אתם מכירים את הרגע הזה שאתם טועמים מוס אוורירי והוא פשוט נעלם לכם בפה בשנייה? כזה שאפשר להנות ממנו עוד ועוד. אז כזה הוא המוס הזה. יש בו רכות ואווריריות משגעת, טעם מרענן וכיפי של תפוזים (בזכות תפוזים סחוט של פריגת אפשר להכין את הקינוח גם בעונת הקיץ וגם אין צורך לסחוט אז בכלל קלי קלות) והוא גם באמת פשוט להכנה.
כל מה שצריך זה לבשל יחד את כל מצרכי הקרם עד שהוא מסמיך (בערך 10 דקות) ואז לערבב ביחד עם קצפת וניל. מפה השמיים הם הגבול – אתם יכולים לזלף את המוס לכלי טרייפל משפחתי או לכוסות, אפשר לעטר אותו בפירות שאוהבים או לפורר מעל פירורי עוגיות חמאה ואפשר להוסיף גם פירורים טעימים למטה אבל האמת שממש לא חייב.
כתבתי לכם למטה הערות ושדרוגים אז אל תפספסו אותם.
ומה לגבי גרסה פרווה? אפשר להשתמש במחמאה או נטורינה במקום החמאה ובשמנת צמחית במקום שמנת מתוקה. כמובן שלא יצא אותו דבר אבל למי שרגיש זאת אלטרנטיבה טובה.
מאחלת לכם חג שבועות שמח ומחכה לראות איך יצא לכם ♥
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
ויש גם סרטון עם כל שלבי ההכנה
View this post on Instagram
מוס תפוזים וקצפת
מצרכים:
5 חלמונים מביצהL (הצהוב)
1/3 כוס סוכר לבן
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט פריגת (סדרת הפרדס)
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
5 כפות גבינת שמנת בטעם טבעי
3 כף גדושה אבקת סוכר
1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
1 כפית משחת וניל או תמצית וניל איכותית
חופן פירות לעיטור – פטל או תותים או אוכמניות
אופן הכנה:
– בסיר קטן שמים חלמונים, סוכר, מיץ לימון ומיץ תפוזים וטורפים היטב.
– מעבירים לכיריים לאש נמוכה-בינונית וטורפים תוך כדי בישול עד שנוצר קרם במרקם של מעדן חלב. חשוב לטרוף כל הזמן כדי שלא תיווצר לכם חביתה בגלל החלמונים.
– מורידים מהאש (אפשר בשלב הזה לסנן את הקרם כדי לוודא שאין חתיכות) ומוסיפים לקרם החם את החמאה. מערבבים היטב עד שהחמאה נטמעת לגמרי.
– מעבירים את הקרם לקערה, סוגרים עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה או עד יומיים. חשוב שהקרם יהיה קר לפני השלב הבא.
– כשקרם התפוזים קר מקציפים במיקסר עם וו הקצפה 2 מיכלים שמנת להקצפה ביחד עם גבינת שמנת, אבקת סוכר, פודינג וניל ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה אבל לא קשה מדי. חשוב שיווצר שפיץ כשמרימים את וו ההקצפה אבל אל תגיעו לשלב שהקצפת נשברת.
– מוסיפים מחצית מהקצפת לקרם תפוזים ומקפלים יחד בעדינות, בעזרת לקקן, עד שנוצר מוס בצבע אחיד.
– מזלפים את המוס לכוסות הגשה שקופות עד חצי גובה או יותר לפי ההעדפה שלכם.
– את יתרת הקצפת מזלפים מעל כוסות המוס.
– מעטרים בפירות שאוהבים ושומרים במקרר עד להגשה.
הערות ושדרוגים
– פירות שאפשר לקשט איתם מעל: תותים, פטל, אוכמניות, קוביות קיווי, קוביות מנגו, קוביות נקטרינה רכה או כל פרי רך אחר שאתם אוהבים.
– רוצים להעצים את טעם התפוזים? מוסיפים לקרם, בזמן הבישול, גם גרידת תפוז.
– במקום גבינת שמנת אפשר לשים מסקרפונה או לוותר לגמרי ולשים עוד כף גדושה אינסטנט פודינג בנוסף לכף שכבר יש במתכון.
– מה עושים עם החלבונים? אפשר להכין מרנג (עוגה, נשיקות וכו), אפשר להכין עוגיות שומשום, חביתת חלבונים, קרמבו, מקרונים ועוד המון אופציות. אני שומרת את החלבונים במקרר בתוך כוס עטופה, עד 3-4 ימים.
– ואם לא רוצים להכין עם חלמונים בלבד? אפשר להכין במקום זה עם 2 חלמונים ו-2 ביצים שלמות ואז ישארו לכם פחות חלבונים. זה יצא קצת פחות צהוב ועשיר אבל עדיין טעים מאוד.
– ניתן לשים בתחתית הכוס עוגיית חמאה מפוררת זה גם יתן עוד נפח לכוסות ואז המוס יספיק ליותר קינוחים וגם קראנץ’ למטה.
– המתכון בשיתוף פריגת.
הי רחלי, לכמה כוסות זה מספיק?
ל-8 כוסות בערך תלוי עד איזה גובה ממלאים
האם אפשר להקפיא?
אפשר להקפיא בתבנית אינגליש למשל ולהפוך את זה לסוג של גלידה
אם אני באמת רוצה להפוך את זה לגלידה במרקם איכותי, איך אפשר לשלב פה חלב מרוכז?
היי רחלי, זה נראה ממש יפה וטוב. אבל, איך מתגברים על החשש של ביצים במתכוני מוס וקרמים למיניהם? אף פעם לא ניסיתי רק מהחשש שיהיה לזה ריח או טעם חזק של ביצים, (אפילו ריח קל מרתיע), מה אומרת?
אפשר להכין כמה ימים מראש?
אסור להשאיר בצים גלויות (ללא הקליפה)לילה ואז להשתמש סכנת נפשות כנ”ל שום ובצל, צריך לזרוק לפח או להשתמש מיד,
גרסה פרווה יש?
היי רחלי
האם אפשר לעשות אותו דבר רק עם לימון, שיצא כמו מוס לימון?
הי, תודה על המתכון. כמה זמן מההכנה ניתן לשמור בקירור בלי שזה יהרס?
תודה, נראה מושלם,
ניתן להקפיא מראש להרבה זמן ולהפשיר?
תודה
תודה, נראה מושלם,
ניתן להקפיא מראש להרבה זמן ולהפשיר?
תודה