הקציצות הכי טעימות שהכנתי מזה שנים. רכות, מתמסרות, עסיסיות ועם רוטב חלומי שמשובץ בתפוחי אדמה רכים רכים כמו בחמין וקישואים שמוסיפים נגיסות כיפית. אתם ממש חייבים להכין.
קציצות עוף עם קישואים ותפוחי אדמה ברוטב שמש
מצרכים לקציצות:
500 גרם עוף טחון או פרגיות טחונות
2 זוקיני או קישואים
1 כפית פטרוזיליה מיובשת או נענע מיובשת
2/3 כפית כורכום
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
1/2 כפית בהרט
2/3 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון”
1 כפית שום גבישי או 3 שיני שום כתושות
1/3 כוס קמח מצה (או פירורי לחם)
1 ביצה M או L
3 כפות שמן זית לקציצות עצמן
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (לא יותר מזה)
5 כפות שמן – לטיגון הקציצות
לרוטב:
2 בצלים לבנים גדולים, קלופים
10 שיני שום, קלופות
3 ענפי סלרי כולל העלים
2/3 כפית כורכום
2/3 כפית בהרט
1 כף אבקת מרק בצל או עוף
2/3 כפית מלח
1 כפית מייפל
4-5 כוסות מים רותחים
4-5 תפוחי אדמה קלופים
1/2 לימון
2 זוקיני או קישואים או 6 מיני זוקיני
אופן הכנה:
– להכנת הקציצות: מגרדים את הזוקיני/קישואים על החלק הדק בפומפייה ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את שאר המצרכים, פרט לשמן של הטיגון, ולשים היטב. נותנים לתערובת לעמוד 10 דקות.
– בסיר סוטאז’ בגודל 28 ומעלה שמים שמן ויוצרים קציצות שמנמנות עם ידיים רטובות או משומנות. מטגנים את הקציצות מ-2 הצדדים עד הזהבה יפה. בסיום מוציאים אותן החוצה לצלחת. לא זורקים את השמן ולא מנקים את הסיר.
– להכנת הרוטב: פורסים את הבצלים לשמיניות וחותכים את הסלרי למקטעים של 3 ס”מ בערך.
– מוסיפים לסיר עם השמן שטוגן בו הקציצות את הבצלים, הסלרי והשום ומטגנים יחד במשך 15 דקות. אם חסר קצת שמן אפשר כמובן להוסיף.
– מוסיפים את התבלינים (כורכום, בהרט, מרק בצל, מלח ומייפל) ומערבבים. מוסיפים מים ומבשלים יחד עד שהבצל רך. בערך 15 דקות. שימו לב שהמים צריכים להגיע לגובה של 4-5 ס”מ אז אם חסר תוסיפו.
– בינתיים חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי הקציצות וחותכים את הזוקיני/קישואים לשמיניות או רצועות עבות או לחצי אם מדובר במיני זוקיני.
– מכניסים פנימה את הקציצות ובינהן שמים תפוחי אדמה וזוקיני/קציצות. מנערים מעט את הסיר.
– קולפים את הלימון מהקליפה, כולל החלק הלבן (פשוט חותכים עם סכין את כל הקליפה) ואת פנים הלימון שנשאר (החלק העסיסי) חותכים לקוביות. רק חשוב להוציא את הגרעינים. מוסיפים את קוביות הלימון לסיר.
– סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך 30 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים ממש. מומלץ מדי פעם להרטיב את הקציצות ותפוחי האדמה ברוטב הצהוב.
הערות ושדרוגים
– במקום קישואים/זוקיני בתוך הקציצות אפשר לשים 2 גזרים שמגרדים דק על פומפייה.
– אפשר להוסיף לקציצות גם פטרוזיליה קצוצה דק.
– במקום קמח מצה או פירורי לחם אפשר לשים שיבולת שועל דקה.
– המתכון בשיתוף קוק אנד בייק.
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?
איזה ירק אפשר לשים ברוטב במקום קישואים?
בטטה יעבוד?
יעבוד עם בשר טחון – בקר – במקום עוף?
הי רחלי יקרה, שבוע טוב.
חייבת לספר לך שהקציצות נעלמו בזו אחר זו.. סיר שלם… פשוט ליקקו את האצבעות.. תודה על מתכון ממש ממש טעים. מאחלת לך ולבני משפחתך חג פסח כשר ושמח,
את ממש מרגשת אותי. תודה שחזרת לכתוב.
עשיתי בשבוע שעבר ויצא מעולה. הסיר פשוט חוסל. קייצי ומרענן
ממש משמח לשמוע ♥
הי רחלי יקרה
יעבוד באפייה ולא טיגון ?
מצטרפת לשאלה
אנחנו גם לא מטגנים בבית (חוץ מחביתה), הכל באפיה, אפיתי את הקציצות, יוצא מעולה ונעלם מהר.. הבנות ביקשו גם אורז לבן.. מומלץ
היי רחלי, נראה מתכון טעים! יכול לעבוד עם בשר בקר טחון במקום עוף?
לדעתי כן, אני גם מתכוון לנסות, לקחת בחשבון זמן בישול ארוך יותר לבשר.. 45-50 ד לפחות
היי רחלי, אני ממש אוהבת את המתכון! אפשרי לעשות את הקציצות גם עם תחתיות ארטישוק?
היי,
נשמע מעולה, יש אולי תחליף לבהרט?
נשמע מעולה, יש אולי תחליף לבהרט?
אפשר לוותר עליו או לשים ראס אל חנות
רחלי המתוקה, רציתי להגיד לך תודה על המתכון… פשוט מושלם