קיש גבינות וקיפודי כרישה מקורמלים

Posted on

תרשו לי לפתוח בוידוי – אם יש משהו שאני פחות אוהבת להכין זה קיש. לא תמיד יש לי סבלנות להכין בצק, מילוי, תוספות. לקרר את הבצק, לאפות אותו חצי אפייה, למלא. בקיצור – מדובר בהשקעה.

ולכן לא תמצאו אצלי המון מתכונים לקישים, למרות שאני ממש אוהבת לאכול אותם.

אבל, ויש כאן אבל גדול, אני מאמינה שיש דברים ששווה להשקיע עליהם – כמו הקיש הזה למשל. כזה ששווה להמתין חצי שעה עד שהבצק יתקרר. כזה שכל ביס ממנו מרגישים את ההשקעה ואת מנעד המרקמים והטעמים. כזה שכולם ישאלו בפליאה – מה, באמת, את הכנת?

הקיש הזה באמת שווה כל דקה שתבלו בזכותו במטבח. יש בו בצק פריך מנוקד בפצצות טעם קטנות של פלפל שחור, טימין ומלח. מילוי גבינות משגע ועדין בטעמיו שרק צריך לערבב וקיפודי כרשה מקורמלים עם צנוברים. אגב, למקרה שתהיתם, אכן התמכרתי קלות למילה קיפודים. מה, הקיש הזה לא דומה לקיפוד? טוב נו, שתפו אותי בשמות שהייתם נותנים לו.

גבינות טובות וטעימות עם בצק פריך מושלם

והנה גם 2 טיפים:
1. למי שרוצה לקצר (השלב היחיד שקצת ארוך פה זה הבצק והאפייה המוקדמת שלו) אפשר להשתמש בבצק פריך קנוי. רשמתי לכם למטה איך מכינים עם בצק קנוי רק קחו בחשבון שאז הוא לא יהיה מנוקד בפלפל וטימין. זה עדיין יצא טעים ויפהפה אבל שתדעו.
2. ממליצה בחום להכין כמות כפולה של הבצק ולחלק ל-2 שקיות. בצק אחד שומרים במקרר ומכינים איתו את הקישים ואת הבצק השני שומרים במקפיא ומפשירים כשרוצים להכין קיש או עוגיות מלוחות.  אפשר גם להניח את הבצק כבר בתוך תבניות הקיש ולשמור ככה במקפיא.

סלטים קטנים בצד ויש ארוחה מדהימה

קיש גבינות וקיפודי כרישה מקורמלים

לבצק (קיש בקוטר 24-26 ס”מ או קיש מלבני או קיש 22 + קיש 10):
175 גרם (ו-1/4 כוסות) קמח לבן
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 כפות חלב
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית טימין או רוזמרין יבשים
1/2 כפית מלח

לכרישה:
4-5 כרישות (החלק הלבן + קצת ירוק)
4 כפות שמן זית
4 כפות מייפל או סילאן או סוכר חום
4 כפות בלסמי

למילוי:
1 מיכל שמנת מתוקה 38% או שמנת לבישול 15% השף הלבן
2 ביצים L
2 כפות קמח
100 גרם פתיתי גאודה – סדרת COLLECTION (או קשקבל או מוצרלה)
100 גרם פטה עיזים או כבשים פיראוס, מפוררת גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
עלים מ-3 ענפי טימין
חופן צנוברים

אופן הכנה:
– מכינים את הבצק: במעבד מזון, או מיקסר עם וו גיטרה, שמים את כל המצרכים פרט לחלב ומעבדים בפולסים עד שנוצרים פירורים קטנים. מוסיפים את החלב ומעבדים עד שנוצרים פירורים בינוניים שנצמדים לוו הערבול.
– אוספים את כל פירורי הבצק עם הידיים ולשים מעט לבצק אחיד וחלק. מועכים לעיגול פחוס כמו פיתה ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה או למשך הלילה.
– קוטמים את החלק הירוק הסיבי ואת החלק התחתון עם השורשים של הכרשה ומסירים 2 שכבות חיצוניות. שוטפים היטב.
– חותכים את הכרשות למקטעים בגובה התבנית.
– לתוך תבנית מרובעת 20X20 מזלפים 4 כפות שמן זית, מייפל/סילאן ובלסמי ומערבבים. מניחים את הכרשות החתוכות כשהצד החתוך כלפי מטה וסוגרים היטב את התבנית עם רדיד אלומיניום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהחלק התחתון מזהיב והכרישות מתרככות. קחו בחשבון שבתנור הן כמעט ולא נאפות אז שתהיינה רכות בשלב הזה.
– בינתיים מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס”מ ומצמידים לתבנית – לתחתית ולדפנות. חשוב ליצור זווית של 90 מעלות בין הדפנות לתחתית (יש הסבר איך עושים את זה בקלות בהיילייט באינסטגרם שלי). מחוררים עם מזלג את התחתית ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.
– מניחים בתוך התבנית עם הבצק נייר אפייה (מומלץ לקמט אותו קודם, להרטיב קצת במים ולסחוט מנוזלים כדי שיהיה רך ויגיע לכל הפינות) ואפשר גם ניילון נצמד שמתאים לתנור, וממלאים במשקולות כמו חומוס יבש, גרעיני תירס, שעועית יבשה וכו. ממלאים עד לגובה התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.
– מוציאים את נייר האפייה עם המשקולות.
– בינתיים מערבבים בקערה את כל מצרכי המילוי פרט לצנוברים ולטימין.
– ממלאים את הקיש עד 3/4 גובה בתערובת המילוי של הגבינות ומניחים את הכרישות כשהצד הזהוב כלפי מעלה.
– מפזרים מסביב צנוברים וענפי טימין.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב קלות.

זה נראה שהכרישה מתחפרת בתוך פוך של גבינות רכות

הערות ושדרוגים
– רוצים לקצר? אפשר להשתמש בבצק פריך של מעדנות ואז גם לא חייבים אפייה עיוורת אלא רק להכין את הכרישות, לערבב את המילוי ולהרכיב (ממלאים את הקיש כשהבצק לא אפוי וכך מכניסים לתנור).
– במקום לאפות את הכרישות אפשר לטגן אותן במחבת רחבה או בסיר רחב ונמוך עם מכסה סגור. קחו בחשבון שהכרישה כמעט ולא מתרככת בזמן האפייה בתוך הקיש אז חשוב שהיא תכנס למילוי כשהיא כבר רכה ומוכנה.
– במקום פתיתי גאודה אפשר לשים קשקשבל, איבריקו, מנצ’גו או כל צהובה אחרת לבחירתכם.
ומה במקום כרשה אם לא אוהבים? אפשר קוביות בטטה רכות, פלפלים קלויים, קוביות חצילים קלויים, תרד קצוץ (לא צריך לבשל קודם), בצל מקורמל, פרחי ברוקולי שמרככים קצת קודם ועוד ועוד.
במקום גבינת פטה אפשר לשים גם גבינת חמד.
– צפו בכל מתכוני חוברת שבועות של תנובה.
– המתכון בשיתוף תנובה.

10 תגובות

  1. כרוב צרוב עם רוטב יוגורט, עגבניות ושקדים קלויים – מנה שהיא חלום – קרוטית – Krutit says:

    […] Previous Post שבלולי שמרים במילוי גבינות ונקטרינות (עם תחליף סוכר) Next Postקיש גבינות וקיפודי כרישה מקורמלים […]

  2. רינת says:

    נראה מעולה. אפשר שמן במקום חמאה? או בצק קצת פחות שומני. תודה!

  3. ליטל says:

    אם אני רוצה בטטה במקום כרישה, לחתוך לקוביות ולהכין סאותו האופן? סוכר, בלסמי וכו?

  4. שבלול קובנה במילוי גבינות, עגבניות שרי צלויות ושום קונפי – קרוטית – Krutit says:

    […] Previous Post קיש גבינות וקיפודי כרישה מקורמלים Next Postגרנולה מלוחה מושלמת מקוואקר והפתעות (או: ג’עלה לסלט ולנשנוש) […]

  5. יוליה says:

    נראה מתכון מצוין. שאלה – יש אפשרות להכין את הבצק גם ללא מעבד מזון או מיקסר וו גיטרה?

  6. אלי says:

    היי רחלי, נראה מצויין. אני מכינה את הקיש בטטה שלך באופן קבוע. אשמח לדעת לפה פה אין ביצה בבצק? איך זה משנה את המתכון?
    וכם ברויאל יש 2 ביצים במקום אחת כמו במתכון הקודם, כמה זה משנה את התוצאה?
    תודה

  7. Mika says:

    הכנתי השבוע לארוחה חגיגית, יצא מדהים!! מתכון מדוייק וטעים (השתמשתי בבצק קנוי מפאת זמן). הערה אחת, לכרישה לקח שעה להתרכך בערך אולי בגלל התנור שלי ספציפית

  8. איריס says:

    האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא?

  9. דני says:

    בלסמי בכרישה – הכוונה לחומץ בלסמי?

  10. עדי says:

    האם אפשר להכין מראש ולשמור במקרר / במקפיא?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend