הכנתי הרבה קישים בחיי. זה היפה, משמח וטעים מבין כולם. זה שאני הכי גאה בו כי הוא מביא מלא חיוכים לשולחן. ומלא קריאות התפעלות. ומלא זכרונות. אני מבטיחה לכם שאף אחד לא ישכח לכם את הקיש הזה.
מכינים אותו מבצק פריך קנוי (כן!) שממש ממש פשוט להניח בתוך התבנית ואפילו לא צריך לאפות אותו קודם. ואז כל מה שנשאר זה לערבב גבינות טובות ביחד עם עלי תרד (לא חובה להוסיף אותם) ולסדר מעל רעפים של ירקות טעימים. זה הזמן שלכם להתפרע ולשחק – אפשר לשים רק קישואים/זוקיני, אפשר רק בטטה, ואפשר לשלב כמו שעשיתי פה. בעיני זה הכי טעים. פחות משעה בתנור וזה מוכן. וזה נפלא גם ביום שאחרי.
רק אל תשכחו סלט בצד כן?
ואגב, שימו לב שכל הגבינות פה ניתנות לשינוי בהתאם לאחוזי השומן שאתם מעדיפים. כמובן שאחוזי שומן גבוהים יותר יהיו קרמיים ועשירים יותר אבל גם אחוזי שומן נמוכים יניבו קיש נפלא. אפשר להשתמש בפטה או בולגרית 5% ואפשר לשים שמנת לבישול 10% או 15%. ואז כל השאר, פרט למעט בצק מסביב, זה בעצם ירקות.
מאחלת לכם שתמיד תשמחו מסביב לשולחן. שתמיד תייצרו זכרונות טובים. שתמיד יהיה לכם.ן טעים.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
קיש תרד עם כתר רטטוי
מצרכים ל-2 קישים בקוטר 22:
1 בצק פריך מלוח קפוא – מופשר על פי הוראות היצרן
2 ביצים L
1 קופסה (250 גרם) פטה או בולגרית – כמה אחוזי שומן שאוהבים
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38% – השף הלבן (או שמנת לבישול 15%)
120 גרם מוצרלה מגורדת
2 כפות קמח או קורנפלור
1 סלסלה עלי תרד (כמה? כל כמות תעבוד פה)
3/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
לכתר רטטוי:
2 בטטות בינוניות, קלופות
3 עגבניות אדומות ויפות
2 זוקיני ירוק או צהוב או גם וגם
2 קישואים
1 בצל סגול, קלוף
אופן הכנה:
– פורסים את כל ירקות הרטטוי לפרוסות דקות ואת הפרוסות האלה חותכים לחצי או חצי ירח. מניחים בצד.
– קוצצים דק את עלי התרד.
– בקערה גדולה מערבבים יחד ביצים, בולגרית/פטה, שמנת, מוצרלה, קמח, עלי תרד, מלח ופלפל.
– מניחים את הבצק הפריך בתוך תבנית קיש עגולה או מלבנית. איך הכי קל? מניחים את התבנית על הבצק וחותכים מסביב את גודל עיגול/מלבן התבנית ומניחים את הבצק שחתכתם בתוך התבנית. עכשיו נשארו השוליים – חותכים את הבצק לפס בעובי התבנית ומצמידים לדפנות. אין כמובן בעיה להדביק את הבצק אחד לשני כמו פאזל. חוזרים על הפעולה עם התבנית השנייה.
– מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון.
– ממלאים כל תבנית קיש במחצית מהמילוי או עד 3/4 גובה ולא יותר.
– ועכשיו מסדרים מעל את הירקות החתוכים כמה שיותר צמודים ומנסים לגוון עם הצבעים. את כל הירקות החתוכים שנשארו לכם אפשר לדחוף בין לבין אל תחששו הם גם ככה מצטמקים מעט.
– מתיזים מעל תרסיס שמן או מברישים בשמן זית ומפזרים קצת פלפל שחור גרוס. אפשר גם מעט מלח גס.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45-55 דקות או עד הזהבה יפה. זמן האפייה תלוי מאוד בגודל התבנית שלכם וגם בעובי הירקות שפרסתם. אז תתחילו לבדוק כבר אחרי 40 דקות אם זה כבר זהוב.
הערות ושדרוגים
– אם נשאר לכם מהמילוי והירקות פשוט תאחדו הכל יחד, תוסיפו 1 כפית אבקת אפייה וביצה, ותערבבו היטב. ועכשיו לתנור בתוך תבנית שקעים של מאפינס.
– אפשר לשדרג את המילוי ולהוסיף 3/4 כפית אבקת שום ו/או 1/2 כפית צ’ילי גרוס.
– חשוב לחתוך את הירקות באותו עובי כדי שהם יאפו ביחד באותו זמן.
– המתכון בשיתוף תנובה.
יש המלצה למנדולינה טובה?
בחיי שזה קיש משמח!
זה הקיש הכי מתאים לפורים.
קיש אסתר המלכה.
בא לי עליו אהבה גדולה.
ברכות אהובתי ❤️💋
האם אפשר להכין ביום לפני ולהגיש למחרת בצהרים או שצריך להכין באותו יום? האם זה מתאים לחגיגה בחוץ?
קיש מהמם ויפיפה.תודה על המתכון והרעיון
מקסים!
נראה נהדר, האם אין צורך לחלוט את התרד טרם האפיה?
שלום! איזה קיש מקסים. מכינה אותו למשלוח מנות. רק שאלה – האם יש לך מתכון לבצק פריך ביתי במקום הקנוי? תודה רבה
רצתי להכין כי הקיש מהמם ביופיו.
פעלתי לפי הוראות ההכנה, ובסיום האפיה הקיש נראה בדיוק כמו בתמונה .
אבל….
הרטטוי נשאר לא אפוי בכלל, רק החלק העליון השחים כמו בתמונה, בקיצור אין תוכו כברו. מאכזב מאד מאד מאד
אהלן. ראיתי שגם באינסטגרם השאלה חוזרת על עצמה. איך מוודאים שהרטטוי וכל המלית באמת יתבשלו וייאפו כמו שצריך ?
השתמשתי במנגולד במקום תרד ויצא מעולה. הדבר היחיד הוא שהירקות קצת שקעו פנימה או יותר נכון המילוי קצת עלה ואז זה פחות כתר ויותר “גג”. איך מוודאים שהירקות לא ישקעו?
מתכון מהמם.. עדיפות ליופי בתבנית אליפסה ..
כל האורחים התלהבו מהמראה היפה וגם מהטעם.
תודה על המתכון