אני אוהבת בראוניז. הם הדבר הכי קל להכנה (ממיסים חמאה ושוקולד, מוסיפים את שאר המצרכים ולתנור), מאוד עשירים וטעימים, יפים ומגרים ואפשר לשחק עם התוספות שיש בתוכם.
חוץ מזה, הם יכולים לבלות מחוץ למקרר מה שהופך אותם לקינוח אידיאלי לפיקניקים, למתנה למישהו שאוהבים, כשרוצים להכין משהו מתוק כשמתארחים או סתם כשרוצים להתפנק.
ועזבו זה, אפשר ממש להפוך אותם למשהו מפונפן – נסו למשל לחתוך את הבראוניז לאצבעות ולזלף מעל קצפת או מוס שוקולד או ליצור פסי שוקולד לבן על קוביות הבראוניז.
ואפשר גם לשחק עם התוספות – במקום שוקולד צ’אנקס כמו כאן אפשר לשים אגוזי מלך, אגוזי לוז, דובדבני אמרנה, פיסטוקים, תלוליות של ממרח חלבה או לוטוס, נגיעות של ריבה, פיזור של עדשים צבעוניות למעלה.
בקיצור, חגיגה!
המתכון שלפניכם מתאים לאלה שאוהבים שוקולד. לא סתם מחבבים, ממש אוהבים. הוא שוקולדי בטירוף, מחביא בפנים הפתעות של שוקולד חלב ולבן ואני הכי אוהבת לחתוך אותו לקוביות קטנות יחסית שגם יותר נעים לאכול וגם מוריד את מפלס יסורי המצפון כשרוצים עוד קוביה אחת ודי.
ואגב, בגלל שיצאו המון קוביות, חילקתי אותם למלא אנשים ואני באמת לא זוכרת מתי קינוח כל כך פשוט גרר כל כך הרבה מחמאות.
קוביות בראוניז 3 שוקולדים
מצרכים לתבנית בגודל 20X20 או 20X30 (יצא טיפה יותר נמוך אבל עדיין נהדר):
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
200 גרם חמאה
240 גרם (כוס דחוסה) סוכר חום דמררה
4 ביצים
40 גרם (4 כפות) קקאו
175 (1 ו-1/4 כוסות) קמח לבן רגיל
1/2 כפית אבקת אפייה (לא לפנק ולשים יותר)
לשוקולד צ’אנקס בפנים:
100 גרם שוקולד חלב, קצוץ (כל קוביית שוקולד צריכה להחתך בערך ל-4)
100 גרם שוקולד לבן/בלונדי, קצוץ (כל קוביית שוקולד צריכה להחתך בערך ל-4)
אופן הכנה:
– ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה שמתאימה למיקרו, עד שנוצר רוטב שוקולד חלק.
– מוסיפים סוכר חום וטורפים בעדינות. אגב, שימוש בסוכר חום מייצר טעם יותר קרמלי וגם פחות מתוק.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים רק עד שהיא נטמעת.
– מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שהתערובת אחידה ולא יותר.
– מוסיפים את השוקולדים הקצוצים ומערבבים.
– מעבירים לתבנית משומנת עם נייר אפייה בתחתית (הוא חשוב כדי לשחרר בקלות את הבראוניז) ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות (ולא יותר מזה) במשך 45-50 דקות. החלק העליון צריך להיות יציב כשנוגעים בו ועם מעטה בצבע מט.
– מצננים היטב במקרר ורק אז חותכים לקוביות – יצאו לכם בערך 50-60 קוביות אם תחתכו לגודל שאני חתכתי.
הערות ושדרוגים
– שומרים את הבראוניז במקרר בקופסה סגורה והם הכי טעימים אחרי כמה דקות מחוץ למקרר.
– לגרסת פרווה ממירים את החמאה לשמן קוקוס ואת השוקולד החלב/לבן לשוקולד פרווה או לאגוזים.
– 2 דברים חשובים כדי שהבראוניז לא יצאו עם בועות בפנים: לא להוסיף יותר מ-1/2 כפית אבקת אפייה ולא לטרוף יותר מדי עם מטרפה אלא רק כמה שצריך עד שהתערובת אחידה. ערבוב יתר גם יפגע במרקם הנימוח שלהם.
– לא חותכים בראוניז לפני שהם קרים לגמרי. החלק הפנימי של הבראוניז רך יותר וצריך להתייצב לפני החיתוך.
היי, האם אפשרי עם קמח שקדים במקום קמח?
אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס/קנולה?
קנולה אי אפשר, השמן הזה לא מתייצב בטמפרטורת החדר כמו קוקוס או חמאה. שמן קוקוס אפשר
בראוניז סוף הדרך!!!!!
פשוט כל מתכון בבלוג הזה בומבה!
קרוטית את אלופה!
160 מעלות בתנור ובאיזה פונקציה?
למעלה ולמטה בלי טורבו
אפיתי על 160, 40 דקות, יצא כמו פחם..באסה!
היי רחלי,
אפשרי עם סוכר חום קלאסי במקום הדמררה?
כן, אין בעיה
היי, אפשר להכין את המתכון בתבנית קאפקייק?
אפשר אבל קחי בחשבון שזה לא תופח ולא יצא לך מזה קאפקייקס, צורת יצא בראוניז בצורה עגולה ואז גם חשוב לא למלא עד הסוף כמו בקאפקייקס אלא 1/2 גובה
איפה הכי מומלץ לשמור אותן ולכמה זמן?
הי,
אם אני ממירה את השוקולד הלבן באגוזים, אני ממירה באותה כמות.
בדיוק
יצא מושלם, תודה 🙂
במה אפשר להחליף את הביצים
?
לגרסה טבעונית?
יצא מושלם!!!
זהירות זה ממכר???
איזה כיף לשמוע! <3
היי רחלי,
הכנתי את זה היום ויצא מאוד טעים. אבל לא יצא לי הצבע שיצא לך, יצא מאוד כהה ולא יצאה לי מעטפת סדוקה ויפה מלמעלה כמו שלך. מה הסיבה יכולה להיות?
האם אפשר להשתמש הקמח תופח?
היי רחלי,
ראשית אני רוצה להגיד שאני כל כך נהנית לעקוב אחרייך. הכתיבה שלך יפה, התמונות מגרות וכמובן האוכל…איייייי האוכל…
כיצד אפשר לטבען את זה ואולי להפוך את זה לטיפלה יותר בריא בשביל המצפון ? ?
היי, אם אני משתמשת בסוכר חום בהיר זה בסדר?
תודה!
היי רחלי
איך אני הופכת את הקינוח לפרווה ? 🙂
מחליפה את החמאה בשמן קוקוס ומשתמשת רק בשוקולד מריר 🙂
היי רחלי.
הכנתי עם שמן קוקוס באותה הכמות (200גרם) ויצא נורא! כל השמן צף למעלה וביעבע. אין זכר לקראסט העדין.. זה פשוט עיסה מגעילה שומנית ומבעבעת. איפה טעיתי??
היי, האם זה טעים גם אחרי כמה ימים?
הייתי חייבת לשתף עבור אלו שטרם הכינו את העוגה.
זו העוגה השלישית בערך שאני מכינה בחיי, אני פורחת מאוחר קצת 🙂 והיא פשוט הייתה היסטרית. הכנתי אותה ל”על האש” בחג ואנשים פשוט השתגעו! חייבת לציין שזו משפחה עם סטנדרטים מאוד גבוהים שאמא הציבה.
מומלצת! פשוטה! וטעימה ברמות!
בתנור שלי זה 20 גג 25 דקות אפיה. לא על טורבו. אחרת זה יבש לחלוטין.
מתכון מצוין עושה אותו פעם בשבועיים כמעט ותמיד קוצר תשבוחות.
25 דקות על חום 160 מעלות?
מבואסת שלא קראתי את התגובה מראש. אפיתי על 160 מעלות, 45 דקות – יצא יבש לאללה
היי, להמיר לשמן קוקוס באותה כמות? (200 גרם)?
היי רחלי, אני רוצה להכין חצי מהבראוניז עבור הילדה (ללא שוקולדים\אגוזים-בת שנתיים) ואת החצי השני עבורנו.
האם אפשר לחלק את הכמות ל2 תבניות אינגליש קייק? אם לא יש לך הצעה יצירתית אחרת?
היי, האם אפשר להשתמש בקמח תופח?
ועוד שאלה, לא צריכה להיות בעיה לאכול לנשים בהריון נכון?
תודה!!
היי ,
יש לי בבית חמאת אספרסו והל איכותית אני לא מכירה את זה (קיבלתי במארז מתנה)
למה אפשר להשתמש? חשבתי בדיוק למתכונים כאלה של בראוניז
אני צודקת? או לגמרי לא בכיוון?
היי, אפשר לעשות חצי מהכמות כעוגת שוקולד באינגליש קייק קטנה?
תודה!!
התערובת יוצאת לי מאוד מאוד סמיכה, ככה אמור להיות?
היי,
האם אפשר להקפיא אחרי שחתוך לקוביות ולהפשיר לפני האכילה? תודה!!
שלום,
האם אפשר להמיר את החמאה למחמאה (בשביל לעשות את זה פרווה) ולא לשמן קוקס?
היי
האם ניתן להחליף את הקמח הלבן בקורנפלור / קמח שקדים/קמח כרגיל?
היי האם זה אפשרי ליצוק את התערובת לתבניות סיליקון מהסוג של השוקולדים הקטנות? ואם כן על כמה מעלות וזמן בתנור?
היי לצערי הרב אף על פי שעשיתי בדיוק לפי ההוראות והוצאתי לאחר 40 דק העוגה לא יצאה לחה, השקתי אותה בכמות מטורפת של אספרסו וליקר קפה, מקווה שהצלחתי להציל אותה, אני חושבת שאם 40 עד 50 דק לעוגה שצריכה לצאת רטובה זה המון זמן