קציצות סלמון ברוטב אדום – מתכון שילך איתכם לכל החיים

Posted on

אני יכולה לספור על יד אחת כמה פעמים הכנתי מנות עם דגים בשנה האחרונה. ובכל פעם כשאני מכינה, אני תוהה איך קורה שאני לא עושה את זה לעיתים קרובות יותר.

הסיבה אגב, טמונה בעיקר בעצלנות לנסוע עד למוכר הדגים שאני סומכת עליו. שזה אומר רבע שעה מהבית. הממ פתאום זה נשמע לא מאוד רחוק.

חשוב להשתמש בסלמון טרי

בכל מקרה, השבוע קפצתי לקנות סלמון טרי למתכון אחר שיתפרסם ממש בקרוב ומסתבר שקניתי פי 3 ממה שהייתי צריכה. נהדר חשבתי, אכין סלמון כבוש שלוקח דקה להכין.

אבל אז נזכרתי שבגלל, או בזכות, הקורונה אני נמצאת הרבה יותר בבית והגיע הזמן שיהיה לי סיר עם ארוחת צהריים טובה במקרר. כזה שלא יגרום לי לשאול כל דקה “אז מה להכין לצהריים”.

טוחנים את הדג עד שהוא קצוץ דק אבל לא משחתי

מפה לשם, שעה אחר כך  והקציצות היו מוכנות. רכות רכות, עם רוטב אדום פיקנטי שמאוזן היטב על ידי עגבניות מתוקות, כזה שהכי כיף לטבול בתוכו חלה או להגיש לצד פירה או קוסקוס או אורז לבן.

ויש אפילו עוד בונוס שווה –  בגלל שהכנתי כמות כפולה, לא היה מספיק מקום בסיר לכל הקציצות אז טיגנתי אותן על מחבת פסים עם מעט שמן זית ויצא חלומי! רק שימו לב שיש בצל חי בתערובת אז חשוב לטגן על אש נמוכה וקצת יותר זמן כדי שיהיה להן מספיק זמן להתרכך.

מוסיפים לחם, ביצה ותבלינים ומערבבים

מה שאומר שאתם יכולים להכין מהתערובת או קציצות ברוטב או קציצות מטוגנות (אפשר גם לאפות) או גם וגם.

צורבים את העגבניות והפלפלים היטב לפני שמוסיפים את התבלינים והמים
חלק נכנסו לרוטב וחלק למחבת

קציצות סלמון ברוטב אדום

מצרכים (20-25 קציצות):
500 גרם פילה סלמון טרי, ללא עור ועצמות
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
3 שיני שום, קלופות
1 בצל לבן, קלוף
1 פרוסת לחם לבן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 ביצה M

מצרכים לרוטב:
3 כפות שמן זית
6 בצלי שאלוט או 2 בצלים לבנים, קלופים
6 שיני שום, קלופות
1 פלפל אדום מתוק (גמבה אדומה)
סלסלה עגבניות שרי (עדיף מסוג תמר) – בערך 20 עגבניות
3/4 כפית פפריקה חריפה
2 כפות פפריקה מתוקה
3/4 כפית מלח
3/4 כפית בהרט
1/4 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה – להגשה

אופן הכנה:
– משרים את הלחם בקערה עם מים למשך 3 דקות וסוחטים היטב. מניחים בצד.
– לקציצות: בקערת מעבד מזון שמים בצל, שום ופטרוזיליה וטוחנים בפולסים עד שהבצל קצוץ.
– מוסיפים את הסלמון וטוחנים רק עד שהוא קצות דק ולא משחתי. מעבירים לקערה.
– מוסיפים את הלחם הסחוט, ביצה ותבלינים ולשים עם הידיים לתערובת דביקה בלי גושים גדולים של לחם. שומרים במקרר, מכוסה בניילון, ובינתיים מכינים את הרוטב.
– פורסים את הבצלים והפלפלים לרצועות דקות ואת השום לפרוסות או קוביות. חוצים את העגבניות לחצי.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמין זית ומטגנים את הבצל, השום והפלפל עד ריכוך וקרמול. חשוב להיות סבלניים ולהמתין שהפלפלים יצרבו היטב וגם הבצל.
– מוסיפים את העגבניות החתוכות וממשיכים לטגן, בסבלנות ובלי למהר, עד שהעגבניות מצטמקות ומתקרמלות. זה לוקח בערך 10 דקות, ונדמה שהן נשרפות קצת, אבל מכאן יגיע כל הטעם העמוק אז לא לוותר. אנחנו לא רוצים עגבניות מבושלות במים אלא רוטב סמיך עם טעמים טובים.
– מוסיפים את התבלינים (2 סוגי פפריקה, מלח ובהרט) וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, במשך דקה.
– מוסיפים מים רותחים עד 3/4 גובה הקציצות (שזה בערך בגובה של 5 ס”מ) ומערבבים. כן, אני יודעת שהקציצות עוד לא ברוטב אבל שיהיה לכם קנה מידה בערך.
– מבשלים את הרוטב במשך 15-25 דקות כדי שיצטמצם מעט וטועמים אם חסר לכם חריפות או מליחות.
– מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר ובעזרת ידיים משומנות או רטובות יוצרים כדורים ומניחים בסיר. מנערים את הסיר מעט כדי שהרוטב יגיע גם לחלק העליון (זה בסדר שזה לא מכסה את כל הקציצות) ומבשלים במשך 30-40 דקות. מדי פעם מומלץ להשקות גם את חלקן העליון של הקציצות ברוטב ולנער מעט את הסיר.
– אחרי שהקציצות מוכנות מפזרים מעל עלי כוסברה או פטרוזיליה.

הכי טעים עם שפריץ של לימון 🙂

הערות ושדרוגים
– מומלץ להגיש את הקציצות עם קוסקוס, פירה, אורז או חלה טובה שטובלים ברוטב.
– במקום לחם בקציצות אפשר לשים 1/2 כוס פירורי לחם. ובכל מקרה אל תוותרו על הוספת לחם או פירורי לחם. הם מרככים מאוד את הקציצות.
– אם אין לכם עגבניות שרי אפשר לשים 2-3 עגבניות אדומות בשלות, חתוכות לקוביות.
– בבקשה אל תמהרו בשלב טיגון העגבניות והפלפלים, הקרמול הזה בסיר נותן המון המון טעם.
– במקום סלמון אפשר להשתמש בכל דג ים שאוהבים. חשוב שיהיה ללא עצמות ועור.
– אם אתם אוהבים רוטב יותר חריף, שמזכיר חריימה, אפשר להוסיף לסיר בזמן טיגון הבצלים גם 1/2 צ’ילי טרי קצוץ דק.
– אחרי שהרוטב מוכן, ולפני הוספת הקציצות, אפשר להוסיף 1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים או אדממה או קוביות גזר.

למישהו יש חלה להלוות לי? 🙂

59 תגובות

  1. רותם says:

    הי רחלי, נראה מעולה!! אפשר לדעתך סלמון קפוא? לאנשים שהחנות דגים לא רחוקה כמו 15 דקות נסיעה…😁

    1. נטלי says:

      מצטרפת לשאלה:)
      תודה רבה!

      1. Naama says:

        מישהיא ניסתה להכין עם קופסת סלמון מקופסאות שימורים? רחלי איזה שינויים היית עושה כדי שיצא מולח מהקופסא?

    2. רחלי קרוט says:

      אפשר אבל לקפוא יש קצת טעמי לוואי. יצא סבבה אבל טרי יותר מוצלח.

      אני פשוט קונה טרי ומקפיאה.

      1. גבי says:

        עשיתי ויצא מעולה ביותר תודה רבה על מתכון האליפות

        1. דורית says:

          ואוווו זו הייתה הצגה בשישי בערב “לוקלוקו” את האצבעות..

  2. נועה says:

    לכאלה שנמנעים מ גלוטן, מה אפשר לשים במקום לחם/ פירורי לחם?

    1. רחלי קרוט says:

      יש פירורי לחם ללא גלוטן כמעט בכל סופר ואפשר גם קוואקר להכנה מהירה

      1. חדשה במטבח says:

        אם מדובר בהוספת קוואקר, כמה להוסיף? והאם לטחון או רק להוסיף יבש לבלילה?

    2. אילנית says:

      תפו”א

  3. אירית ברשצקי says:

    היי רחלי , המתכון נראה מעולה!!!!
    בטוח אנסה בסופש😊
    שאלתי האם יש עוד דג שייכול להתאים לקציצות ?, כמו מושט למשל…. תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      כמעט כל דג לבן, ללא עצמות ועור, יעבוד כאן מצוין.

  4. הילה says:

    היי
    נראה לך שאפשר לוותר על הביצה? )אלרגיה(
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      הממ הממ בגדול כן. אם התערובת לא מספיק מחזיקה תוסיפי עוד קצת לחם

  5. שני says:

    הי רחלי
    המתכון נראה 🔥
    האם אפשר להחליף את הלחם בשיבולת שועל או קמח שיבולת שועל?
    תודה 😊

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר <3 יצא קצת פחות רך אבל עדיין בסדר גמור

    2. עידו מאור says:

      האם לבשל עם מכסה?

    3. דוד says:

      השאלה המתבקשת, אפשר לאפות? לא מטגנים פה..

  6. אמונה says:

    היי רחלי,
    אני יודעת שזו השאלה הטיפשית ש״אם אין אז תחליפי מתכון״ אבל רציתי לשאול- אין מג׳ימקיס, ילך להכין עם פרוסות דג עם הרוטב?

  7. דפנה says:

    וואי כמה טעים שזה יצא! מטורף! הבן שלי ואני טרפנו עם לחם… ככה…. חלק טגנתי…. 🤩😋🥳

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע!

  8. טלי says:

    אפשר לוותר על הבהרט? אני לא אוהבת את המתיקות שלו

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר 🙂

  9. נטלי says:

    יצא פשוט מושלם! פחדתי שיהיה טעם ״דגי״ או שיהיה דחוס מדי ויצא קליל, אוורירי וטעים במיוחד, גם יום ויומיים לאחר מכן.
    תודה רבה!!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה משמח <3

  10. איילת says:

    ראיתי בתמונה גם קציצות מטוגנות יש אופציה כזאת למתכון הזה ואם כן יש איזה הוראה מיוחדת לגבי זה
    ט’נק יו……….

    1. רחלי קרוט says:

      כן, זה כתוב בטקסט בהתחלה 🙂 פשוט לטגן את התערובת בשמן זית רק לשים לב שיש בצל חי בקציצות אז לטגן על אש נמוכה קצת יותר זמן כדי שהבצל יספיק להתרכך.

  11. איילת says:

    רחלי יש מצב את עונה על השאלה שלי אחת לפני התגובה הזאת???

  12. ספיר says:

    היי רחלי; אשמח לדעת אם את חושבת שאפשר להקפיא

  13. מעיין says:

    היי אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות בשימורים או שחייב עגבניות טריות?

  14. עדי says:

    בדיוק היום חיפשתי מתכון לארוחת צהרים. משהו אחר שאני לא עושה כל יום. במקרה הגעתי לבלוג שלך. המתכון נראה מדהים….ההסברים שלך מאד מפורטים וברורים. התמונות עושות חשק לטרוף את המסך. אנסה היום….תודה.

  15. עליזה says:

    יצא נהדר
    תודה על המתכון

  16. הילה says:

    האם אפשר לשים ביצה L?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשרי

  17. אילנית כהן says:

    הי רחלי,
    ראשית אני מאוד נהנית מהבלוג שלך!!
    מה אפשר במקום פרורי לחם כדי שיהיה כשר לפסח?

  18. אילת2 says:

    מהמרת שקמח מצה ילך סבבה-לא?

  19. הודיה says:

    הי רחלי, המתכון נראה מדהים! בהמשך לשאלה של אילנית- כמה קמח מצה צריך לשים במקום הלחם במתכון? תודה רבה וחג שמח! 🙂

  20. שרה says:

    רחלי היקרה. דג סלמון דורש שמיר ולא כוסברה ולא פטרוזיליה. הוא דג נורדי – צפוני וככזה הוא אוהב שמיר ולאההיה מזיק קצת יין ברוטב שלך. ובאשר ללחם ופרורי לחם. רצוי להשתמש בשניהם. הלחם הרטוב נותן רכות לקציצות ופרורי הלחם מחזקים – יחד עם הביצים – את מירקם הקציצות שלא יתפוררו. אז גם לקציצות מבשר יש להשתמש בשניהם.

  21. ענבל says:

    היי רחלי,
    המסה שלי יוצאת די רטובה, והקציצות יוצאות מאוד רכות וקצת מתפוררות לי בבישול. מה להוסיף כדי למצק את המסה?

  22. ורד says:

    מעולה. העיסה היתה מעט רטובה והוספתי שקדים טחונים.
    מאמצת את המתכון…
    תודה רבה 🙂

  23. ורד says:

    מעולה. העיסה יצאה מעט רטובה והוספתי שקדים טחונים.
    מאמצת את המתכון…
    תודה רבה 🙂

  24. אילה says:

    הי רחלי, ותודה!
    יש לי דג סלומון שהכנתי בתנור לשבת ,ונשאר מלא, נראה לך מתאים למתכון הנ”ל? או הצעה אחרת?
    תודה על הכל!

    1. רחלי says:

      מצטרפת לשאלה. תודה.

  25. סימה שושן says:

    היי רחלי רציתי לשאול אם ילך לדעתך לטחון את הסלמון במטחנת בשר כשהוא קצת עדיין קפוא?

  26. גלית says:

    הי רחלי, אפשר להקפיא את הקציצות אחרי הבישול?

  27. זיקו says:

    עשיתי לפי המתכון (אולי קצת כמויות אחרות, גם התנפחו לי יחסית לתמונה). הטעם טוב.
    המרקם קצת אוורירי, ואפילו תחושה שעם כל ביס יוצאים מים…
    איך ניתן לשפר?

  28. רחךי says:

    על איזה אש לבשל את הקציצות?

  29. ענת says:

    נראה מעולה, האם ניתן להכין מראש?
    רוצה להכין לארוחת שישי ערב

  30. רחלי says:

    היי רחלי
    נראה לך יגיב טוב להקפיא את הקציצות אחרי ההכנה ולהפשיר במיקרוגל במנות קטנות של קציצות?
    ( כמו בקציצות בשר)

  31. tehila says:

    הי רחלי הכנתי ויצא טעים נורא, רק הרוטב יצא ממש מימי למרות שאידתי את הירקות ממש טוב. יש לך רעיון איך להסמיך אותו יותר?

    1. שרון says:

      לתת לו בישול ארוך יותר ללא מכסה על אש גבוה שהתאדו הנוזלים

  32. שרון רימון says:

    תקשיבי, את אלופת האלופות… לפני חודש וחצי עשיתי את המתכון הזה כי ממש היה לי חשק לקציצות אמיתיות של דג שאני יודעת מה נכנס בהן ולא מה שמוכרים מוכן בסופר ומאז, אנחנו מכורים לרוטב הזה…
    כמובן שחייבת להוסיף חומוס, שושקה מיובשת ופלפל חריף אחד סגור…
    מודה לך על מתכון לשבת שאין טעים ממנו…

  33. סתיו says:

    היי רחלי תודה רבה 🙂 האם אפשר לעשות את אותו רוטב על קציצות מבשר טחון?

  34. שי שוקו says:

    יצא לי מדהיייםםםם
    תודה רבה!

    באמת שיצא טעים אבל רק בעיה אחת, הקציצות לא נהיו קציצות, הן התפרקו לי.. מה עשיתי לא נכון?
    רק אציין שבמקום סלמון עשיתי את זה עם דג בקלה טחון. אבל חוץ מזה הכל לפי המתכון.

  35. עינת says:

    הכנתי אותן על הפלנצ’ה נחטפו לפני שהגיעו לשולחן. אפילו המתבגרת הבררנית אכלה שתיים. תודה על עוד מתכון מצויין

  36. איריס says:

    תודה על המתכון המושלם.
    הכנתי , הכפלתי כמויות ויצאו לי המון קציצות.
    אפשר להקפיא את הקציצות לא מבושלות??

  37. רחלי says:

    מצטרפת לשאלה. תודה.

  38. אריה says:

    נדיר למצוא הסבר שממחיש את הטכניקה של הביצוע תוך כדי המתכון, ובצורה כה ברורה. שאפו! ותודה על המתכון!

  39. שי גל-לוטם says:

    היי רחלי, שבת שלום
    מנסה את מזלי כי ראיתי שאת כבר לא מגיבה 😅

    פעם ראשונה שעשיתי יצא מהמם וטעים כל כך, למרות שהקציצות קצת התפרקו לי בתוך הרוטב.

    עכשיו אני עושה שוב כי ממש אהבתי, ושוב התפרקו לי הקציצות ברוטב..
    מה אפשר לעשות?

    תודה 🙏❤️

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend