אחד הדברים שהכי קשה לי איתם בחורף, כשאני רוצה לאזן את כל הפחמימות שזללתי, זה למצוא מה לאכול שגם יהיה בריא וחסכוני בקלוריות וגם יהיה חם ומשביע. כי סלט, כשיורד גשם בחוץ והבטן זקוקה למשהו חם, פשוט לא עושה לי חשק.
כל מה שבא לי זה אוכל של קערה. ארוחה שאוכלים עם כף. ביס חם שעושה נעים בבטן.
את הקוסקוס ברוקולי הזה, שקצת מצחיק לקרוא לו מתכון כי הוא כל כך פשוט, אני מכינה לא מעט בחודשים האחרונים אחרי שגיליתי שכרובית (איתה הייתי מכינה את הקוסקוס קודם) עושה לי ברדק בבטן.
מדובר בעצם בשיטה די מוכרת שבה קוצצים את הברוקולי (או הכרובית) דק דק – אפשר במעבד מזון או בפומפייה על החלק העבה, ואז צורבים במחבת חמה עם כף שמן זית או שמן קוקוס וקצת מלח. נוצרים פתיתי ברוקולי ששומרים מצד אחד על פריכותם ומצד שני נצרבים ומתחממים והופכים ממש לביס שמזכיר פחמימה כמו קוסקוס או בורגול.
כדי להשלים את הארוחה מגישים את הקוסקוס עם טופו מוקפץ ואפשר גם עם מרק ירקות ממש כמו של קוסקוס או תבשיל ירקות בקרם קוקוס למשל. מה שעובד לכם עם קוסקוס או בורגול יעבוד גם כאן.
זה גם הזמן שלכם להוציא מהמקרר (או מהמקפיא) עוד ירקות שיש לכם בבית, במיוחד אם הם ירוקים שעובדים כאן מעולה. אדממה, אפונה עדינה או רגילה, עשבי תיבול, זוקיני/קישואים, קייל. הכל יעבוד כאן. את כולם מקפיצים ביחד עם הטופו (ולא ביחד עם הברוקולי) כדי שיתרככו ומוסיפים מעל הקוסקוס.
מאחלת לכם חורף נעים וחמים. בריא וירוק. שמח ומואר. ומחכה לשמוע איך יצא לכם <3
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם או בפייסבוק ולספר איך יצא. אתם יודעים שזה הכי משמח אותי ?
- ותודה לשופרסל גרין שבזכות ביקור במחלקה הירוקה שלהם הכנתי השבוע שוב את המתכון ונזכרתי שלא סיפרתי לכם עליו. הנה אגב העמוד שלי במגזין שלהם תמצאו שם גם את המתכון לסלט ברוקולי טרי.
- עוד מתכונים מעולים עם ברוקולי: פשטידת אפונה וברוקולי עם 5 כפות קמח בלבד | מרק ברוקולי וקישואים קרמי וללא שמנת.
קוסקוס ברוקולי עם טופו מוקפץ
מצרכים לקוסקוס ברוקולי:
2 ראשי ברוקולי טרי – שטוף
1-2 כפות שמן זית או שמן קוקוס
1/4 כפית מלח
מצרכים לטופו:
1-2 כפות שמן זית או שמן קוקוס
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי (קלוף)
2-3 שיני שום קלופות
1/3 צ’ילי טרי – לא חובה
1 חבילה טופו (אני השתמשתי בטופו האורגני של גרין)
2-3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
1/2 כפית שמן שומשום
2-3 כפות שומשום קלוי או רגיל או שחור
אופן הכנה:
– קוצצים את הג’ינג’ר, השום והצ’ילי דק דק ומטגנים במחבת גדולה או בסיר רחב ונמוך.
– בינתיים חותכים את הטופו לקוביות בגודל 2 ס”מ ומוסיפים למחבת. מטגנים ביחד 3 דקות.
– מוסיפים את שאר המצרכים וממשיכים לטגן במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב.
– בינתיים מגרדים את הברוקולי (כולל הגזר שצמוד לראש הברוקולי) על החלק העבה בפומפייה או קוצצים בפולסים במעבד מזון עד שנוצרים פירורי ברוקולי.
– מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה או בסיר רחב ונמוך וצורבים את הברוקולי במשך 3-4 דקות. ממליחים מעט. שימו לב שהברוקולי צריך להשאר ירוק ומעט נגיס.
– מגישים את הקוסקוס ברוקולי ביחד עם הטופו ונהנים.
הערות ושדרוגים
– אני הוספתי לטופו המוקפץ גם 1/2 כוס אפונה קפואה ו-1/3 כוס אדממה שהפשרתי מהמקפיא והוצאתי מתוך התרמילים. אפשר להוסיף גם קישוא או זוקיני חתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ – מוסיפים למחבת ביחד עם הטופו.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לטופו המוקפץ, בשלב הוספת הרטבים, 1/2 כוס קרם קוקוס ואפשר גם 1/2 כפית אבקת קארי או משחת קארי.
– אפשר, ומומלץ, להגיש עם כוסברה קצוצה.
– כן, אפשר גם עם נתחי עוף.
אפשר לעשות גם אם פתיתי הברוקולי המוכנים הקפואים?
הי
ניסיתי עם הקפוא של סנפורוסט, לא כל כך מוצלח לטעמי. אין בו כמעט תפרחת, זה יוצא לבן ועם קצת סיבים, הוספתי כוסברה וזה שידרג ובכל זאת נראה לי שברוקולי טרי יוצא הרבה יותר טוב.
הכנתי את המנה הזאת רק בלי השמן שומשום והשומשום עצמו ויצא פשוט מושלם!! מנה מוצלחת במיוחד ?
ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף
יצא מעולה! הוספתי גם קוביות אבוקדו:) ארוחת ערב מהירה, טעימה וסופר מזינה
יצא מעולה פעמיים ובשלישית פירורי הברוקולי היו מרים יש לל מושג למה
אפשר להשתמש בברוקולי קפוא?