קמטוטי פילו במילוי גבינות ותרד

Posted on

לפני כמה חודשים גיליתי את שיטת הקיפול הזאת, של בצק הפילו, בעמוד אינסטגרם טורקי ומאז התאהבתי. בבצק, בקיפול המהמם ובשלל הרעיונות שעלו לעמוד.

אז נכון שכל המתכונים שם היו מתוקים, לרוב במילוי אגוזים ועם סירופ סוכר מעל, ממש כמו בקלאווה, אבל אני בעיקר התאהבתי בשיטה.

כשהתחלתי לחשוב על מתכונים לחג, הדבר הראשון שכתבתי בטבלת הרעיונות היה קמטוטי פילו – שם שהמצאתי למאפה הזה בשנייה הראשונה שראיתי אותו (ותזכרו איפה קראתם על השם הזה קודם :)).

 

אפשר להניח אותם בתוך תבנית מלבנית או בתבנית עגולה. צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

אם אתם לא אוהבים תרד אפשר להמיר אותו בחצילים קלויים, מנגולד חתוך דק דק (בלי החלק הלבן), פלפלים קלויים וחתוכים לקוביות, קוביות בטטה מבושלת ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.

זהו, אז אחרי חודשים שאני מתאפקת לא לספר לכם על שיטת הקיפול המיוחדת הזאת אני שולחת את הפוסט הזה לאוויר ואת המתכון המעולה הזה לחוברת שבועות ומחכה לשמוע איך יצא לכם.

חג שמח!

כל השלבים בדרך לקמטוט המושלם. צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

קמטוטי פילו במילוי גבינות ותרד

מצרכים:
8 עלי פילו מעדנות, מופשרים לפי הוראות היצרן
1/2 שקית (200 גרם) עלי תרד קפואים של סנפרוסט, מסוננים מנוזלים או עלים טריים
3 שיני שום, קלופות וכתושות
1/2 חבילה (100 גרם) גבינת גלעד-קצ’קבל או מוצרלה מגורדת
1/2 גליל (100 גרם) גבינת פרומעז או גבינת שמנת
1/2 קופסה (125 גרם) פטה עזים או כבשים או בולגרית פיראוס, מסוננות מנוזלים
1 ביצה
מעט פלפל שחור גרוס
תרסיס שמן או 1/2 כוס שמן
1/2 כפית מלח גס (לא חובה, הגבינות גם ככה מלוחות)

אופן הכנה:
– קוצצים את עלי התרד לרצועות דקות. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את השום.
– מגררים את גבינת הקצ’קבל בפומפייה גסה וחותכים את גבינת הפרומעז לקוביות קטנות. מוסיפים לקערה יחד עם שאר המרכיבים, למעט בצק הפילו והשמן, ומערבבים היטב.
– מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים מעט את התבנית.
– מניחים עלה פילו על משטח העבודה, כשהצד הרחב פונה אליכם, ומשמנים בתרסיס או במברשת טבולה בשמן. חשוב שכל פני הבצק יהיו משומנים, כדי שיהיה קל לקמט אותו.
– אוחזים באמצע צלע הבצק הקרובה אלינו ובאמצע הצלע הרחוקה ומקרבים אותן זו אל זו תוך יצירת קפלים, כמו אקורדיון, עד שמתקבלת צורה של פפיון (ראו תמונות שלבים).
– אוחזים באמצע הצלע הימנית של הבצק ובאמצע הצלע השמאלית, ומקרבים גם אותן זו אל זו, תוך יצירת קפלים, עד שמתקבלת צורה הדומה לשבשבת עם 4 כנפיים (ראו תמונות שלבים).
– מקפלים את אחת הכנפיים על הכנף הנגדית לה ומניחים במרכז המאפה 2 כפות גדושות מהמילוי (ראו תמונות שלבים). מקפלים את כל הכנפיים מעל המילוי, ליצירת כדור (ראו תמונות שלבים). הופכים את הכדור ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי.
– משמנים את המאפים בתרסיס או במברשת – חשוב לשמן היטב את כל הבצק, כדי שלא יתייבש ומתבלים במעט מלח גס (קחו בחשבון שהגבינות שבמילוי מלוחות אז בעדינות).
– אופים כ-30 דקות, עד שהמאפים זהובים. מגישים חם.

אפשר לחמם בתנור שוב לפני ההגשה. צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

הערות ושדרוגים
– במקום תרד אפשר למלא בקוביות פלפלים קלויים, קוביות בטטה מבושלת, קישואים מגורדים, חצילים קלויים ועוד ועוד.
– במקום גבינת פרומעז אפשר להשתמש בעוד כמות של גבינת פטה.
– מומלץ לשים ממש מעט מלח מעל כי הגבינות מלוחות.
– במקום מלח גס אפשר לפזר, אחרי השימון, פרג שלם.
– חשוב ממש לשמן את העלים טוב טוב אחרת הם יצאו יבשים בגלל שהבצק הזה מאוד דל בשומן.

26 תגובות

  1. מלי says:

    רחלי נראה שיגעון!!!!! יש לך הצעה איך להחליף גבינות פה אני פשוט לא אוהבת את טעמן החזק של גבינות העיזים למינהן….

  2. אפרת says:

    וואי
    נראה מטורף!

  3. יאנה says:

    חייבת לנסות, נראה יאמי 🙂

  4. שירה says:

    האם יש כאן עדיפות לשמן רגיל (קנולה?), על שמן זית? ואם כן, למה?

  5. בתחן says:

    אפשר לוותר על התרד?
    חוץ ממנו הכל נראה טעים…

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אפשר בעיה לוותר. וגם אפשר להחליף בפרוסות פטריות, חצילים קלויים, מנגולד וקוביות בטטה רכות

  6. חנה says:

    אפשר להקפיא לפני השלב של האפייה ?

    1. נטלי says:

      מצטרפת לשאלה!

  7. אורית says:

    היי רחלי

    נראה מופלא! מצטרפת לשאלה, האם אפשר להכין יום לפני ולאפות אחר 24 שעות?

  8. טל says:

    היי רחלי!
    נראה מצוין, אכין בהקדם ללא ספק.. רשמת ברכיבים ביצה אבל לא ראיתי מתי משתמשים בה. האם היא מיותרת או שכדאי להבריש על המאפה לפני התנור?

  9. סימה says:

    הי זה נראה כ”כ יפה בתמונה פתאום קמטים שזה על עלים.אז הכנתי . קצת חששתי שלא אצליח והתחלתי אבל הסברת בול …ממש רעיון מדליק . נראה טוב זה בתנור ..ולמעדנות באסוש זה הפרדת עלי הפילו שנקרעים בטוח יש פתרון לזה ..תודה על הרעיון המדליק וחג שמיח.

  10. רינה הירשלר says:

    מה זאת אומרת הופכים ושמים בתבנית ? החלק התחתון כלפי מעלה אז איך יצאו קמטוטים?

  11. טל says:

    יש לך רעיון לכזה גם עם גבינה מתוקה? אני רוצה להכין 2 גרסאות. וכמה מהחבילה של הפילו זה 8 עלים? תודה!

  12. מיכל says:

    היי רחלי
    שקית תרד קפוא של סנפרוסט מכילה 800 גרם וכתבת להשתמש במחצית 200 גרם .. כמה אמור להיות ?
    אשמח אם תוכלי לענות לי היום רוצה להכין ..
    תודה וחג שמח
    מיכל

  13. רינה הירשלר says:

    הצלחתי!!! רק לא מצויין האם לשים בציפות או ברווחים…

  14. שוש רוס says:

    הכנתי עם פלפלים קלויים. יצא מדהים וטעים להפליא.
    נחטף ראשון בשולחן של שבועות.
    תודה על המתכון

  15. סלט עדשים שחורות עם בטטה וגבינת פטה – קרוטית – Krutit says:

    […] סלט ברוקולי עם חמוציות, שקדים קלויים וגבינת פטה מאפה קמטוטי פילו במילוי גבינות ותרד סלט פרוסות קישואים עם תפוזים וגבינה מלוחה מניפות […]

  16. שוש רוס says:

    כל כך קל להכנה. היה מרשים על השולחן. הכנתי עם פלפלים קלויים. יצא טעים בטירוף, נחטף מהשולחן בן רגע
    תודה על המתכון

  17. חצאי דלורית במילוי קינואה והפתעות – קרוטית – Krutit says:

    […] כאן): סלט ברוקולי עם חמוציות, שקדים קלויים וגבינת פטה מאפה קמטוטי פילו במילוי גבינות ותרד סלט פרוסות קישואים עם תפוזים וגבינה מלוחה מניפות […]

  18. הקינוח המושלם – טרייפל קרם לימון עם מוס גבינה, תותים ועוגיות חמאה מפוררות says:

    […] כאן): סלט ברוקולי עם חמוציות, שקדים קלויים וגבינת פטה מאפה קמטוטי פילו במילוי גבינות ותרד סלט פרוסות קישואים עם תפוזים וגבינה מלוחה מניפות […]

  19. לאל says:

    היי,
    נראה ממש מעולה!
    האם אפשר להקפיא לפני האפייה?

  20. חדוה says:

    בוקר טוב, אני רוצה להכין את קמטוטי פילו בתגובות ראיתי שאלה שחזרה על עצמה האם אפשר להכין מראש ללא אפיה להקפיא ולאפות סמוך לארוחה, לא מצאתי את תשובתך , לכן מנסה שוב לשאול , אני רוצה להכין ליום ההולדת של נכדתי וחשוב לי לדעות אם אפשר להכין מראש? האם ישאר קרנצי? אשמח לתשובתך

  21. מירב דודי כהן says:

    נראה וואו! מצטרפת לשאילה האם ניתן להכין מראש

  22. סמדר says:

    הכנתי עם טופו. כך שיצא פרווה.
    התוצאה מאד מרשימה ומאד מאד טעימה!
    תודה רבה לך על הוראות מפורטות ומדויקות.

  23. אורה says:

    רחלי יקרה, כל כך הרבה פעמים שאלו את השאלה וחבל שאת לא עונה לשאלה כל כך חשובה .
    האם ניתן להקפיא לפני האפיה את בצק הפילו עם המילוי להפשיר כעבור כמה ימים ולאפות?

  24. ויקטור מזרחי says:

    היי לכולם,
    מאוד לא כיף פה.
    הרבה מאוד שאלות של עוקבים
    ובסך הכל תשובה אחת של מי שהיתה אמורה
    לתת הסברים לכולם.
    אלך לחפש אתר יותר כייפי
    ויקטור

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend