קציצות פרגית מהחלומות של עומר מילר (וגם: סלט חצילים קלויים)

Posted on

את עומר מילר אני מכירה כבר כמה שנים, לרוב די מרחוק. כשהייתי עיתונאית אוכל, טרום עידן הבלוג, יצא לי לפגוש אותו ולסקר את מעלליו הקולינריים. אבל אתם יודעים איך זה עיתונאים, שומרים מרחק :).

למרות שמעולם לא ניהלנו שיחות עמוקות התאהבתי באמת שלו. היה משהו בחוסר היכולת שלו להתיישר עם הציפיות ובכנות הלא מתפשרת שלו, שהצליחו לשבות את ליבי.

קוצצים את הבצל והפלפל דק דק. אתם לא רוצים ביס עם חתיכה גדולה של בצל בפנים. צילום: אפיק גבאי

כבר חודשים ארוכים שאנחנו רוצים להפגש, לבשל ביחד (טוב נו, יותר בכיוון שעומר ילמד אותי איך מתזזים במטבח) והנה, בסוף זה קרה.

שימו לב שבקיץ הפלפלים חריפים יותר אז אם אתם לא אוהבים חריף אפשר להוריד את הכמות בחצי. צילום: אפיק גבאי

במשך כמה שעות, עם האור המופלא שיש אצלו בבית ולצד 5 החתולים המתוקים שלו ושל שירנקה, עומר הכין לי קציצות. אתם יכולים כמובן לקרוא להן קבב, אבל בשבילי מדובר בקציצה. כזאת שאפשר להכין בבית על מחבת פסים או על המנגל. ואגב, אל תגלו אבל אפשר גם להכניס את הקציצות האלה לסיר עם רוטב מבעבע.

מניחים את החצילים ישירות על האש הגלויה ושורפים מכל הצדדים (אפשר גם בתנור על חום גבוה או על המנגל). צילום: אפיק גבאי

“אני רץ בבוקר, קופץ למסעדה בצהריים, עושה ישיבות צוות אחרי הצהריים ונע בין סניפי susu בלילה” הוא מספר לי כשאני תוהה איך מכניסים הכל ואיך מתנהל יום בחייו. מצד אחד זה מרגיש לי משוגע, ואפילו לא הזכרתי את ניהול האינסטגרם המדהים שלו. מצד שני, אין לי ספק שהריצות האלה הן התרופה הטובה ביותר לתשוקה ולטוטאליות שלו. ואיזה כיף שבתוך כל הטירוף הזה מצאנו גם זמן להפגש.

ומה אני עושה במקום לעזור? מצלמת כמובן 🙂
תראו איזה חתיך! קצת טחינה מעל, זרעי עגבניות ומלח גס ואני לא צריכה יותר מזה כלום

קציצות פרגית מושלמות שמגישים ביחד עם סלט חצילים קלויים

מצרכים:
1/2 בצל לבן גדול, קלוף
1/2 פלפל ירוק חריף
3 שיני שום, קלופות
100 גרם שומן כבש (ליה)
1/2 קילו פרגיות טחונות (מבקשים מהמוכר)
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה בשמן
1/2 כפית כורכום

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, שומן הכבש והפלפל החריף לקוביות קטנות מאוד.
– כותשים את השום דק.
– בקערה גדולה שמים את כל המצרכים ולשים עד שהתערובת מתחברת. בערך 2 דקות.
– עם ידיים מעט משומנות יוצרים קציצות מהתערובת ומעבירים למקרר, מכוסה היטב, עד שרוצים לצלות אותן.
– צולים מ-2 הצדדים עד שנוצרים פסי צריבה יפים והקציצות מוכנות לגמרי מבפנים.
– מגישים בתוך פיתה או מעל סלט חצילים קלויים.

ביס אדיר של קציצות פרגית ביחד עם סלט חצילים קלויים חמים. צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק.
– במקום כל התבלינים אפשר לשים כפית תבלין שווארמה.
– אין לכם פרגיות טחונות? אפשר גם חזה עוף טחון.
– מעדיפים בלי שומן כבש? פשוט וותרו. יצא נהדר גם בלי. אבל יותר טעים עם 🙂

מיץ לימון שמאזן וגם בועט. צילום: אפיק גבאי

סלט חצילים קלויים מושלם

מצרכים:
1-2 חצילים
1/2 פלפל צ’ילי חריף
1/3 בצל סגול, קלוף
2-3 עגבניות שרי
מיץ מ-1/2 לימון
2-3 כפות שמן זית
מעט מלח

אופן הכנה:
– מניחים את החצילים על אש גלויה (על הכיריים בבית או על המנגל בחוץ) וצולים היטב עד שהחציל משחיר ונעשה רך.
– חותכים את החציל לחצי, מוציאים את בשר החציל, זה בסדר אם נכנסים קצת חתיכות שחורות מהקליפה (במידה ויש הרבה גרעינים מוציאים אותם) ומצננים.
– קוצצים דק את העגבניות, הפלפל, החציל והבצל הסגול.
– מערבבים את כל המצרכים יחד ומגישים.

חלה טרייה בצד ואתם מסודרים. צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק דק.
– המלצה שלי, תכפילו כמויות. הסלט הזה נהדר גם בלי קשר לקציצות.

4 תגובות

  1. עדי says:

    וואוו, עשית לי כזה חשק.
    אני רק רוצה לשאול לגבי סלט החצילים, בתמונה שלו יש משהו ירוק ומשהו אדום שנראה כמו פלפל קלוי….
    הירוק זה הצ’ילי?? צ’ילי זה לא בצבע אדום??
    קניתי את שני הסוגים, לא הבנתי מה לשים איפה….
    תודה רבה

  2. שירן פרייזינגר says:

    הכנתי היום והיה פשוט מ ע ד ן תודה!!!!!!!!!!

  3. אדי says:

    כמות התבלינים כתובה בקמצנות ניכרת. צריך לתבלבן הרבה יותר.

  4. תמר says:

    היי,
    אם אני רוצה להכין לשישי בערב
    ומסיימת לטגן שישי בוקר- צהריים,
    ישאר טעים עד אז?
    תודה:)

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend