קיפודי טופו מקורמלים או: הטופו הכי טעים שתכינו

Posted on
קיפודי טופו מקורמלים

מתכון בהשראת ג’סה מהבלוג thefoodietakesflight שגרף כבר חצי מיליון צפיות ומעל 21,000 לייקים תוך ימים ספורים. כמה טעים הטופו הזה יוצא? חלום. כל מי שראה אותו חשב שמדובר בסלמון או בשר בזכות הצבע המשגע שמתקבל בזכות 2 דברים – מרינדה נפלאה והשרייה של הטופו. אל תדלגו על שלב ההשרייה הוא חשוב כדי לקבל טעמים עמוקים.

והנה גם סרטון הכנה:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

קיפודי טופו מקורמלים
קיפודי טופו מקורמלים

קיפודי טופו מקורמלים

מצרכים:
2 חבילות טופו קשה
5 כפות טריאקי
4 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1 כפית שמן שומשום
5 שיני שום, קלופות
2 כפות חומץ
1 כף סוכר חום
3/4 כפית שבבי צ’ילי (צ’ילי גרוס/סודני)
1/4 כפית מלח או 3 כפות סויה

אופן הכנה:
– חותכים את קוביות הטופו באמצע (כמו שחותכים לחמניית המבורגר באמצע כדי לפתוח אותה) לקבלת קובייה נמוכה יותר ומניחים את 4 הקוביות על 2 שכבות של נייר סופג או על מגבת מטבח נקייה. מניחים מעל עוד מגבת או נייר סופג ולוחצים כדי לייבש כמה שיותר את הטופו. קחו בחשבון שככל שהטופו יהיה יבש יותר ככה המרינדה תספג טוב יותר. שימו לב שלא חייבים לחתוך את הטופו לחצי הבעיה שרוב הטופו בארץ מגיע בקוביה גבוהה אז עדיף, אבל אם מצאתם טופו בגובה נמוך יותר לא קריטי לחצות אותו. אנחנו חוצים כדי שהמרינדה תחלחל פנימה ואם הטופו יהיה גבוה מדי המרינדה לא תצליח להגיע לחלק התחתון.
– חורצים את הטופו לשתי וערב עד חצי הגובה (לא לחתוך עד הסוף). ראו סרטון למעלה.
– קוצצים דק דק את השום ומערבבים בקערה עם שאר המצרכים.
– מניחים את הטופו בקופסה ומוזגים מעל את המרינדה. מאפשרים לה לחלחל לתוך החריצים.
– מכסים ומעבירים למקרר ל-3 שעות או עד יומיים. אידיאלי לתת לטופו לספוג את הטעמים במשך יום. חשוב מדי פעם להשקות את הטופו במרינדה.
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– מעבירים את הטופו, ללא הנוזלים, לתבנית תנור עם נייר אפייה וכשהתנור חם מורחים מעל שוב מהמרינדה ומכניסים לאפייה של שעה ורבע או עד שהחלק העליון שחום ויפה. את יתרת הרוטב שנותר בקופסה שומרים ומדי פעם משקים את הטופו. אל תוותרו על השלב של ההשקייה מדי פעם כדי שהטופו לא יתייבש מבפנים. אם נגמרה לכם המרינדה אפשר להרטיב את הטופו בטריאקי או רוטב צ’ילי.
– אם רוצים ניתן לפזר מעל בצל ירוק קצוץ דק או עירית קצוצה.

קיפודי טופו מקורמלים
קיפודי טופו מקורמלים

הערות ושדרוגים
– אם אתם אוהבים טעם מעושן תוסיפו למרינדה 1/2 כפית פפריקה מעושנת.
– ניתן להוסיף למרינדה כפית ג’ינג’ר מגורד דק או 1/2 כפית ג’ינג’ר טחון.
– אם אתם אוהבים רוטב קצת סמיך תוסיפי למרינדה 1/4 כוס מים שמערבבים ביחד עם כף קורנפלור. זה גם ירכך את הטופו.

14 תגובות

  1. טלי says:

    טריאקי זה עם גלוטן. יש תחליף?

    1. סופי says:

      יש טריאקי מתוצרת AYAM ללא גלוטן. יש מתוצרת זו גם רטבים אחרים.

      https://ayam.com/

      נדמה לי שאפשר לקנות דרך AMAZON

    2. Sharon says:

      לקיקומן יש גם טריאקי נ”ג (בארה”ב בכל אופן)

  2. ציפי says:

    שעה ורבע ב 200 מעלות ?
    זה המון זמן זה לא יישרף ?

    1. רוני says:

      במתכון המקורי זה 20 דקות

    2. תמרה says:

      נשמע לי המוןןןן זמן על חום ככ גבוה

    3. הילה says:

      אכן נשמע לא סביר. חבל שרחלי לא עונה

    4. רחלי קרוט says:

      לא ישרף כל עוד משקים היטב עם המרינדה בזמן האפייה. במידה וזה מתחיל להתקרמל מדי אפשר כבר להוציא.

      1. מירידי says:

        אני הוצאתי אחרי 50 דקות כי מלמעלה כבר היה שזוף++, והלמטה נשרף לגמרי😔

  3. מירב says:

    יש תחליף לסוכר חום?

  4. מיכל says:

    האם אפשר להכין מראש ולחמם?

  5. ענבל says:

    האם יש תחליף לרוטב צ’ילי? כי הוא עתיר בסוכר…

  6. מיטל שאמי says:

    אפשר להשתמש בטופו קפוא?

  7. איתי says:

    בעדינות נגיד שיצא כל כך מזעזע שזה מעורר בחילה, דוך לפח

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend