כשפתחתי את הבלוג התכוונתי לעלות אליו את האוכל הקבוע שלי. זה שאני אוכלת קבוע בצהריים, מכינה קבוע בשבתות וזוללת קבוע אחרי הארוחה (היי כדורי שוקולד). רציתי שיהיה לי מקום קטן שבו ישמרו כל המתכונים ליום שאשכח מה הוספתי לעוגיות שהפך אותן לעוד יותר טעימות, ליום שאמא שלי תרצה שוב את המתכון לרוטב קיסר ובכלל, לימים שבהם ארצה להסתכל על הכל קצת מהצד.
בינתיים חלפו להם כבר מעל 4 חודשים ופתאום הבנתי שהאוכל הקבוע שלי הפך לנחלת הכלל. שהזכרונות שלי מהמטבח קיבלו חיים חדשים בבתים רבים. שיש ילדים איפשהו ברחובות ובשדרות, בבאר שבע ובפתח תקוה, בתל אביב ובטבריה, שהכינו להם קציצות עוף בלימון ועוד כמה שנים הם יספרו על הטעם המופלא שלהן וכמה הריח הזה יזכיר להם את הבית.
זה באמת מרגש אותי.
והעלתי את זה עכשיו, כי הפעם אני חורגת ממנהגי ומעלה מתכון שלא אני כתבתי. מאחורי המתכון עומדת מעיין נדיר, חברה ובשלנית מדהימה, שלא מזמן קפצה אלי לביקור וביחד הכנו שלל תבשילים – כדי שיהיה מה לאכול כל השבוע.
— הנה אגב עמוד האינסטגרם המעולה שלה: https://www.instagram.com/maayannadir/
אחרי שסיימנו להכין את כל מה שרצינו, גילינו שנשאר עוד בשר טחון במקרר שלא השתמשנו בו.
תוך כמה דקות, ואני לא מגזימה, זה באמת לקח כמה דקות, מעיין כבר עמדה שוב מול הכיריים וטיגנה קציצות. היא קראה להן קציצות בשר של ילדים אבל בנינו, כולם יתאהבו בהן, גם המבוגרים.
טו מייק א לונג סטורי שורט, אחרי חצי שעה הגיעה המשפחה שלי וביחד אכלנו את כל התבשילים והקציצות. אתם בטח יכולים לנחש מה קרה אחר כך נכון? כי אם לא, אני רק אספר שהצלחת התרוקנה כשכל אחד חוטף רק עוד קציצה אחרונה ודי.
אז ביקשתי יפה ממעיין את המתכון, כי למרות שהוא לא נוצר אצלי במטבח הוא בהחלט רקם זכרון חדש והוא תמיד יזכיר לי ארוחת חברים, שיחות קטנות מסביב לשולחן בסלון וכמובן, את מעיין.
קציצות בשר בציפוי פירורי לחם
מצרכים:
500 גרם בשר טחון
1 בצל לבן, קלוף
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית בהרט (אפשר גם קצת יותר)
1 ביצה
לציפוי:
פירורי לחם
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל דק דק או מגרדים על החלק העבה בפומפייה (בעיקר אם יש לכם ילדים שלא אוהבים את המרקם של הבצל).
– קוצצים דק את הפטרוזיליה.
– לשים בקערה את כל המצרכים. השלב הזה חשוב כדי לפתח את החלבון של הבשר.
– יוצרים כדורים ומשטחים מעט.
– מצפים בפירורי לחם מכל הצדדים ומטגנים במחבת עם שמן צמחי שמגיע עד 1/2 גובה הקציצה.
הערות ושדרוגים
– אל תספרו למעיין שהמלצתי על זה, אבל אפשר להוסיף גם גזר אחד מגורד דק על פומפייה. בסדר בסדר, אז יש לי שריטה קלה עם הוספת גזר לכל דבר.
– אפשר ליצור צורה של קבב מהתערובת ולהדק מסביב למקלות קינמון ואז מטגנים או אופים.
– לגרסה אפויה: מניחים את הקציצות על תבנית תנור עם נייר אפייה, מרססים מעל עם ספריי שמן ואופים במשך 10-15 דקות ב-190 מעלות או עד שהקציצות מוכנות.
– אפשר כמובן גם בלי פירורי לחם אבל הם מאוד מוסיפים.
– לגרסה יותר פיקנטית אפשר להוסיף 1/2 כפית צ’ילי גרוס או פפריקה חריפה.
בצל אחד? שניים? לא מופיע בצל ברשימת המצרכים…
תודה!
צודקת, תוקן 🙂
משנה איזה בשר? בקר/עוף?
אם זה בקר עדיין מוסיפים ביצה?
תודה:)
בקר, וכן 🙂
שלום,
כמה זמן אמור להישאר על הגז, ואיך אפשר לדעת מתי קציצה מוכנה?
אפשר להקפיא?
בהחלט. ולחמם בתנור או בטוסטר אובן
היי רחלי, יש אפשרות לשים משהו אחר במקום בהרט? מרגיש לי מתקתק מדי סטייל קינמון…
היי רחלי. לא שמים פירורי לחם גם בתוך ההמסה של הבשר?
האם צריך לעטוף את הקציצות בביצה לפני הפירורי לחם? כמו שניצל
היי , במשך כמה זמן מטגנים?
איך יודעים שמוכן?
תודה רבה
היי רחלי, במידה ואני לא שמה בצל בקציצות האם כדאי להוסיף תפוח אדמה מגורר או מבושל כפירה? ואיזה תבלין מומלץ במקום בהרט? תודה רבה
הביצה חובה? יש לי ילד שאלרגי לביצים….