קציצות כרובית ותפוחי אדמה (אפויות או מטוגנות)

Posted on

אני אוהבת קציצות. אוהבת לאכול אותן קרות מהמקרר, רותחות מהמחבת או מתבנית האפייה. מתה עליהן בפיתה עם יוגורט או לצד סלט ממש כמו ארוחה.

ואני בעיקר אוהבת אותן בגרסת הירקות – קציצות בטטה, קציצות כרובית, קציצות קישואים או כאלה עם תירס, העיקר שיצאו עיגולים שמנמנים שאפשר להחזיק ביד. סליחה סבא, אני יודעת שתמיד ביקשת שאוכל עם סכין ומזלג, אבל נכון שקציצות אתה מרשה לי להחזיק בידיים?

הקציצות שלפניכם נולדו בזכות כרובית שאמא שלחה בבוקר “את חייבת להכין איתה משהו, היא כבר שבוע אצלי במקרר”. אל התפרחת הלבנה התווספו תבלינים, תפוחי אדמה, קצת קמח, גבינה צהובה שאחרי האפייה מתייצבת, ומייצבת את הקציצות הרכות, ופירורי לחם שסופגים את הנוזלים.

אגב, לגרסה טבעונית ממירים את הגבינה בגבינה צהובה טבעונית ויש כאלה מלא. בויטופיה (שהיא מעדנייה טבעונית בראשון) יש כמה נהדרות, לחברת “משו משו” יש מגוון אופציות וטעמתי לא מזמן את “צהובה מהטבע” וגם היא מוצלחת. ומה לגבי הביצים? פשוט מוותרים עליהן.

ודבר אחרון לפני שאני שולחת אתכם להכין את הקציצות, יש כאן 2 אופציות להכנה שלהן – בטיגון או באפייה. אם תשאלו אותי, אני מעדיפה את הגרסה האפויה שטעם הכרובית דומיננטי בה יותר, מצד שני, הבאתי את 2 הסוגים לארוחה משפחתית והדעות היו חלוקות, מה שמחזק אצלי את ההחלטה לאפות ולא לטגן. כי כשאין דעה נחרצת לטיגון כנראה שהאפייה נתנה פייט לא רע בכלל 🙂

שיהיה שבוע מקסים.

קציצות כרובית ותפוחי אדמה
ככה הן נראות בגרסה האפויה. בדיוק אותה בלילה רק בתנור

קציצות כרובית ותפוחי אדמה (אפויות או מטוגנות)

מצרכים:
2 תפוחי אדמה, קלופים
1 כרובית, שטופה היטב
2 ביצים
1/2 צרור עירית
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור
6 שיני שום, כתושות דק דק
80 גרם גבינה צהובה קשה, מגורדת (אני השתמשתי בגאודה אבל אפשר גם קשקבל, גלבוע, נועם, וכו)
1 כף שמן זית
1/2 כוס פנקו או פירורי לחם
3-4 כפות קמח לבן רגיל
1 כפית אבקת אפייה

אופן הכנה:
– מתחילים בבישול תפוחי האדמה והכרובית עד ריכוך. אני אוהבת לקלף את תפוחי האדמה, לחתוך לקוביות ולשים בסיר עם כרובית מפורקת לפרחים. מבשלים עד ששניהם רכים ומסננים היטב מכל המים. ואל תגלו, אבל אפשר לשים את תפוחי האדמה ופרחי הכרובית גם במיקרו, כשהם מכוסים, ולחמם בערך 8 דקות עד שהם מתרככים.
– קוצצים לטבעות דקות את העירית וכותשים את השום דק.
– בקערה גדולה מניחים את תפוחי האדמה והכרובית ומועכים לפירה. זה לגמרי בסדר אם נשארים קצת פרחי כרובית או חתיכות של תפוחי אדמה, זה אפילו מוסיף למרקם.
– מוסיפים את שאר המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, ומערבבים היטב.
– אם מטגנים: מחממים שמן זית במחבת עד לגובה של 1/2 ס”מ, על אש בינונית,  יוצרים קציצות שמנמנות עם ידיים רטובות ומטגנים משני הצדדים עז הזהבה (אבל ממש להזהיב אותן טוב טוב). חשוב לטגן על אש בינונית כי אש גבוהה תשרוף אותן מבחוץ ואז הפנים עוד לא יתבשל ואש נמוכה תגרום לטיגון ארוך שבהן הקציצות ישתו הרבה שמן.
– אם אופים: יוצרים קציצות די עבות עם ידיים רטובות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן בתרסיס שמן. מרססים שוב מעל הקציצות עם תרסיס השמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות בערך. תלוי מאוד בגודל הקציצות שיצרתם. מה שכן, חשוב להפוך אותן לצד השני אחרי 20 דקות כדי לקבל צבע זהוב גם בצד השני.

קציצות כרובית ותפוחי אדמה
גרסה אפויה מול גרסה מטוגנת. מי לדעתכם טעים יותר?

הערות ושדרוגים
– במקום עירית אפשר לשים פטרוזיליה, בזיליקום, כוסברה או פשוט לוותר.
– אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין.
– כרובית אוהבת שום, ממש אוהבת שום, אז הוא באמת נחוץ כאן. אבל אם אתם לא מחסידי השום אפשר להוריד לחצי כמות או לוותר.
– אפשר להוסיף לתערובת ירק קשה אחד,כמו קישוא או גזר, מגורד על החלק הדק בפומפייה.
– אל תדלגו על שלב שימון התבנית ושימון הקציצות למעלה אחרת זה יצא יבש ולא טעים.

  • לשתף זה כיף

39 תגובות

  1. יעל וייס says:

    אפשר במקום פירורי לחם להשתמש בקוואקר?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין שום בעיה.
      בהצלחה ואשמח לשמוע איך יצא.

  2. עטרה says:

    אפשר לוותר על הגבינה ? מעוניינת בקציצות פרווה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר גבינה טבעונית ואפשר להמיר בעוד תפוח אדמה אחד.

  3. רותם says:

    היי רחלי,
    כמה לביבות יוצאות בערך?
    תודה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      בין 25-30 אולי אפילו יותר תלוי בגודל שלהן. אני אוהבת אותן שמנמנות ולא דקות.

  4. אנבל says:

    הייתי מקטינה את כמות השום בחצי, חוץ מזה יצא ממש טעים. בטוח אכין שוב!

    1. רחלי קרוט says:

      חח ואני הכנתי אתמול עם כמות כפולה 🙂 חשים שאמא שלי מטרנסילבניה שם היו אוכלים שום כמו שאוכלים כאן תפוחים? 🙂

  5. סופי says:

    הי רחלי, אפשר להמיר את הקמח הלבן בקורנפלור?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אבל תורידי לכף אחת. או כמות זהה של קמח עדשים למשל

      1. סופי says:

        תודה!

  6. מור says:

    היי. הטעם יצא מושלם!!!!! אבל גם בתנור וגם בטיגון הקציצות מתפרקות ולא נהייתה לי קציצה….
    מה עשיתי לא בסדר?
    תודה רבה!!!!

    1. רחלי קרוט says:

      זה בדרך כלל קורה כשהכרובית מגירה נוזלים או כי היא לא מעוכה כמו שצריך. פעם הבאה עוד קצת תפוח אדמה מעוך וזה יסתדר.

  7. טל סרוסי says:

    היי,
    האם נראה לך שאפשר לעשות עם בטטה במקום תפוח אדמה ?

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, רעיון נהדר

      1. טל סרוסי says:

        הכנתי לקראת חנוכה ויצא מעולה !!
        תודה רבה!

  8. שני says:

    ללא מילים
    יחד עם הקציצות גזר האפויות שלך הקציצות האלה פשוט מעולות.
    ממש מוצלח
    אשמח בהזדמנות למתכון ללביבות תפוח אדמה ולביבות בטטה אפויות….להתחיל להתכונן לחנוכה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת. ויו, יש לי מתכון של סבא לי ללביבות תפוחי אדמה מדהימות. טוב שהזכרת לי לעלות אותם <3

    2. כרובית says:

      מבאס. עשיתי הכל לפי המתכון, אבל הן ממש השתטחו במהלך האפייה. אני חושב שאבקת אפייה מיותרת.

  9. רוני says:

    היי רחלי,
    ממש כיף פה… 🙂
    את נהדרת!

    אפשר לשאול באידה תרסיס שמן את משתמשת?

    תודה!!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה!
      אני משתמשת בזה של פאם, בעיקר זה של השמן זית או שמן קוקוס.

  10. יאנה says:

    הכנתי ויצא טעים ממש אבל לא בטוחה אם הן באמת מוכנות.. המרקם שלהן אחרי אפייה /טיגון אמור להישאר רך ועיסתי ?

  11. שרון says:

    מתכון מהמם. יצא מושלם.

  12. נעמה says:

    שאלה…. מה מהמרכיבים אני צריכה להוסיף עוד אם הן טיפה מתפרקות לי גם בזמן הטיגון וגם אחרי?
    והטעם פשוט גן עדן!!!

  13. אתי says:

    יצא מושלם ??

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה. כיף לשמוע

  14. לי says:

    אוי ממש מבאס.. לא משנה כמה זמן הן באפייה או בטיגון עדין על פלנצ’ה.. הן ממש עיסתיות מבפנים.. הן נראות מעולה מבחוץ.. מבפנים הן לא מוכנות להיות מוכנות, אלא אם המרקם שלהן ממש רך, חי כזה.. !מוזר..לא קורה לי אף פעם עם קציצות שכאלה..

  15. מיכל says:

    היי רחלי,
    הקציצות כבר מעבר לזמן הרצוי בתנור, והמרקם ממש רך מבפנים. איך זה אמור להיות? להשאיר עוד?

  16. לירון says:

    היי,
    האם אפשר להקפיא את הקציצות אחרי האפייה?

  17. נטע שמואל says:

    אפשר להחליף את תפוח האדמה בבטטה?

  18. תמר says:

    היי,
    הלכתי ען המתכון אחד לאחד.
    ניסיתי לטגן את הקציצות והן התפרקו גם אחרי שהשחימו יפה 🙁
    עכשיו מנסה בתנור ומקווה שיצא טוב. הריח ממש מעולה.
    טעמתי את המפורקות והן ממש טעימות. חבל לי שלא יצליח לי.

  19. זאב says:

    בקשה כללית: לציין תמיד כמה יחידות נוצרות מכמות המצרכים המפורטת.

  20. לימור says:

    הי, האם שום כתוש דק דק הכוונה קצוץ או כתוש?

  21. כרובית says:

    מבאס. עשיתי הכל לפי המתכון, אבל הן ממש השתטחו במהלך האפייה. אני חושב שאבקת אפייה מיותרת.

  22. אורן says:

    הכנתי את הקציצות לארוחת הערב. יצאו טעימות ורכות אחרי אפייה של 40 דקות. הוספתי גם גבינה מלוחה גרוסה. ילדיי לא אהבו שזה רק אומר שנשאר יותר לנו ההורים

  23. אורית says:

    גרסה לפסח- בלי קטניות- אפשר קמח תפוא או קמח מצה?
    וגם הרבה כתבו שהתפרק. מה עושים שזה לט יקרה?

  24. תמר says:

    במה אפשר להחליף את העירית?

  25. הילה ג. says:

    אצלנו המתכון הוא עם שמיר👌🏻

  26. שני says:

    היי רחלי 🙂
    אוהבת ממש את המתכונים שלך ומקבלת עליהם הרבה שבחים אבל משהו לצערי במתכון הזה לא עובד.
    הכנתי אתמול את הקציצות.
    קראתי בתגובות פה שהן התפרקו לחלק מהמגיבים ולכן הקפדתי מאוד על הכמויות של הקמח/תפוחד אדמה/פירורי לחם ואפילן סחטתי את הנוזלים של הכרובית.
    אך הקציצות התפרקו בטיגון :/

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend