לפני שנתיים טעמתי את הקינוח הזה במסעדה ומאז אני לא הפסקתי לחשוב עליו. משהו בחיבור בין המרקם הקפוא של הקרם ברולה, שבשנייה נמס בפה ומתמסר, לבין הבננות הרכות ושכבת הקרמל הפציחה מעל, הופך פשוט לביס מושלם.
למרות האהבה הגדולה שלי לקינוח הזה, אף פעם לא חשבתי להכין אותו בבית. תמיד הייתה לי תחושה שהוא מסובך ומאתגר, ובטח תצא לי חביתה במקום קרם כיפי ומתוק.
אבל אז ניסיתי, ושוב ניסיתי, ועוד פעם אחת, והבנתי שמדובר באחד הקינוחים הפשוטים להכנה, כל עוד נצמדים לשלבים ומקפידים על כמה דברים קטנים – למשל: להניח את תבניות הקרם ברולה בתוך תבנית תנור עם מים רותחים מסביב. תודו שזה לא כזה מסובך נכון? אבל חשוב להקפיד על זה כדי ליצור סביבה אפייה עדינה ומלאת אדים ופחות צריבה חזקה של הקרם.
ומילה לגבי הברנר שאיתו מקרמלים את הסוכר. המכשיר החמוד הזה עולה 100 שקלים ולמרות שלא משתמשים בו הרבה במטבח, לפחות לא אני, הוא באמת בגדר חובה בבית למי שאוהב לאפות. אני חורכת איתו מרשמלו ובעיקר בעיקר צורבת מרנג של פאי לימון או בכלל מרנג.
אם בכל זאת אין לכם וממש לא מתחשק לכם לקנות, אפשר להכניס את הקרם ברולה הקפוא לתנור שחומם על החום הכי גבוה שיש, ולשים כמה שיותר גבוה וקרוב לחום העליון. כמה דקות קצרות ותראו שהחלק העליון מתקרמל. במקרה הזה חייבים להיות צמוד לתנור ולהוציא את התבניות בזמן אחרת כל הקרם ימס.
קרם ברולה קפוא עם בננות
מצרכים:
1 ו-1/2 מיכלים (375 מ”ל) שמנת מתוקה 38% השף הלבן
1/2 כוס (120 מ”ל) חלב 3% תנובה
1 כפית משחת וניל או תמצית וניל איכותית
6 חלמונים
6 כפות שטוחות סוכר
לעיטור ושכבת קרמל:
3-4 כפיות סוכר
2 בננות רכות
אופן הכנה:
– שופכים לסיר בינוני שמנת, חלב ווניל ומביאים לסף רתיחה.
– בקערה טורפים חלמונים וסוכר במשך 2 דקות.
– שופכים את החלב והשמנת הרותחים על החלמונים, כל פעם 1/3 כמות, וטורפים בין לבין.
– מסננים את הבלילה שנוצרה כדי לוודא שאין חתיכות קטנות של חלמון שהתבשל.
– ממלאים תבנית תנור עם מים רותחים, עד לגובה 3 ס”מ ושמים בפנים את התבניות של הקרם ברולה. אפשר גם בתבניות סיליקון.
– ממלאים את התבניות עד לגובה שרוצים את הברולה (הוא לא תופח כמעט) ואופים בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות במשך 40 דקות או עד שהשוליים יציבים והחלק הפנימי רוטט. מצננים במשך חצי שעה בחוץ.
– מעבירים למקפיא ל-3 שעות לפחות, מכוסה בניילון נצמד, ואפשר גם לשמור כמה ימים עד שרוצים להגיש.
– מפזרים מעל 1/2 כפית סוכר ומשטחים לשכבה דקה.
– בעזרת מבער שורפים בעדינות את הסוכר עד שנוצר קרמל (צפו בסרטון).
– מעטרים בפרוסות בננות ומגישים.
הערות ושדרוגים
– בתקופת החגים, כשמאחרים ומתארחים, אפשר להכין את הקינוחים האלה ולשמור במקפיא. לפני שרוצים להגיש פשוט מקרמלים מעט את החלק העליון ומגישים עם בננות או תותים.
ואוו!!!! זה נראה מדהים וטעים
תודה רבה על המתכון
מבטיחה לקנות ברנר אם תפרסמי מתכון שיתן לי אומץ להכין פאי לימון! זה העוגה/קינוח האהוב עלי בעולם ופשוט אין לי אומץ להכין אותו בעצמי. נראה תמיד כלכך הרבה שלבים ובלאגן וכלים… אני בטוחה שאת תוכלי לפשט את העניין.
מתה על הבלוג שלך, פה כמעט כל יום גם אם רק להסתכל 🙂
יו, איך סיבכת אותי עכשיו. בדיוק קיבלתי ברנר חדש ונזכרתי בפע9 האחרונה שהכנתי פאי לימון וממש במקרה קראתי את התגובה שלך ו….עכשיו צריכה מתכון לפאי לימון
היי סורי על הבורות… לא מבינה כל כך במטבח והמתכון היה נראה מושלם (החלטתי להפתיע את בעלי ליומולדת בקרם ברולה בייתי. הוא חולה על זה). אין לי תבניות מתאימות לאפיה. אפשר להשתמש גם בתבניות חדפ?
וואו! יש אפשרות להפוך לללא מוצרי חלב? לדוג עם חלב שקדים?
אפשר להמיר בקרם קוקוס או שמנת צמחית
מדוע אומרים שנשים בהריון לא יכולות לאכול קרם בורלה? אני רואה שהקינוח כן עובר אפיה בתנור.. והביצים הן אינן חיות
יש מיליון סוגים של ברולה, תלוי נורא אם מבשלים וכמה
לכמה מנות זה מתאים?
בין 8-10 תלוי בגודל הכלי
היי תודה על המתכון אם אין לי קעריות קטנות אפשר להכין באחת בינונית.
היי תודה על המתכון.
אם אין לי קעריות קטנות אפשר להכין באחת בינונית.
תודה רבה על המתכון.
כשאכלתי את הקינוח הזה במסעדה ,היה בין השכבות של הבורלה שכבת קראנץ כזאת
יש לך מתכון לשכבה הזו ?
אין בעיה שיהיה בהקפאה כמה ימים לפני הארוחה?
יש לך רעיון למה אפשר לעשות עם החלבונים שנשארים?
היי רחלי! אפשר לעשות אותם גם ברינגים? כך שנקבל ברולה בלי תבנית…? זה יחזיק מעמד? תודה…
היי,
אפשר להכין בתבנית אחת גדולה?
חג שמח
כן, רק שימי לב שלא יהיה גבוה
היי
אפשר להכין בתבניות חד״פ אלומיניום? תודה
היי רחלי
האם אפשר גם אחרי הקירמול להקפיא?
היי! אהבתי מאוד ששילבת חלב ולא רק שמנת.
האם אפשר להגיש לא קפוא?
היי , סליחה על הבורות.. האם לפני ההגשה מפשירים את הקרם ברולה? או שישר מהמקפיא מגישים?