קיש פטריות עם פטנט מיוחד באפייה – בלי להכין בצק!

Posted on
קיש פטריות

אם יש משהו שאני לא מרבה להכין זה קישים. גם בגלל שלבי ההכנה הארוכים שכוללים הכנת בצק פריך, קירור שלו, רידוד והצמדה לדפנות ואז אפייה וגם בגלל שאני לא חסידה של מאפים עם הרבה בצק בתחתית ומעט מילוי כמו שקורה לרוב עם קישים.

עד היום, כשרציתי להכין בכל זאת קיש ולא היה לי סבלנות להכין בצק, השתמשתי בבצק מוכן (מאלה שמגיעים קפואים) רק כדי לגלות שלרוב הוא יוצא יבש מדי ובעיקר רוב הקיש מורכב מהבצק שנמצא גם בתחתית וגם בדפנות. ואף מילה שמאתגר לחתוך את הקיש כי הוא מתפרק.

אני חייבת למצוא לזה פתרון קשקשתי עם עצמי לפני כמה שבועות. קיש הוא כזה מאפה יפהפה וטעים, ויותר חגיגי ומרשים מפשטידה, שאני חייבת לחשוב על פתרון.

כך נולד הקיש הזה.

קיש פטריות
קיש פטריות – תראו כמה יפה הוא נחתך

בעצם, במקום להכין בצק ולרדד השתמשתי פה בתחתית בעלה טורטייה של מאסטר שף (גם טעימים אבל גם גמישים ולא נדבקים אחד לשני באריזה) שגם שומר על היציבות והגמישות של הקיש, גם סופג את כל הטעמים, גם מונע נזילות של הבלילה החוצה מהתבנית וגם חוסך טונות של זמן. והגאונות? בתחתית הקיש מתקבלת שכבה דקה ועדינה של בצק נפלא שהופך את הקיש לנוח ממש לחיתוך. ואגב, יש בזה גם הרבה פחות קלוריות מבצק פריך מפוצץ חמאה ששמים לרוב בקישים.

בקיצור, התעלפתי על הרעיון 🙂

אתם יכולים לשחק כאן עם הגבינות והתוספות, כל מילוי של פשטידה או של קיש שאתם אוהבים יעבוד פה. אם אין לכם ריקוטה שימו קוטג’, אם אין מוצרלה שימו צהובה. ואם אתם לא אוהבים פטריות שימו בטטה או פלפלים (למטה בהערות כתוב הכל במדויק).

מה שחשוב לזכור זה להחליף מוצר במוצר אחר שדומה לו. גבינה רכה בגבינה רכה, גבינה קשה מגורדת כמו מוצרלה בצהובה מגורדת וכדומה.

אז קדימה, עכשיו כשממש קל להכין קיש אני מפצירה בכם להכין גם ולספר לי איך יצא.

קיש פטריות
קיש פטריות – בזכות הטורטייה הקיש יציב וגמיש ולא נשבר בחיתוך או כשמחזיקים אותו

קיש פטריות עם פטנט מיוחד באפייה

  • שימו לב: הכמויות כאן הן ל-2 קישים בקוטר 20. אם רוצים קיש אחד משתמשים בחצי מהכמות של כל המצרכים. ואם רוצים קיש אחד גדול? משתמשים בעלה טורטייה גדול יותר שמתאים לגודל התבנית שלכם.

מצרכים (ל-2 קישים בקוטר 20):
2 עלי טורטייה בקוטר 20 ס”מ מאסטר שף
3 כפות שמן זית
10 בצלי שאלוט או 2 בצלים לבנים או סגולים
6 שיני שום, קלופות
2 סלסלות פטריות פורטבלו או שמפניון
כפית מלח
3/4 כפית פלפל שחור גרוס
עלים מ-3 ענפי טימין
1 קופסה (250 גרם) ריקוטה או גבינת שמנת או קוטג’
100 גרם מוצרלה מגורדת או צהובה מגורדת
100 גרם גבינת פטה או בולגרית
3 ביצים L
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה 38% או שמנת לבישול 15%
3 כפות קמח לבן או קורנפלור
מיני כדורי מוצרלה – לא חובה
עלי טימין לעיטור מעל

אופן הכנה:
– אם משתמשים בבצלי שאלוט קולפים אותם וחותכים לרבעים. אם משתמשים בבצלים רגילים קולפים וחותכים לרצועות דקות או קוביות. פורסים את השום והפטריות לפרוסות.
– במחבת רחבה או סיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים והשום עד הזהבה עדינה.
– מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד עד שהפטריות מתחילות להזהיב.
– מוסיפים מלח, פלפל ועלי טימין ומערבבים. מורידים מהאש ומאפשרים לתערובת להצטנן לפני שממשיכים.
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– בקערה גדולה מערבבים ריקוטה/קוטג/גבינה, מוצרלה או צהובה, פטה, ביצים, שמנת מתוקה וקמח.
– מוסיפים לתערובת הגבינות את הפטריות עם הבצל (אחרי הצינון) ומערבבים.
– מניחים ב-2 תבניות קיש בקוטר 20 את עלה הטורטייה (כל תבנית עלה טורטייה אחד) ומוזגים מחצית מתערובת הגבינות והפטריות כמעט עד לסף גובה התבנית כך שיווצרו לכם 2 קישים. מעטרים על במיני מוצרלה ועלי טימין.
– אופים במשך 30-40 דקות או עד שהקישים זהובים יפה.
– מצננים, מחלצים ואז חותכים ונהנים.

קיש פטריות
תראו את הבצק למטה – עדין, דק, מחזיק הכל וטעים. אין לתאר איזה מדהים זה.

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף למילוי זיתים קצוצים, עגבניות מיובשות, עשבי תבלין שאוהבים וכמובן כל גבינה שתרצו.
– במקום פטריות אפשר לשים פלפלים קלויים, קוביות בטטה רכות, פרוסות זוקיני או קישוא ועוד.
– במקום שמנת מתוקה או שמנת לבישול אפשר לשים חלב.
– לקיש יותר גדול משתמשים בעלה טורטייה גדול יותר שמתאים לגודל התנית שלכם.
– המתכון בשיתוף מאסטר שף.

22 תגובות

  1. אווה בנד says:

    היי, ברכיבים כתוב 2 עלי טורטיה ובאופן ההכנה כתוב שיש להניח את העלה אז מה עושים עם העלה השני?🤦🏻‍♀️

    1. רבקי says:

      זה מתכון ל2 קישים
      לכן היא כתבה 2 עליי טורטיה

  2. ברכה says:

    הרעיון של טורטיה מדליק. חייבת לנסות

  3. ימית דולברג says:

    אם עושים חצי כמות, לשים ביצה 1?
    תודה

  4. יעל says:

    אני משתמשת במלווח באותה שיטה. מרדדת מעט שיהיה דק. לתבנית גדולה יותר מניחה שניים אחד על השני ומרדדת לגודל המתאים.

  5. חנה says:

    נראה מדהים. יש הצעה לבצק בלי גלוטן?

    1. שאלות קיטבג says:

      כן, לחפש בגוגל “קיש ללא גלוטן”
      או לחפש טורטיה ללא גלוטן
      ולקחת קורס לתפעול האינטרנט

      1. להטריל בטעם ומידה says:

        כנראה שהקטע שלך הוא שחרור אדים שהצטברו על שנאתך לטמטום אנושי. משהו שלמדתי מילדיי:
        שאלות הן כלי נהדר לחיבור ותקשורת.
        לילדים אין שאלות קיטבג, הם שואלים ותוהים על טיבו של העולם וכל הקיים בו.

  6. ירדן says:

    היי, האם ניתן להקפיא?

  7. נירה חשאי says:

    נראה מדהים ! איך נחתכת הטורטיה לאחר האפייה ? לא מתפרקת או נקרעת ?

  8. כרמל says:

    איפה קונים עלה טורטיה ? מה זה בעצם ?????

    1. שאלות קיטבג says:

      שמעת על גוגל? את מבינה איך להפעיל אינטרנט?

      1. עדן says:

        זה עוזר להיות אדם רע כול כל?

        1. עינת says:

          כמו שנאמר אין אדם רע יש אדם שרע לו וכנראה בגלל זה התגובות שלה כאלו, רחמים

  9. מורן says:

    נראה נהדר! האם ניתן להקפיא פשטידה אחת?

  10. Omer says:

    הכנתי, יצא טעים תודה על המתכון!

    הבעיה הייתה שהקיש לא היה יציב ודי רך על גבול מתפרק , אז אחרי 38 דק ב 180° החזרתי שוב לשלוש דקות. בתמונה פה זה נראה כמו שצריך אז מדוע אצלי יצא ככה אחרי זמן אפיה אידאלי?

    עשיתי חצי מהכמות (חצי קופסת קוטג, 1.5 ביצים, 50 גרם ..) כי לא היה זמן בערב ל2. אולי שווה לציין

  11. חלי says:

    יצא מושלם! חבל שלא מצליחה להעלות תמונה.
    שמתי כמעט 50 דק בתנור ולקראת הסוף העלתי ל190 מעלות.

    1. רחלי קרוט says:

      שלחי לי לאינסטגרם אני ממש אשמח ♥

  12. ימית דולברג says:

    האם ניתן לשים שמנת חמוצה 9% במקום שמנת לבישול או מתוקה?

  13. שבועות שמח:) says:

    יצא מעולה! הכנתי אחד עם תרד אחד עם פטריות, נחתך מעולה ואפילו יצא יחסית דיאטטי (כ1100 קלוריות לקיש). גרף הרבה מחמאות 🙂 תודה! יכולה לשלוח תמונות אם תרצי

  14. פסי says:

    אם אני רוצה לשים קישואים וזוקיני- לטגן אותם? לשים טרי?

  15. עינת says:

    כמו שנאמר אין אדם רע יש אדם שרע לו וכנראה בגלל זה התגובות שלה כאלו, רחמים

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend