קוסקוס אמיתי מסולת, אחד אחד ורך, הוא ביס שקשה לתאר אותו. אבל מה עושים אם אין בבית מסננת מיוחדת לקוסקוס או סיר לאדות בו את הסולת? המתכון שלפניכם הוא גרסה מיוחדת שמדלגת על השלבים האלה אבל בלי להתפשר על הטעם ועל האווריריות. הקוסקוס יוצא בדיוק כמו של הסבתות והוא לא דורש אידוי או מסננת. מה הוא כן דורש? מיקרו ומעבד מזון.
קוסקוס פטנט ב-10 דקות
מצרכים:
3 כוסות סולת
3 כוסות מים רותחים
1/3 כוס שמן
1 כפית מלח
אופן הכנה:
– מניחים את הסולת בקערה גדולה שמתאימה למיקרו.
– מוזגים מעל את המים והשמן ומתבלים במלח. מערבבים היטב.
– מכניסים למיקרו ל-6 דקות ומוציאים.
– מאווררים מעט עם מזלג. לא לדאוג לגבי הגושים פשוט לערבב קצת כדי שלא תהיה סולת למטה שלא התרככה מהמים.
– מכניסים שוב למיקרו ל-6 דקות. מוציאים ושוב מערבבים.
– מצננים את הקוסקוס שבקערה (הם עדיין גושיים וזה בסדר).
– כשהקוסקוס לא רותח יותר מעבירים 1/3 מהכמות לקערה מעבד מזון וטוחנים בפולסים עד שנוצר קוסקוס אוורירי. שימו לב לא לטחון יותר מדי שהקוסקוס לא יהפוך לבצק. בערך 10 פולסים זה סבבה. אם יש לכם מסננת של קוסקוס אפשר כמובן להעביר את הגושים דרך המסננת במקום במעבד מזון.
– מוציאים את הקוסקוס האוורירי לקערה וממשיכים לטחון את הכמות הבאה. ככה עד שסיימתם לטחון/לאוורר את כל הקוסקוס. שומרים בקופסה סגורה במקרר או במקפיא.
הערות ושדרוגים
– אם יש לכם מסננת קוסקוס בבית אפשר כמובן להעביר את הקוסקוס, אחרי המיקרו, למסננת.
– אם יש לכם ניילון נצמד או מכסה שמתאים למיקרו מומלץ לכסות את הקערה בזמן שהיא מתחממת במיקרו. זה לא חובה אבל מרכך עוד יותר את הסולת.
– מהכמות פה במתכון יוצא כמעט קילו וחצי קוסקוס. זה מושלם למשפחה גדולה ואפשר גם להקפיא את הקוסקוס בקופסה ולחמם במיקרו כשרוצים. יוצא כמו חדש.
שיטה מוכרת של רון יוחננוב
גם אם זה נכון לא יזיק לך לשתוק ולכבד
עצם העובדה שרשום להעביר במעבד מזון בפולסים ולא לעבד יותר מידיי שלא יהפוך לבצק כבר מראה שזה לא קרוב אפילו לקוסקוס אמיתי באידוי בסיר של הקוסקוס
קוסקוס אמיתי גם אם תציפו אותו בנוזל ותעבירו במעבד מזון לא יהפוך לבצק הוא ישאר בצורתו המקורית כפתיתי קוסקוס
אין בעיה עם קיצורי דרך ו”פטנטים” רק אל תרשמו שזה כמו של הסבתות וזה כמו הקוסקוס האמיתי כי זה לא
וניסית להכין לפני שהחלטת את זה?
שהוא לקח ממישהו אחר.
כי הוא לא המציא את הגלגל איזה קטע, אה?
ואם את מגיבה בבלוג של מישהו אבל אין לך משהו חכם לומר אז… סייג לחוכמה שתיקה. טיפה כבוד
ניסיתי את השיטה של יוחננוב, לא עבדה. של קרוטית, הצליח לי.
כל מתכון באתר הזה הוא למעשה העתקות
את צריכה להתבייש ממש ירד לי ממך
וואו, איזו תגובה מגעילה! תתביישי לך!
גם רון יוחננוב לא המציא את המתכון הזה – הוא מוכר וידוע כבר שנים.
תלמדי לתת קצת כבוד ואהבה גם לאחרים ותפסיקי להתחבא מאחורי כינויים ותיאורים (של עצמך?)
חבל שרחלי מתחבאת ומגיבה בשם אחר במקום לתת קרדיט
כתבתי לה גם בפייסבוק!
וזה לא מוכר וידוע שנים שקרנית!
תודה על המתכון המהיר.אנסה ואדווח. ושימי פס על כל הקנאים..
צריך לדעת שיש בינינו אנשים שהחיים המרו להם ומכל מיני סיבות יוצא מהם קצף רע על הסביבה.
יכולות להיות המון סיבות אמיתיות
פשוט תרחמו על אנשים כאלה. תהיו בטוחים שהחיים שלהם קשים ואין להם יום אחד טוב.
אל תקחו ללב. הם אומללים ומסכנים שאין לכם מושג כמה.
איזו תגובה מגעילה..
תחפשי מילים טובות למי שיש לך לתת
זה ישנה לך את החיים.
נשמע מתכון מעניין
אנסה בהזדמנות
תודה על השיתוף ❤️
אני אוהבת מאוד את המתכונים של קרוטית. כל מה שאני עושה- מצליח וטעים.
גם אם משתמשים במתכון של מישהו אחר- ברגע שפורסם, זה ברשות הכלל.
מצטרפת
כל המתכונים של קרוטית מעולים איין עליה. מצוינת הכל מצליח לי. תודה רבה
שמעתיקים מהטובים ביותר אין ספק שהכל מוצלח—- תחשבי על זה
היי רחלי ,אל תתייחסי לתגובות.אחלה דרך לעשות קוסקוס,תודה רבה אנסה בקרוב.
לא מאמינה שאני רואה תגובות כאלה.
פשוט לא מאמינה, חשבתי שימים הקשים שאנו חווים כעם – מלמדים את כולנו דבר או שניים על החיים, וכמה שצריך לחיות אותם בצורה נכונה.
אתם יודעים מה?
נניח שאכן מדובר בקרדיט שראוי היה להינתן – איזה מקום יש לתגובות ולניסוחים לא ראויים שכאלה?
מי אתם אנשים שפוגעים, עולבים, מנמיכים ומקטינים?
הייתי ממליצה לכם לשקול לנצל את האנרגיות ואת זמנכם הפנוי לתמיכה ולמעשים חיוביים.
ובימים אלו יש רבים הזקוקים לכך.
ולא, מרדף על קרדיט שניתן או לא למתכון שמסתובב בכל מקום כולל ב”מאסטר שף”- זהו בהחלט לא מעשה חיובי.
צריך לדעת שיש בינינו אנשים שהחיים המרו להם ומכל מיני סיבות יוצא מהם קצף רע על הסביבה.
יכולות להיות המון סיבות אמיתיות
פשוט תרחמו על אנשים כאלה. תהיו בטוחים שהחיים שלהם קשים ואין להם יום אחד טוב.
אל תקחו ללב. הם אומללים ומסכנים שאין לכם מושג כמה.
קוסקוס מעולה פשוט וקל. חזרתי לדווח. תודה רבה .
אוי ואבוי!! איזה תגובות….
פטנט מאד ישן, בטח לא של רון יוחננוב שרק בשנים האחרונות יצא לשוק (שכמובן, גם הוא כבודו במקומו מונח והוא אלוף בפני עצמו)
אבל גם אם כן, מה זה משנה?
כל בלוגר לוקח מתכונים מהאינטרנט, לפעמים משפץ אותם קצת לפי טעמו האישי. אתם לא מכירים את הטרנדים של המתכונים? פתאום כולם מפרסמים מתכון של משהו מסוים.
חוץ מזה שהיא לא כתבה פה שהיא המציאה את המתכון.
אני באופן אישי מאד נהנת מהמתכונים שלך רחלי, תמיד יהיו את אלה שקשה להם לפרגן לאחרים, הלב כואב עליהם, ורק עליהם.
תמשיכי לעשות חיל
מי זה היוחננוף הזה בכלל?? על מה מדברים פה? מה זה השטויות האלה? כל המתכונים שקיימים בכל מקום אפשרי הועתקו מהסבתות שלנו וחלק מהם שונו ועורבבו בהמשך. מה נראה לכם שהמצאתם את הגלגל? כולה אוכל! כמה לעיסות והכל מתערבב בבטן. כמה חרטה ופוזות!
יעבוד גם עם בלנדר מוט?
המתכונים שלך מצוינים .נהניית להכין ולאכול
תודה 🙏
שלום, אין לי מיקרו, נראה לך שאפשר פשוט לבשל על אש נמוכה ומדי פעם לערבב? תודה על המתכונים המעולים והתמונות המשגעות, עושה תמיד חשק להכין!!
כרגיל מתכון מוצלח, פשוט וברור; יצא אוורירי כמו עננים
כרגיל מתכון מוצלח, פשוט וברור; יצא אוורירי כמו עננים. תודה!!
יצא מושלםם מתכון קל ופשוט ומוכן תוך שניות, תודה רבה רחלי!