מי שמכיר אותי טוב יודע שאם יש משהו שאני לא יכולה לעמוד בפניו, אחרי שוקולד חלב, זה תפוחי אדמה – בתנור או כפירה, בטיגון עמוק או בפשטידה, אני באמת יכולה לחיות עליהם בכל צורה שהיא. טוב נו, בעיקר כשהם מגיעים בצורת צ’יפס. שיא שיאי העונג. בעיקר כשעושים את זה כמו שצריך.
השבוע טס חבר לבלגיה ושלח תמונה של צ’יפס משם. אתם רק יכולים לתאר לעצמכם את רמות הקנאה.
אז כדי לא לקנא יותר מדי החלטתי, ביחד עם גיל, לפצוח בסיקור מקומות הצ’יפס הכי טובים בארץ. אם אתם עוקבים אחרי באינסטגרם בטח כבר ראיתם שהספקנו לבקר ברומנו של אייל שני, שם הצ’יפס הפך למנת הדגל.
ואיך כל זה קשור לקיפודי תפוחי האדמה אתם שואלים? אז ככה – אחרי כל הסיבובים בעיר וזלילת הצ’יפס החלטתי לנסות ולהכין גרסה קצת אחרת בבית.
קניתי תפוחי אדמה מסוג ראטה, שהם תפוחי האדמה הכי טעימים ביקום ויש להם טעם חמאתי אדיר (אפשר למצוא באזור תל אביב בשוק הנמל, שוק צפון, שרונה מרקט ועוד – וכן, אני נוסעת עד לשם כל שבוע כדי לרכוש ירקות ופירות) ותהיתי איך אפשר להגיע איתם למרקם הפריך של הצ’יפס בלי למלא גלון של שמן בסיר.
ואז נזכרתי בתמונה שראיתי בעמוד אינסטגרם בחו”ל, של תפוחי אדמה חתוכים, שנראו ממש כמו צ’יפס.
לא לגמרי הבנתי מהתמונה אם הם מטוגנים או לא אבל החלטתי לנסות להכין אותם בבית, בגרסה יותר קטנטנה ובתנור.
אין לכם מושג כמה צהלתי מבפנים, וגם מבחוץ, כשתפוחי האדמה האלה יצאו מהתנור ונראו כמו קיפודים קטנים. זהובים ופריכים בדיוק כמו צ’יפס, ורכים מבפנים כמו שרק הם יודעים להיות.
ואני בטוחה שתשאלו אז אני מקדימה תשובה – לא לוקח הרבה זמן לחתוך אותם ככה. לי לקח בסביבות 15 דקות (ספרתי!). חוץ מזה, הקוביות בתוך תפוחי האדמה הופכים קטנים ומגניבים יותר בזמן האפייה כי תפוח האדמה מתכווץ אז במקור חתכתי קצת יותר גדול ממה שאתם רואים בתמונה.
ודבר אחרון – יש כאן מעט מאוד מצרכים והכי חשוב כאן זה דרך ההכנה, אז בבקשה הקפידו עליה כדי שיצא לכם מושלם <3
קיפודי תפוחי אדמה
מצרכים:
10-15 תפוחי אדמה קטנים מסוג ראטה (או אדומים קטנים) – לא קלופים
5 כפות שמן זית
1 כף מלח גס
1 ראש שום – לא קלוף
מעט עירית קצוצה להגשה
אופן הכנה:
– שוטפים היטב את תפוחי האדמה (אבל לא קולפים) וחותכים אותם ל-2 לאורכם.
– חורצים קוביות בתוך כל חצי תפוח אדמה. אין צורך להגיע עד לסוף, רק להכנס קצת פנימה ובכל מקרה לא לחתוך את השוליים. מומלץ לעשות את זה עם סכין קטנה חדה.
– בתבנית מלבנית או עגולה שתוכל להכיל את כל תפוחי האדמה שמים נייר אפייה ומשמנים אותו בכף שמן זית.
– מניחים את תפוחי האדמה כשהצד החתוך כלפי מעלה ומברישים את החלק העליון בשמן זית בנדיבות. מפזרים מלח גס.
– מכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות ל-30 דקות.
– מוציאים את התבנית, מוסיפים את שיני השום בין תפוחי האדמה (לוקח להם פחות זמן להיות מוכנים) ומברישים גם אותם בשמן זית.
– מכניסים בחזרה לתנור למשך 20 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים מאוד. שימו לב שזמן האפייה מאוד תלוי בסוג ובגודל תפוחי האדמה.
– מפזרים עירית קצוצה ומגישים.
הערות ושדרוגים
– לתפוחי אדמה בטעם שום אפשר להוסיף לשמן זית 1/2 כפית אבקת שום או לכתוש 4-5 שיני שום ולהוסיף לשמן.
– ניתן לפזר מעל תפוחי האדמה, לפני האפייה, כמה ענפי טימין.
– במקום שמן זית אפשר להשתמש בחמאה מומסת באותה כמות.
– אוהבים פלפל שחור? תפוחי האדמה יקבלו אותו באהבה.
– מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה.
תמיד כיף למצוא עוד רעיונות יצירתיים ל”רק” תפוח אדמה בתנור. אנסה כבר מחר. תודה רבה! 🙂
שמחה לשמוע שאהבת. ספרי איך יצא <3
אין עליך! רעיון מדליק הקוביות – ינוסה
כיף שאהבת <3
מנסה עכשיו כמות אישית – רק 2 תפוחי אדמה.
אין עירית אז שם פטרוזליה ושום כתוש.
מונדיאל – אז תני עוד כמה מתכונים קלילים לנשנוש מול הכדורגל 🙂
חחח איך יצא בסוף?
וואו יצא מדהים וממכר!
תשמעי את אלופה תודה לך יצא מושלם
לא הבנתי את השימוש בשום?
הי יכול להתאים בחימום על פלטה יום אחרי ההכה?
כן. עדיף לא ישר על הפלטה, אלא על תבנית או משהו כזה…. וחשוב להוציא מהמקרר לטמפרטורת החדר שעה לפני החימום…
האם כף מלח זה לא הרבה מדי לכמות כזו? תודה רבה על המתכון
את אדירה! מתה על הבלוג שלך
תוכלי להסביר מה עושים עם השום…? נראה לי פספסתי משהו…
תודה רבה רבה!
מוסיפים אותו באמצע כדי שלא יהיה שם מהתחלה וישרף.
הסוג של תפוחי האדמה קריטי? יש לי סוג עם קליפה חומה רגילה
כן. עדיף לא ישר על הפלטה, אלא על תבנית או משהו כזה…. וחשוב להוציא מהמקרר לטמפרטורת החדר שעה לפני החימום..לא קריטי.
הכנתי לארוחת שבת אצל ההורים שלי (עם תפוחי אדמה בייבי מהירקן, לא חושבת שמסוג ראטה) , ממש אהבו ! גם לדעתי יצא מאוד טעים והמתכון היה מאישי ברור וקל , תודה רבה !! 🙂
הכנתי לארוחת שבת אצל ההורים שלי (עם תפוחי אדמה בייבי מהירקן, לא חושבת שמסוג ראטה) , ממש אהבו ! גם לדעתי יצא מאוד טעים והמתכמאוד מאישי*מאוד ברור וקל 🙂
התעלפתי מהרעיון !
הכנתי אותם והם נחטפו מהמגש! פשוט מושלמים.
לצערי שלי לא יצאו שחומים ומושכים כמו שלך, נשארו די בהירים.
איך אני מגיעה להשחמה כזו שנראית מאוד קריספית למעלה?
יצא ממש טעים! הוספתי גם כמה תפוחי אדמה סגולים
הכנתי פעמיים, בפעם הראשונה השתמשתי בתפוחי אדמה עם קליפה אדומה, בפעם השנייה עם קליפה לבנה, בשניהם יצא מעולה! חיבת להכין בפעם הבאה כמות גדולה יותר.. תודה על מתכונים קלים וטעימים.
רחלי את אלופה. מתכון טעים, פשוט להכנה, מהיר ומ נ צ ח
לא הבנתי את עניין השום. אם משתמשים בראש שום לא קלוף, מה שמים בין החתכים? ואם הכוונה שכן מקלפים אותו ומפרידים לשיניים, איך אפשר לשים שיני שום שלמות בחתכים כל כך קטנים? חוץ מזה, אחרי המתכון כתוב שאם רוצים בטעם שום אז לשים שום. איך זה מסתדר עם מה שנאמר במתכון עצמו על שום? אשמח להסבר. תודה!
סליחה, האם אפשר למחוק את התגובה שלי?
האם בחום של גריל או חום רגיל בתנור? חשוב לציין..
וואו
זה מושלם
תנור על טורבו על חום רגיל? כל ה30+20 דקות באותה צורה? באיזשהו שלב החלפת לטורבו כדי שייצא שחום?
טיפ לחיתוך הריבועים א: להניח את תפוח האדמה בין שני מקלות צ’ופ סטיק או שיפודי עץ עבים, זה שומר על החיתוך והופך אותו לפשוט יותר, כי ככה הסכין לא יכולה להגיע עד הקליפה