מתכון של אמא שלי, שיודעת לתבל כמו קוסמת ולבשל כמו שד, לקניידלך רכים רכים שלא תפסיקו לאכול. מהמרק, מהמקרר, מהצלחת.
ממליצה לכם בחום להכפיל כמויות, זה נגמר בשנייה.
קניידלך
מצרכים:
1 תפוח אדמה, קלוף
4 ביצים
2 כוסות קמח מצה
2 כוסות מים חמימים
1/2 כוס שמן
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
– מבשלים תפוח אדמה במים מומלחים עד ריכוך. מוציאים החוצה מהמים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה.
– מרתיחים הרבה מים בסיר גדול. כמה הרבה? פשוט למלא סיר של מרק – במים האלה יתבשלו בקרוב הקניידלך.
– לקערה עם תפוח האדמה המעוך מוסיפים 4 ביצים וטורפים היטב עם מזלג.
– מוסיפים קמח מצה, מים, שמן מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
– מניחים לתערובת לנוח (רבע שעה במקרר או חצי שעה בחוץ).
– יוצרים עיגולים בגודל פינג פונג מהתערובת, עם ידיים רטובות, ומבשלים בתוך הסיר עם המים הרותחים.
– הקיינדלך מוכנים כשהם צפים, רכים ושמנמנים. בסביבות 10 דקות בישול.
– שומרים בכלי סגור (הם מעט מתקשים בקירור וזה בסדר) או מעבירים לתוך המרק ואז הם ישמרו על המרקם הרך שלהם.
והנה גם מתכון מעולה למרק עוף שמשתדך מושלם לקניידלך (בפסח מוותרים על האטריות).
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- אל תפספסו: מלא מתכונים מעולים לפסח.
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוג
הערות חשובות
– ככל שהתערובת תעמוד ככה היא תתייצב יותר ואולי תזדקקו לעוד קצת מים. העקרון כאן הוא שככל שיש יותר נוזלים בתערובת היא תצא רכה יותר. מצד שני, אם היא תהיה רכה מדי לא תוכלו ליצור כדורים. אז אם הוצאת את התערובת מהמקרר והיא יציבה מדי אפשר להוסיף לה עוד חצי כוס מים.
– אצלנו בבית אוהבים הרבה פלפל שחור אבל לא בטוח שגם אצלכם לכן כתבתי 1/2 כפית, שזה אמנם מתבל את הכדורים אבל לא מאוד. אם אתם אוהבים טעם קצת יותר פיקנטי תשימו קצת יותר.
אני רוצה להכין אבל לא הבנתי משהו במתכון, את מערבבת את הביצים לתוך הפירה?
יס 🙂
כמה קניידלך יוצאים לפי הכמויות במתכון?
מאוד תלוי בגודל, אבל בסביבות 30
בתור אחת שלא מבינה בקיינדלך, לפי מה שרשום בהוראות צריך לערבב את הביצים בסיר עם המים רותחים..
צודקת לגמרי, זה אכן לא מאוד מובן. מיד מתקנת 🙂
המים בסיר הם לצורך בישול הקניידלך בלבד.את הביצים ואת שאר המוצרים מוסיפים לפירה.
חג שמח
וויתרתי על המתכון של אמא שלי לטובת המתכון של אמא שלך ואכן עננים. אולם קצת התפרקו במים.
יכול להיות שהייתי צריכה לבשל בשני חלקים?
קודם כל, הכי מחמיא לי וממש תודה!
לגבי הבישול, אם הסיר היה קטן והם היו שכבה מתחת לשכבה אז אכן עדיף ב-2 נגלות. בכל מקרה, הכי טוב זה לאפשר לתערובת להתייצב קצת במקרר או מחוץ למקרר ואז היא לא מתפרקת בבישול.
חג שמח!
אשכרה עננים. תודה רחלי על מתכון מעולה ופשוט!
האם אפשר להכין אותם כמה ימים מראש?
כן, אין בעיה. ולשמור בקופסה סגורה או הכי טוב – בתוך המרק.
אפשר לשמור את בתוך המרק? זה לא ימשיך להתנפח או להתפרק?
הכנתי בדיוק לפי ההוראות והכל התפרק לי אחרי 7 דק בישול. יש לך מושג אולי למה זה קרה?
אפשרי לבשל אותם כבר לתוך המרק עצמו?
בשל מחסור בקמח מצה… האם ניתן לרסק/לטחון מצות במקום ואם כן מה הכמות??????
חג שמח!!!!
האם ניתן להחליף את קמח המצה בקמח אחר?
הקניידלך יצאו רכים וטעימים בטירוף!
אחלה ארוחה לחול המועד פסח!
רחלי יקרה, אמת דיברת.. קניידל- עננים:), מנסה כל פעם מתכון אחר ו.. זהו! לא מחליפה את זה. בכלל אוהבת ונהנית מאוד לבשל ולאפות את המתכונים השווים שאת מפרסמת. חג שמח, אצלינו גם בסוכות אוכלים מרק עם קניידלך: ).
באה לאכול איתך 🙂
מצטרפת לשאלה… מה קורה אם מבשלים כבר במרק?
זה מעכיר את המרק
היי:) גרה בחו”ל ואין לנו פה קמח מצה. האם יש תחליף שעדיין יהיה כשר לפסח? בנוסף במידה וכן האם יחס הכמויות נשאר זהה?
היי,
האם ניתן להשתמש בקמח אחר / סולת במקום קמח מצה?
תודה!