפרטורה. כשהכנסתי למיקסר לחלבונים חלק מהסירופ התקשה על דפנות הקערה ממש. יש סיבה? אמור לקרות?
    2. יצאה לי קציפה ממש יפה של החלבונים, עמידה ואוורירית, אבל כשהתחלתי לזלף היא ממש לא יצאה יפה בתלוליות, ונראתה יותר כמו זילוף של גבינה כבדה, אז החזרתי למיקסר והקצפתי עוד.. ואז כל האוויר יצאה מהקציפה והיא הפכה ליותר נוזלית , אחרי כמה דקות העברתי שוב לזילוף והיה באמת יותר קל להקציף יפה וחלק… מה אני מפספסת? מרגיש כאילו התערובת הראשונה היא יותר טובה אבל לא עובדת בשיתוף
    2. יצאה כמות מאוד קטנה.. אולי זה קשור לעניין ההקצפה או שזה מתכון שמיועד לכמות קטנה?

    ממש אשמח לתשובות כדי ללמוד להמשך
    את מהממת!
    תודה רבה

  5. ליבנת says:

    היי, אם אין לי מדחום אני עדיין יכולה להכין את הקציפה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend