קוסקוס אמיתי מסולת! דק דק ואוורירי ובלי לאדות בתוך סיר מיוחד. אז איך מכינים? הכי פשוט – מבשלים את הסולת עם המים והשמן במיקרו במשך כמה דקות ואז מעבירים במסננת מיוחדת (קונים בכל חנויות האפייה או בחנויות חד פעמי) וזהו. זה מוכן. אחד המתכונים הכי מספקים מבחינת התוצאה שלהם, בטח ביחס להשקעה.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
קוסקוס במיקרו
מצרכים לקוסקוס:
2 כוסות סולת
2 כוסות מים
1/3 כוס שמן (זית, קנולה, חמניות, סויה)
1 כפית מלח
למרק ירקות (עם או בלי עוף):
4 תפוחי אדמה
1 דלורית
מלבן דלעת (אלה שנמכרים בסופר בניילון נצמד)
2 קישואים או זוקיני
2 ענפי סלרי (ענף + עלים), שטופים היטב
3 גזרים
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס (או קפוא)
2 כפות מלח
1/2 כפית פלפל לבן
כפית שטוחה כורכום
1/2 כוס עגבניות מרוסקות או כף גדושה פפריקה מתוקה
2 כפות אבקת מרק (לא חובה)
1/2 כפית פפריקה חריפה (למי שאוהב את המרק מעט פיקנטי)
4 חלקי עוף (כרעיים או שוקיים) – למי שרוצה גרסה בשרית
2 כפות שמן
אופן הכנת הקוסקוס:
– בקערה רחבה שמתאימה למיקרו (תוודאו קודם שיש לקערה מכסה), מניחים את כל המצרכים ומערבבים היטב עד שהסולת סופגת את כל הנוזלים.
– מכניסים למיקרו למשך 4 דקות.
– מוציאים, מועכים ומערבבים עם מזלג כדי להפריד את הגרגרים במשך דקה ומכניסים שוב למיקרו ל-3 דקות.
– מוציאים, מערבבים היטב עם מזלג במשך דקה ומניחים לקוסקוס להתקרר מעט.
– מעבירים את הקוסקוס במסננת מיוחדת לקוסקוס (אפשר לקנות אותה בחנויות לכלי בית או בחנויות חד פעמי) מעל קערה גדולה ומערבבים עם הידיים תוך כדי לחיצה על הקוסקוס עד שהקוסקוס עובר דרך המסננת ונוצר קוסקוס אוורירי ודק. אם יש גושים שלא מוכנים לעבור דרך המסננת אפשר להפטר מהם.
– לקוסקוס דק ואוורירי אפילו יותר אפשר להעביר את הקוסקוס שוב במסננת.
– שומרים את הקוסקוס בקופסה סגורה אחרת הוא יתייבש לכם.
אופן הכנת המרק:
– חותכים תפוחי אדמה, גזר, דלורית, דלעת וקישואים לקוביות גדולות. את הגזר והקישואים חותכים לפרוסות עבות.
– בסיר גדול מאוד מחממים שמן וצורבים את חלקי העוף במשך 5 דקות משני הצדדים. מוסיפים מים רותחים עד גובה 3/4 סיר ומבשלים במשך רבע שעה. מדי פעם מכפים את הקצף והשומן שמצטבר למעלה.
– אם מכינים גרסה צמחונית, מתחילים בטיגון הגזר ולאחר 3 דקות מוסיפים תפוחי אדמה לטיגון של 3-4 דקות. מוסיפים מים רותחים עד לגובה 3/4 סיר ומבשלים במשך 5 דקות.
– לאחר שהעוף התבשל חלקית או אחרי שטיגנתם את הגזר ותפוחי האדמה והוספתם מים, מוסיפים את שאר הירקות (כולל הסלרי) וגרגירי החומוס.
– מתבלים במלח, פלפל לבן, כורכום, עגבניות מרוסקות, אבקת מרק עוף ופפריקה וממשיכים לבשל עד שהירקות רכים. בסביבות חצי שעה.
– מוציאים את הסלרי ומגישים מעל הקוסקוס.
אלופה שאת!
כל כך כייף לקרוא את המתכונים להביט בתמונות אפילו סתם כדי ליירר.
כייף לראות שאת עונה לכולם באינסטגרם
חמה אישית ולבבית!!
איזה מקסימה שאת, ממש תודה.
היי!!! ראיתי את המתכון והייתי חייבת לנסות למרות שאני לא בשלנית מי יודע מה… יצא מושלם!! היה לי ממש חשוב הכמויות המדויקות של התיבול וכו’. והקוסקוס יצא רך ואוורירי 🙂 תודה!!!
איזה תענוג. שמחה מאוד לשמוע.
תגובות כאלה לגמרי עושות לי את היום <3
היי, אפשר להשתמש בנפה של קמח? או לוותר על שלב הבינון אם אין לי מסננת קוסקוס??
לצערי לא :((( הנפה של הקמח דקה מדי
נפה של קמח היא דקה מדי, את לא תצליחי להעביר את כל הקוסקוס דרכה.
יש! מצאתי את המתכון למרק ירקות לקוסקוס!!!
שמחה שהגעת ☺️
את מדהימה מאחלת לך בהצלחה ממי
תודה רבה!
וואו זה נראה בול לטעמי. אני לא יודעת אם אצליח להשיג את המסננת המדוברת בניו יורק, אבל אם זה יעבוד לי זה יהיה שיחוק!
אני מחכה שהקוסקוס יתקרר וטוחנת במעבד מזון במקום במסננת, יותר מהר ואותה תוצאה, רק חשוב שיתקרר כדי שלא יהפוך לבצק
מגניב, תודה על הטיפ.
מאוד אוהבת את המתכונים שלך… תודה
אפשר גם לפורר במעבד מזון… יוצא מושלם
היי,
שאלה קטנה בנוגע לחומוס ץ, יש לי חומוס באריזה כמו של של אורז האם צריל להשרות עם מים ? ואם כן לכמה זמן
תודה רבה 🙂
כן, וגם צריך לבשל אותו קודם עד שהוא מתרכך.
השרייה מומלץ 12 שעות (למשך הלילה) ובישול עד שהוא רך.
אפשר עם פחות שמן?
כן, יעבוד גם עם חצי מהכמות אבל אז ממליצה לך לשים עוד קצת מים
תודה על המתכון
יש לי שאלה
בחימום במיקרו – הקערה צריכה להיות מכוסה?
כן, וצודקת, אסביר את זה רק בשלבים.
אין לי מיקרו?
יש עוד שיטה??
אפשר על אדים אבל אז צריך סיר מיוחד לקוסקוס
פעם ראשונה למדתי לעשות קוסקוס.
ממש מדהים את אלופה
תודה! כיף לשמוע <3
כזה, לכאן, עכשיו!
נראה טעיםםםם אש
קוסקוס תמורת שוקולד! 🙂
הקוסקוס הזה יוצא ממש נהדר אני מכירה אותו מזמן – ויש לי טיפ במקום להשתמש במסננת אפשר להכניס למעבד מזון או לסליידר לא בבאת אחד, יוצא אחד אחד.
מגניב, אני אנסה בקרוב 🙂 תודה!
הקוסקוס יצא נהדר אבל מרגע ששמתי עליו את המרק הוא הפך חזרה לעיסה. למה?
מוזר, אולי לא בישלת את הסולת מספיק במיקרו?
איזה מתכון מעולה!!! הכנתי עם מעבד מזון ויצא מושלם. הבן הגדול אמר שזה הקוסקוס הכי טעים שאכל אי פעם. תודה רבה?
ממש ממש כיף לשמוע. תודה רבה
[…] >> והנה גם מתכון מעולה למרק שהולך נהדר עם הקניידלך (תתעלמו הפעם מהקוסקוס) – מתכון למרק ירקות […]
האם צריך להוריד לעוף את העור?
היי רחלי
מה אפשר לשים במקום גרגירי חומוס?
אנחנו ממש רגישים לחומוס. ..
הי:) מה הכמות של גרגירי החומוס אם אני שמה קפוא? תודה
נראה טוווב
אני חייבת לנסות
ואו פשוט נהנתי מכל ביס! מתכון חלום!!!! לא מאמינה שגרמת לי להכין קוסקוס בקלי קלות ועוד מושלם!
איזה כיף לשמוע! ממש משמח <3
הי
כמה מנות יוצאות מ2 כוסות סולת?
אפשר להכין מסולת מלאה?
כן, בהחלט. רק צריך קצת יותר מים
נשמע מצוין. האם אפשר לדייק בכמויות המים והסולת בבקשה?
נשמע מדליק
הכנתי היום ואשתי והילדים פשוט עפווווווווווו
תודה רבה רבה
ממש ממש שמחה לשמוע!
אפשר בבקשה גם מתכון לתבשיל שעועית ששמים על הקוסקוס? ברוטב אדום…
מתכון מעולה כהרגלך!
יש דרך אחרת לעשות את הקוסקוס ללא שימוש במיקרו?
יצא מעולה! סופר פשוט וטעים!
טוב, לא עשיתי הכל בדיוק לפי ההוראות (קוסקוס קניתי מהיר הכנה אבל זה בשושו )- את העוף טיגנתי והוספתי ירקות לפני המים, לא הוספתי דלורית כי אני שונאת לקלוף אותה, במקומה היתה בטטה קטנה, והחומוס שלי כבר היה מושרה מבושל וקפוא (סטוק לחומוס מהיר) אז נוסף ממש בסוף. אבל יצא כזה מעולה שכבר 3 ימים כולנו אוכלים ממנו וממש נהנים! איזה כיף שיש עוד מאכל שאני יכולה להוסיף לתפריט של הילדון שאוכל צהריים בבית. תודה
רחלי, זה שהמתכונים שלך הם אליפות זה כבר לא סוד!
הכנתי את המתכון הזה כבר מס’ פעמים וכול פעם אני מופתעת מחדש כמה קל הוא וכמה טעים!!!
טחנתי בסוף בבלנדר מוט והוא יצא אוורירי ובלי גושים לחלוטין. הבנות שלי מתות עליו ואני מסמיקה בסתר מהמחמאות על מתכון כול כך פשוט!
תודה לך על מתכונים מושלמים!
המשיכי ליצור, להקסים ולחלוק אעתנו את האוצרות שלך 💜
היי! פעם שניה שאני מכינה ולדעתי יש טעות בימות המלח:) הכוונה ל2 כפיות ולא 2 כפות, נכון?
איזה מתכון מעולה!! תמיד פחדתי לעשות קוסקוס והקורונה הביאה איתה את הזמן והאומץ, יצא מדהים! כמו כל מתכון שלך… תודה!
אמאל’ה איזה טעים יצא הקוסקוס! לא קונה יותר קוסקוס בשקית בחיים
רחלי יקרה,
הקוסקוס יוצא חלומי ורך כמו עננים אבל לאחר שמוזגים את המרק החם על הגרגירים הם מתגבשים והופכים לבצק
איך אפשר למנוע את זה?
הי, לכמה מנות מספיק המתכון הזה?
וואו רחלי את אלופה. מתכון לקוסקוס מושלם כל כך!!!
זה היחס של סולת ומים? אחד לאחד? נשמע דייסתי …
ניסיתי וזרקתי לפח. יותר מידי מים הפכו את זה לדייסה. חבל…
שלום ותודה על המתכון.
עשיתי תיבול לפי איך שהיה רשום ויצא לי נורא מלוח וחריף.
נראה לי 2 כפות מלח כמות מוגזמת. אולי זו טעות
מרק ירקות וואו! בדרך כלל יוצא לי חסר טעם (לא מוסיפה עוף כי צמחונית), אבל יצא פשוט מצוין. כיף גם שבלי בצל ושום:)
איזה משמח לשמוע ♥
מתכון מושלם! הקוסקוס יצא מושלם. כל כך נימוח וטרי.
הוספתי קצת כורכום לתערובת הקוסקוס כדי “לצבוע” אותו בצהוב וכולם אהבו.
תודה רבה!